Magazinul e-izolatii.ro ofera intotdeauna produse de calitate superioara la preturi avantajoase. Acest lucru se aplica pentru orice produs comercializat la magazinul e-izolatii.ro! Printre produsele cele mai importante pentru fabricarea unei case se numara si izolatia, care reprezinta un aspect cheie in mentinerea unei temperaturi constante in interiorul locuintei, dar si pentru a nu permite apei sa se infiltreze in pereti sau in acoperisul casei. Pentru a preveni acest lucru indicat este ca constructori sa foloseasca vata bazaltica de fatada ISOVER sau orice alta bazaltica prefera. E-izolatii.ro ofera multe produse din aceasta categorie care difera in pret, marime, grosime si propietati. Vata bazaltica este realizata in mod sintetic, iar unele produse din aceasta categorie sunt adaptate pentru a izola fonic pe cand altele sunt recomandate pentru a impiedica infiltrarea apei.

 

Utilizarea izolatiei bazaltice pentru izolarea exterioara a casei este o modalitate simpla si eficienta de a spori eficienta acesteia. In plus, fata de izolatia termica, utilizarea acestui material va putea creste izolarea fonica a cladirii. Printre alte caracteristici tehnice – rezistenta la foc, respectarea mediului si durabilitatea izolatiei.

 

Aceasta izolatie este realizata din cele mai fine fibre de origine minerala, numita vata minerala. In functie de baza compozitiei, aceasta are mai multe soiuri. Cele mai inalte calitati de izolare termica si fonica, precum si respectarea mediului si siguranta la foc sunt demonstrate de izolatia din vata de piatra.

 

Vata bazaltica este o varietate de izolatii din vata minerala, proprietatile sale tehnice sunt semnificativ superioare tipurilor sale principale. Izolatia bazaltica consta din fibre topite si alungite in filamente. Amestecand intr-un mod haotic, formeaza un material aerisit, dar durabil si cald.

 

Intre fibre se acumuleaza un numar mare de bule de aer, care ofera un efect termoizolant si demonstreaza, de asemenea, capacitatea de a reflecta si a absorbi sunetul. Denumirea incalzitorului s-a datorat faptului ca fibrele materialului sunt obtinute prin procesarea rocilor. Vata de piatra mai este numita „bazalt” si „mineral”.

 

Tipurile de izolatie bazaltica pot fi determinate de densitatea si diametrul fibrelor utilizate. Pe baza densitatii, se izoleaza vata moale, semirigida si tare. Grosimea vatei este de la 1 micron (micro subtire) la 500 microni (fibre grosiere).

 

Forma de eliberare a materialului – placi frontale, produsa in versiuni bidimensionale: 0,5 x 1,0 m si 0,6 x 1,2 m. Grosimea este de 5–15 cm. Placile groase de 10 cm sunt considerate cele mai populare pentru izolarea exterioara a unei case de tara. Mai putin obisnuit este analogul din role: este mai putin dens si, in acelasi timp, susceptibil la deformare.

 

Modelul de vata bazaltica de fatada ISOVER TF PROFI 10 cm este o placa de vata minerala bazaltica, stabila ca volum, ce se incadreaza in categoria produselor grele. Produsul are o performanta termica imbunatatita datorita valorii scazute a conductivitatii termice ce asigura o mai buna protectie termica a cladirii.

 

Avantajele acestui produs includ urmatoarele:

 

-permite respiratia peretilor ;

-protectie la foc (material incombustibil, nu arde);

-izolatie fonica;

-stabilitate dimensionala in timp (nu se dilata si nu se contracta, astfel nu pot aparea fisuri).

 

Izolatia pe baza de vata de piatra are multe proprietati pozitive.

 

Durabilitate. Durata de viata lunga (pana la 50 de ani, conform producatorului) va permite sa uitati de necesitatea incalzirii fatadei mult timp. Daca se respecta regulile de instalare, perioada de functionare poate fi prelungita cu inca 10-15 ani.

 

Eficienta termica. Structura poroasa a materialului asigura o performanta ridicata a izolatiei sale. Utilizarea acestuia va permite sa mentineti un microclimat favorabil in casa: cald in sezonul rece, racoare placuta in caldura de vara. Materialul are o conductivitate termica scazuta, care este de 0,032-0,048 W pe metru-kelvin. Spuma de polistiren, pluta, cauciuc spumat au o valoare similara a conductivitatii termice. Zece centimetri de izolatie bazaltica cu o densitate de 100 kg / m 3 capabil sa inlocuiasca un perete de caramida gros de 117-160 cm (in functie de tipul de caramida utilizata) sau un copac a carui grosime este de aproape 26 cm.

 

Performanta ridicata de izolare fonica. In plus fata de eficienta termica ridicata, materialul are caracteristici de izolare fonica imbunatatite. Acest lucru se datoreaza si caracteristicilor compozitiei si structurii materialului.

 

Rezistent la foc. Materialul este considerat a fi neinflamabil, deoarece rezista la cresterea temperaturii pana la 800-1000 C.

 

Permeabilitatea la vapori. Permeabilitatea la vapori a materialului asigura evacuarea condensului. Acest lucru, la randul sau, asigura siguranta proprietatilor tehnice ale izolatiei, absenta umiditatii ridicate in camera, protectia impotriva mucegaiului si a ciupercilor atat in interiorul cladirii, cat si pe suprafata fatadei. Permeabilitatea permeabilitatii – 0,3 mg / (m · h · Pa).

 

Inertitate chimica, biostabilitate. Vata de piatra se caracterizeaza prin pasivitate chimica. Atunci cand il aplicati pe produse metalice, puteti fi siguri ca nu vor fi expuse la rugina, iar mucegaiul si ciupercile nu vor aparea la suprafata. In plus, fibrele de piatra sunt prea dure pentru rozatoare.

 

Usurinta in utilizare. Mai multe optiuni pentru dimensiunile foilor, precum si posibilitatea taierii materialului simplifica foarte mult instalarea acestuia. Spre deosebire de vata de sticla, fibrele de bazalt nu intepa si nu au capacitatea de a patrunde in piele.

 

Vata bazaltica este produsul cel mai bun pentru izolatia casei, indiferent de climatul regiunii, acest material se va comporta foarte bine chiar si in situatii de climat cu temperaturi scazute, cat si in zone unde temperaturile depasesc cu usurinta 39 de grade Celsius sau chiar mai mult!

By