Pe piața imobiliară se găsesc o varietate de apartamente, garsoniere, case astfel încât să fie satisfăcute toate gusturile. Unele imobile de mari dimensiuni oferă posibilități nelimitate pentru amenajare. Pentru altele, cum ar fi garsonierele, este nevoie de puțină imaginație din cauza spațiului de mici dimensiuni.

Cu toate acestea, orice spațiul poate fi amenajat pentru a te simți confortabil și pentru a avea acel sentiment de „acasă”. Astfel, dacă bucătăria, livingul sau dormitorul par același spațiu, cu puțină inspirație se pot creea trei zone utile, dar și plăcute, care să fie delimitate.

Ne-am propus să îți oferim câteva idei pentru amenajarea unui imobil de mici dimensiuni pentru a-l face să pară cât mai spațios.

  1. Livingul și dormitorul – o idee bună pentru a delimita aceste două spații este utilizarea unui perete de sticlă, de preferat mată – pentru a avea intimitate- care să fie și culisant. Fiind din sticlă, lumina soarelui nu va fi blocată spre spațiul de dormit, astfel încât pe durata întregii zile poți beneficia, în dormitor, de lumină naturală. De asemenea, întregul spațiu va părea aerisit, nu va fi încărcat, iar noaptea dormitorul poate fi închis prin acest perete de sticlă.
  2. O altă opțiune foarte practică pentru delimitarea acelorași două spații este folosirea unei biblioteci care să fie, însă, deschisă atât pe o parte, cât și pe cealaltă. Un astfel de decor oferă o doză de contemporan imobilului, deoarece creează un aspect foarte plăcut, modern și este, totodată, foarte util. Acel spațiu din bibliotecă poate fi destinat cărților sau diferitelor obiecte de decor.
  3. Bucătăria și livingul – majoritatea apartamentelor din ziua de astăzi se folosesc de ideea de a crea un spațiu generos, deschis între living și bucătărie. Cu toate acestea, este util, practic și plăcut ca acestea să fie delimitate. Acest lucru se poate realiza atât prin montarea unei mese de tip bar, care va creea o senzație de spațiu delimitat, separat, cât și prin montarea gresiei, în spațiul de bucătărie, și a parchetului în zona de living.
  4. Livingul – un element foarte apreciat care este considerat un artificiu atragător într-o casă este reprezentat de oglinzi. Astfel, în zona de living se poate creea mai mult spațiu prin montarea unor oglinzi pe ușile dulapului pentru haine. Aceasta deoarece oglinzile au rolul de a mări acel spațiu unde sunt aplicate. Totodată, oglinzile, așezate strategic, pot oferi luminozitate spațiului și este deja cunoscut faptul că lumina și culorile deschise creează efectul de spațiu generos.
  5. O modalitate creativă pentru a delimita spațiile dintr-un imobil de mici dimensiuni sunt panourile. Nu orice fel de panouri, desigur, ci acelea decorative. Un întreg perete se poate confecționa din aceste panouri pentru a delimita bine zonele din imobil și pentru a avea un aspect modern. Frumusețea locuinței contribuie mult la starea de bine pe care îți dorești să o ai acasă, iar aceste panouri nu fac decât să accentueze frumusețea spațiilor.
  6. Perdelele, draperiile sau covoarele sunt și ele soluții pentru delimitare. În zone diferite, cum ar fi livingul și dormitorul, se pot folosi covoare de mărimi, culori, modele, materiale diferite. Acest lucru este valabil și în cazul perdelelor sau draperiilor. Orice materiale sau lungimi ai alege pentru acestea, important este să fie culori deschise. De obicei perdelele sunt lungi, mult materiale și dacă suplimentăm cu draperii, spațiul poate părea prea încărcat. Dar folosind culori calde, deschise, luminoase, putem apela cu încredere atât la perdele, cât și la draperii, iar spațiul nu va mai părea la fel de încărcat. Dimpotrivă.

Amenajarea unui spațiu de mici dimensiuni trebuie privită ca pe o provocare.

Ne testează creativitatea și ne oferă posibilitatea să personalizăm spațiul. Însă niciodată nu este imposibilă să facem acest lucru.

Există anumite trucuri sau secrete pentru ca spațiile să pară generoase și să nu fie încărcate. Oglinzile și culorile deschise sunt cele mai potrivite opțiuni dacă îți dorești ca spațiul din casa ta să fie mărit, dar luminos, cald și primitor.

Cel mai important factor, însă, este dorința ta și faptul că amenajarea locuinței trebuie să fie după gusturile tale. În acest fel, „acasă” va fi de neînlocuit.

By