Dacă tocmai ai intrat într-o florarie online Bucuresti pentru a comanda flori de sezon, trebuie să îți spunem că sezonul violetelor începe în primăvară, dar de cele mai multe ori le poți oferi încă din februarie. În multe privințe, violetele sunt eroul necunoscut al lumii florale. Deși au dimensiuni și flori mici, ele au totuși un impact puternic atunci când sunt oferite în dar. Ele pot fi, de asemenea, utilizate ca o floare minunată de accent într-o varietate de scenarii. Violeta simbolizează smerenia și începuturile pure; reprezintă, de asemenea, statornicia și fidelitatea într-o relație. În mod clar, violeta are o semnificație profundă și semnificativă dacă privești dincolo de suprafață. Violeta are, de asemenea, o istorie bogată și demnă de povestit.

Origini antice și semnificații actuale

Violeta a fost predominantă în mitologia greacă, o parte integrantă a miturilor care o implică Artemis (cunoscută și sub numele de Diana, zeița vânătorii) și fratele ei, Apollo. Violetul simboliza puritatea și castitatea și era folosit ca mijloc de cultivare a virtuții atât în poveștile grecești, cât și în întreaga cultură greacă. Violeta a fost vestită și sărbătorită în mai multe moduri, chiar și folosită în parfumuri, afrodisiace și „poțiuni de dragoste”. Se spune despre vechii romani că au făcut vin din esența parfumată a violetei.

Astăzi, în America, violeta a fost adoptată ca floare de stat de nu mai puțin de patru state. Nu este surprinzător că este și floarea națională a Greciei. Violeta este, de asemenea, floarea nașterii pentru luna februarie, deci are o semnificație specială pentru cei care s-au născut în a doua lună a anului.
Violeta africană

Una dintre cele mai populare și bine primite specii de violetă ca plantă inclusă în cadouri este violeta africană. Cu frunze verzi moi, catifelate și flori delicate, violete, bogate, face un cadou încântător pentru aproape orice ocazie. Violeta africană este ușor de îngrijit, de asemenea; necesită udare minimă și prosperă în lumina soarelui scăzută până la moderată.

Un coș de violete africane este o modalitate excelentă de a oferi minunata violetă africană unei persoane dragi. Această plantă poate prezenta nuanțe de roz în violet, lila și alb în funcție de disponibilitate, oferind o varietate minunată de culori destinatarului.

Un număr mare de flori de primăvară arată frumos în combinație cu violetele. Ia în considerare oferirea unui buchet de flori de primăvară care mixează cele mai interesante flori din acest sezon, care îmbină violetele cu florile de primăvară, cum ar fi zambile, clopoței, mărgăritar, narcise și mușchi sau iederă.
Dacă vrei cu adevărat să o cucerești, oferă un coș cu violete superb pentru a sărbători primăvara. O idee de aranjament ingenios prezintă violete africane, împreună cu trandafiri, azalee și verdeață luxuriantă.

Violetele sunt o alegere excelentă de cadou pentru zile de naștere, pentru decorul casei, aniversări și aproape orice ocazie specială. OkFlora oferă mai multe idei de mixuri de plante superbe care includ și violete astfel încât să le poți obține pe cele mai potrivite pentru ocazia specială pentru care sunt cumpărate.

By