Odată cu dezvoltarea țărilor și înscrierea lor într-un circuit standard de proceduri care asigură bunăstarea oamenilor, îi pun la adăpost în fața pericolelor și stabilesc anumite criterii pentru siguranța socială, asigurările au devenit parte integrantă a specificului vieții moderne. În România, se mai manifestă încă o anumită reticență în fața acestora, pentru că în afara obligativității, utilitatea acestora nu este văzută cu ușurință. Cutumele sociale fac astăzi din asigurări alegerile oamenilor prevăzători, care vor să-și protejeze sănătatea și bunurile de valoare, fiind cu un pas în fața hazardului.

Să credem că hazardul ne evită este atitudinea naturală a tuturor oamenilor și deloc de învinuit, în niciun fel. Când lângă credințele noastre așezăm însă matematica, statisticile arată că-n societatea modernă atât accidentele, cât și îmbolnăvirile din cauze naturale sunt, din păcate, din ce în ce mai numeroase. Pentru a vă descurca în hățișul asigurărilor și a găsi cele mai bune polițe pentru interesele dumneavoastră, aveți nevoie de un broker de asigurari foarte bine pregătit,  ale cărui competențe de negociere, abilități de comunicare și cunoaștere temeinică a domeniului asigurărilor reprezintă calea sigură ca interesele dumneavoastră să fie reprezentate cu succes.

Cele mai cunoscute asigurări sunt: asigurările auto (CASCO, RCA, CV, CMR), asigurările de bunuri (clădiri și conținut pf. și pj. etc.), asigurările pentru persoane (de sănătate, viață, accidente, călătorii), asigurările de răspundere civilă, asigurările construcții-montaj, asigurările de garanții. În țara noastră asigurările de sănătate și asigurările auto sunt cele mai căutate. În privința celor din urmă, vorbele renumitului Henry Ford sunt aplicabile și astăzi: „New York-ul nu este opera oamenilor, ci a asiguratorilor; fără asigurări, n-ar exista nici zgârie-nori, deoarece niciun muncitor n-ar accepta să lucreze la o asemenea înălțime, riscând să facă un plonjon mortal și să-și lase familia în mizerie; fără asigurări, niciun capitalist n-ar investi milioane pentru a construi astfel de clădiri, pe care un singur muc de țigară le-ar putea transforma în scrum, fără asigurări, nimeni nu ar circula cu un automobil pe străzi. Chiar cu un Ford, un bun șofer este conștient de faptul că în fiecare clipă riscă să dea peste un pieton”.

Ideile lui Henry Ford au o relevanță majoră și astăzi, deoarece existența oamenilor, mai ales în societățile moderne complexe și aglomerate stă sub semnul expunerii în fața unor multitudini de riscuri, cauzate de factori exteriori, care nu pot fi controlați, cât și de unii subiectivi care stau în puterea acestora. Oamenii își riscă la orice pas propria viață, propriul capital, iar în cazul condusului, oricât de îndepărtată ni se poate părea posibilitatea, adevărul este că pentru toți dintre noi există o anumită probabilitate să fim implicați într-un accident, din vina noastră ori dimpotrivă.

Asigurările felurite sunt astfel o modalitate de a ne proteja, putând fi descrise ca un proces cu caracter economic și social, prin intermediul cărora se despăgubesc pierderile suferite. Prin colaborarea populației cu agenții economici și prin intermediul brokerilor de asigurări, riscurile care pot apărea în urma tuturor contractelor sociale sunt acoperite. Fiecare contract de asigurare se încheie prin consimțământul scris al părților, în urma asumării, de ambele părți ale baricadei, a anumitor obligații. Părțile implicate urmăresc un avantaj, contând cu precădere miza diminuării daunelor atunci când lucruri neprevăzute se întâmplă.

Asiguratorul, prin statutul său de persoană juridică, atât în numele contractului, cât și al bunei credințe, își asumă datoria de a plăti daunele ori suma asigurată, atunci când în viața persoanelor se produc evenimente nedorite. De cealaltă parte, în urma plătirii unor sume care, dacă sunt comparate cu alte cheltuieli, cât și cu beneficiile pe care le pot aduc în cazul unui necaz, nu sunt mari, își asigură viața, sănătatea, locuința, mașina etc. Fie că este vorba de calamități, de accidente sau evenimente neplăcute, asigurările îi protejează pe oameni. Din păcate, sunt numeroase neplăceri nefaste prin intermediul cărora oamenii își dau seama că banii dați pe o anumită asigurare au fost derizorii comparativ cu serviciile primite-n schimbul acestora.

Aceste aspecte se văd cel mai bine, în cazul asigurărilor de sănătate și auto (fie că vorbim de asigurările obligatorii, fie că în scenă apar asigurările facultative). Recurența cu care avem nevoie de servicii de sănătate, ne arată cât ar costa acestea în absența asigurării. Așa cum implicarea într-un accident auto aduce cu sine o sumedenie de probleme, de natură financiară și judiciară, greu de acoperit, uneori chiar imposibil, din buzunarul propriu. Când vine vorba de asigurările facultative, mai rar alese de către români, din cauza resurselor bănești limitate ori a absenței informării asupra prețului accesibil al acestora, doar voința și dorința persoanelor intervine pentru semnarea contractului. Aici este vorba, în principal, despre găsirea unei companii de asigurări cu experiență, a cărei echipă tânără, cu viziuni noi, să vă inspire încredere.

Puteți, așadar, cu ajutorul unui broker de asigurări abil, precum cei formați în cadrul Prestige Insurance, să acoperiți cu asigurarea doar o parte a bunurilor dumneavoastră de valoare, stabilind suma pe care o asigurați și fiind ajutați să ajungeți la aceasta pe baza valorii reale a ceea ce vreți să protejați. În funcție de interesele și capacitățile dumneavoastră financiare, asigurările facultative sunt mult mai flexibile, completându-le pe cele obligatorii. Reticența în fața asigurărilor facultative se manifestă, cel mai probabil, și datorită neîncrederii față de brokeri, cât și a noianului de oferte care vă asaltează treptat.

Este un lucru la care puteți apela întotdeauna cu toată nădejdea, la cererea ofertelor și la adresarea întrebărilor care să lămurească aspectele esențiale pentru dumneavoastră. Orice broker de asigurări vă poate convinge ori dimpotrivă făcând uz de cunoștințele sale și de prezentarea celor mai bune polițe de asigurări!

By