Calitatea produselor de la cosuri-europubele.ro nu poate fi contestata nicaieri, deoarece aceste cosuri de gunoi profesionale sunt fabricate din cele mai bune materiale, iar preturile sunt avantajoase!

Vasta gama de cosuri colectare selectiva, cosuri metalice, cosuri inox, cosuri parcuri, europubelele reprezinta investitii obligatorii pentru fiecare dintre noi, mai ales daca dorim sa imbunatatim procesul de reciclare.

Resursele naturale ale lumii sunt finite, iar unele sunt foarte putine.

La un nivel fundamental:

Reciclarea hartiei si a lemnului salveaza copacii si padurile. Da, puteti planta copaci noi, dar nu puteti inlocui padurea tropicala virgina sau padurile antice odata ce acestea sunt pierdute.

Reciclarea plasticului inseamna crearea unui plastic mai putin nou, ceea ce este cu siguranta un lucru bun, mai ales ca este fabricat de obicei din hidrocarburi cu combustibili fosili.

Reciclarea metalelor inseamna ca este mai putin necesara exploatarea riscanta, costisitoare si daunatoare si extragerea de minereuri metalice noi. Reciclarea sticlei reduce necesitatea utilizarii de noi materii prime, cum ar fi nisipul – pare greu de crezut, dar aprovizionarea cu unele tipuri de nisip incepe sa scada in toata lumea.

Gama de cosuri colectare selectiva este ideala pentru clientii doritori sa recicleze acasa, la serviciu sau pe strada, deoarece magazinul cosuri-europubele.ro pune la dispozitie doar produse omologate care pot fi folosite in orice domeniu.

Reciclarea reduce nevoia de a creste, recolta sau extrage noi materii prime de pe Pamant. Acest lucru, la randul sau, diminueaza perturbarea daunatoare si daunele cauzate lumii: mai putine paduri taiate, rauri deviate, animale salbatice ranite sau deplasate si mai putina poluare a apei, solului si aerului.

Si, bineinteles, daca deseurile noastre de plastic nu sunt introduse in siguranta in reciclare, acestea pot fi aruncate sau spalate in rauri si mari si pot ajunge la sute sau mii de kilometri distanta, poluand coastele si caile navigabile si devenind o problema pentru toata lumea.

Realizarea produselor din materiale reciclate necesita mai putina energie decat fabricarea lor din materii prime noi. Uneori este o mare diferenta de energie. De exemplu:

Producerea de aluminiu nou din produse vechi (inclusiv cutii si folii reciclate) consuma cu 95% mai putina energie decat producerea de la zero. Pentru otel este vorba despre o economie de energie de aproximativ 70%.

Fabricarea hartiei din hartie reciclata cu pulpa consuma cu 40% mai putina energie decat obtinerea acesteia din fibre de lemn virgin.

Deoarece reciclarea inseamna ca trebuie sa folositi mai putina energie pentru aprovizionarea si prelucrarea noilor materii prime, vor fi produse emisii de carbon mai mici. De asemenea, deseurile mentinute elibereaza metan in depozitele de deseuri.

Reducerea dioxidului de carbon si a altor gaze cu efect de sera emise in atmosfera este vitala pentru oprirea schimbarilor climatice dezastruoase.

Cantitatea de energie economisita prin reciclarea unei sticle de sticla ar putea alimenta un bec vechi de 100 de wati timp de 4 ore si un nou echivalent cu LED cu consum redus de energie pentru mult mai mult timp.

Calitatea de produse aflate in categoria de cosuri parcuri reprezinta o investitite cruciala pentru fiecare oras de catre primarie, deoarece aceste cosuri pot reduce nivelul de poluare din oras.

By