Confortul nostru genereaza o multime de reziduuri toxice pe care trebuie sa le gestionam eficient, sa nu poluam locurile in care traim.

Sa ne gandim la apa menajera de la bucatarie pe care o deversam in sistemul de canalizare, in putul absorbant sau in fosa septica! Ea provine din masina de spalat vase si contine resturi alimentare, grasime si detergent de vase. Toate aceste substante polueaza solul si panza freatica. Nu putem sa scoatem apa din masina de spalat vase sau sa o strangem intr-un vas mare si sa o aruncam in spatele casei sau in gradina.

Din baie se scurge apa cu care ne spalam si in care punem geluri placut mirositoare, dar care contine in acelasi timp si transpiratie si microbi diferiti, fiindca nu ne spalam ca suntem curati, ci pentru a deveni curati. In vasul de toaleta ajunge apa cu care curatam pardoseala si in care am pus si dezinfectanti, plus ceea ce eliminam noi din organism.

Este nociv pentru mediu si deodorantul pe care il punem in vasul de toaleta sa tempereze mirosurile respingatoare.

Din pacate, sistemele de canalizare nu au ajuns in toata Romania, dar satele s-au emancipat in asa masura, incat viata la tara este la fel cu viata de la oras. Oamenii au apa curenta in casele lor si puturi absorbante in curti sau fose septice.

Iata de ce ei sunt interesati sa stie totul despre vidanjare si mai ales despre furnizorii acestor servicii utile.

Vidanjarea trebuie facuta periodic, fiindca poluarea mediului este evitata in acest mod. Firma care furnizeaza aceste lucrari trebuie sa fie responsabila, pentru ca:

-deversarea continutului videnjelor intr-o apa curgatoare sau pe un teren este un act iresponsabil care ne priveste pe toti si pentru care platim scump. Va recomand firma Calypsomono/ro pentru ca depoziteaza aceste reziduuri toxice in locuri sigure si garanteaza ca ele nu ajung pe sol sau la panza freatica.

-raspandirea acestor substante in momentul vidanjarii este neplacuta si periculoasa. Firma Calypsomono dispune de personal atent si calificat si de utilaje moderne, astfel incat nicio picatura de mizerie nu pica in curte sau langa putul absorbant.

-raspandirea mirosului oribil emanat in momentul vidanjarii deranjeaza si vecinii si toata lumea din cartier. Lumea se uita cu repulsie la masinile vechi, cu furtunul acela murdat si traumatizant, prin mirosul pe care il degaja.

Toate acestea sunt de domeniul trecutului. Firma Calypsomono are cisterne de ultima generatie complet etanseizate, din care nu mai iese miros.

Un motiv in plus sa solicitati acest serviciu delicat firmei recomandate este si acela ca programarile sunt prompte si tarifele oneste raportate la importanta serviciului respectiv pentru fiecare gospodarie in parte.

Dar vidanjare nu inseamna numai golirea putului absorbant sau a fosei septice de materialele acelea periculoase care nu trebuie sub nicio forma sa ajunga in sol si la panza freatica, ci si golirea beciurilor si subsolurilor care au fost inundate.

Daca gospodaria ta nu a fost inundata niciodata inseamna ca esti o persoana norocoasa si nu iti dai seama de importanta curatarii locului respectiv.

Forta apelor a transportat in pivnita sau subsolul respectiv mal, ambalaje din plastic, pietre, fel si fel de lemne si de scandurele, iar multe dintre ele au cuie care pot rani grav.

Dupa mirosul malului respectiv iti dai seama si de microbii care domnesc in acest loc, fiindca apa a umplut puturile absorbante din jur, daca au fost inundatii mari, iar resturile respective au intrat in beci.

Am vazut o astfel de catastrofa si am luat o galeata si o lopata sa ajut oamenii aceia greu incercati de soarta. Apa izvora din pamant. Luam noroiul dintr-o parte, iar el acoperea din nou locul. Am simtit ca munca noastra era zadarnica si numai interventia unei echipe pricepute dotate cu masini si echipamente potrivite se va dovedi salvatoare.

Cineva avea datele de contact ale firmei Calypsomono, iar gospodarul i-a chemat si le-a explicat plangand ca daca nu indeparteaza rapid umezeala din beci va fi compromisa intreaga structura a casei cu etaj.

Peste 20 de minute erau la fata locului, pregatiti sa actioneze. Nu au cerut nicio lopata sau sapa pagubitului, ci au venit cu uneltele si echipamentele lor.

In aceeasi zi spatiul era complet curatat si toti cei de fata ne-am dat seama cat de mult valoreaza aceasta echipa.

Este bine sa stii ca aceeasi echipa poate sa te scoata din zapada, adica sa iti faca partie sa poti iesi din casa si sa iti dea zapada jos de pe acoperis.

Stii zilele acelea in care ninge dezlantuit si zapada este mai intai pana la glezne, apoi pana la genunchi, apoi cat gardul si urca progresiv, pana te vezi nevoit sa sapi un tunel sa iesi din casa.

Ce spui de cele trei servicii pe care le ofera firma pe care ti-am prezentat-o mai sus?

Toate sunt necesare si avem nevoie de ele, de aceea trebuie sa intram preventiv pe site-ul firmei, sa notam datele de contact.

Calypsomono ne intretine confortul prin activitatea salariatilor ei si a investit in masini si utilaje care sa ne scuteasca de mirosul oribil si care sa urgenteze operatiunile de vidanjare.

In prezent, firma este cea mai buna din Bucuresti, fiindca inca mai exista puturi absorbante si fose septice in Bucuresti si in imprejurimi, inundatiile umplu beciurile si pivnitele de mizerii, iar dezapezirile trebuie sa fie facute prompt.

Solicitand serviciile acestei firme putem sa vorbim despre vidanjare in mod ecologic, fiindca grija lor fata de mediu le-a adus bunul renume de care se bucura.

By