implanturi dentareimplanturi dentare

Frica de stomatolog este pentru multi o piedica in a avea o dantura sanatoasa. Amanarile de pe o zi pe alta si gasirea unor diverse scuze pentru a nu ajunge la cabinetul dentistului nu fac decat sa inrautateasca starea danturii. Din fericire, nivelul la care a ajuns tehnica stomatologica in prezent usureaza mult tratamentele de restaurare dentara, in special prin introducerea de implanturi dentare.

 

Indiferent de numarul dintilor lipsa, acestea iti pot reda zambetul rapid, cu o singura conditie: sa respecti intocmai toate recomandarile venite din partea medicului specialist. Frica a generat foarte multe mituri legate de implanturi, ceea ce a creat tot felul de confuzii in randul pacientilor. Iata insa ce spune un stomatolog experimentat despre tratamentul cu implanturi dentare disponibil si la clinica www.dentalexcellence.ro!

 

Ce inseamna un implant dentar?

 

Aceasta intrebare primeste nenumarate raspunsuri incomplete atunci cand este adresata celor care nu lucreaza in domeniu. De aceea, cel mai bine este ca atunci cand vrei sa afli mai multe despre acest subiect, sa te programezi pentru o consultatie si sa lasi un specialist sa iti spuna corect si exact ce inseamna si ce implica acest tip de tratament.

 

In principiu, aceasta procedura se bazeaza pe patru etape:

 

  1. Consultatia

Fara o consultatie amanuntita, niciun medic nu poate sa iti recomande vreo solutie. In aceasta etapa se analizeaza stadiul in care se afla dantura si istoricul tau medical. In functie de aceasta, vei primi niste recomandari privind tratamentul cu implanturi dentare si costurile procedurii. Vei afla absolut toate informatiile pentru a intelege toti pasii ce vor trebui parcursi.

 

  1. Buletinul de analize

Analizele de sange reprezinta cea mai importanta etapa in determinarea posibilitatii de a beneficia de aceasta procedura. Exista situatii in care, din cauza unor anumite probleme grave de sanatate, unii pacienti nu pot opta pentru acest tip de tratament, fiind sfatuiti spre alte solutii.

 

  1. Igienizarea cavitatii bucale

Inainte de a incepe lucrarea cu implanturi dentare, trebuie efectuata o curatare amanuntita a cavitatii bucale. Astfel, va fi indepartata orice posibila sursa de infectii cauzata de bacterii sau de microbi patogeni.

 

  1. Interventia cu implanturi

In aceasta etapa are loc introducerea implantului in osul maxilar. Acesta este un dispozitiv metalic din titan pur, de obicei in forma de surub, care are rolul de radacina artificiala acolo unde dintii naturali lipsesc. Implantul, segmentul intraosos din reconstructia dintelui, este apoi unit cu o coroana, punte sau proteza prin intermediul unui bont protetic, formand astfel un dinte nou.

 

Interventia are loc sub anestezie si nu va exista niciun fel de durere. De la caz la caz, poti simti o presiune in zona frontului de lucru. Ulterior interventiei poate aparea un disconfort, care va fi ameliorat prin tratament medicamentos prescris de medicul tau dentist.

 

Implanturile dentare se simt ca dintii naturali. Materialele din care sunt realizate fuzioneaza cu osul si se integreaza perfect. De asemenea, mecanismele prin care acestea functioneaza imita principiile pe baza carora functioneaza radacinile naturale ale dintilor. Coroana este de obicei realizata din portelan estetic, de culoarea dintilor, ceea ce da aspectul vizual natural.

 

Tratamentul cu implanturi dentare ramane cea mai fiabila optiune pentru inlocuirea dintilor pierduti. Dintii tai vor avea un aspect impecabil, sunetele emise si vorbirea vor fi clare, vei putea consuma linistit preparatele culinare preferate si orice alt aliment indragit, fara grija danturii. Tot ce trebuie sa faci este sa iti invingi teama de stomatolog si sa eviti informatiile care nu sunt din surse sigure. Cele mai corecte recomandari le vei primi doar de la un stomatolog experimentat, cu care poti lua legatura printr-o programare.

By