Analko

Vopseaua sub formă de pulbere, de la lansarea sa în anii 60, a avut o creștere constantă pe piață și aceasta se datorează faptului că oferă un număr mare de aplicații pe piese metalice diferite. Spre deosebire de vopselele lichide tradiționale, previne bulele pe suprafață și curgerea, oferind un finisaj mai uniform. Analko Aluminum oferă unele dintre cele mai bune servicii de vopsire în câmp electrostatic astfel încât să vină în ajutorul tuturor clienților care au nevoie de astfel de operațiuni.

Dar de ce este vopseaua electrostatică este atât de căutată și de ce se spune că este ecologică? Îți explicăm tot ce este important cu privire la această vopsea.

Ce este vopseaua electrostatică?

Vopseaua electrostatică este o acoperire cu pulbere care este o alternativă bună pentru piesele metalice, și care permite, de asemenea, economii de până la 97% atunci când este aplicată, ceea ce o face reciclabilă. Este un amestec omogen de umpluturi minerale, pigmenți și rășini sub formă solidă, sub formă de particule fine, utilizată și pentru vopsire in camp electrostatic.

Cum se aplică vopseaua electrostatică?

Această acoperire se aplică cu un pistol de vopsea electrostatic, care amestecă aerul cu particulele, încărcându-le electric și aderă la suprafața de vopsit, care este împământată, și rămâne atașată piesei prin încărcare statică.

Ulterior, produsele vopsite sunt încălzite într-un cuptor unde, atunci când sunt complet uscate, au ca rezultat un strat uniform, de înaltă calitate, atractiv și durabil.

Procesul permite reciclarea mai mult de 97% a vopselei care nu este aplicată piesei, în funcție de eficiența sistemului de aplicare utilizat. Prezintă un risc mai mic pentru sănătatea persoanelor care aplică vopseaua, în comparație cu produsele care conțin solvenți. Rezistența fizico-chimică este mult superioară la impact, zgârieturi, îndoiri și agenți chimici care pot distruge suprafața.

Vopseaua sub formă de pulbere poate fi formulată pentru a îndeplini o mare varietate de aspecte și caracteristici în funcție de rolul său și de scopul în care este utilizată. Aceasta ar include grosimea filmului, luciul, textura, culoarea și calitatea (duritatea, rezistența chimică, rezistența la UV etc.) a stratului de acoperire.

Proprietățile învelișului depind de componentele sale și fundamental de vehicul (rășină – întăritor). Fiecare dintre aceste tipuri de vopsea este utilizat în industrie pentru diferite aplicații, în care trebuie să iei în considerare factori precum: coroziunea, expunerea la soare și rezistența la impact, printre altele.

Vopseaua pulbere poate fi utilizată pentru diverse utilizări, atât în interior, cât și la exterior:

 • Mașini agricole și de construcții
 • Vehicule grele
 • Echipament electric
 • Echipamente de climatizare
 • Electrocasnice
 • Conducte de gaz și petrol
 • Jocuri pentru copii, precum mașinuțele de exterior
 • Mobilă
 • Structuri arhitecturale
 • Garduri
 • Industria generală

Indiferent de motivele pentru care ai nevoie de o astfel de vopsea, este foarte important să ții cont de faptul că materialele trebuie să aibă o bună calitate atunci când sunt vopsite, deci nu vor fi vopsite piese ruginite sau deteriorate pentru că în final rugina va acapara tot materialul indiferent de calitatea pe care vopseaua o are. Este foarte important de asemenea să găsești o firmă de încredere cu care să lucrezi.

By