Vinurile obtinute din struguri Cabernet Sauvignon sunt foarte populare, iar cei mai mari producatori sunt Franta, Chile, Statele Unite ale Americii, Australia si Italia. Vinurile sunt apreciate pentru caracteristicile lor, amintind prin gustul si aromele lor de cirese negre, coacaze si mure, dar si de piperul negru, tabac sau vanilie. Cu un nivel mediu al aciditatii si taninurilor, vinurile Cabernet Sauvignon sunt usor de consumat si versatile. Gustul acestui vin variaza si este influentat de terroir-ul zonelor in care sunt cultivati strugurii. Totusi, un Cabernet Sauvignon traditional este un vin rosu, corpolent, cu arome de fructe de padure negre si note de piper.
Se poate spune ca prin toate calitatile lor vinurile obtinute din struguri de Cabernet Sauvignon duc cu gandul la forta si vigoare, fiind cunoscut pe buna dreptate ca fiind „regele vinurilor rosii”. Strugurii dau viata unor vinuri corpolente, cu o culoare rosie intensa, avand nuante violacee atunci cand este tanar si rubiniu inchis la maturitate. Poti cumpara vin Cabernet Sauvignon produs de Crama Budureasca pentru ca acesta are toate sansele sa se numere printre preferatele tale.
De asemenea, acesta este unul dintre cele mai complexe vinuri, care se remarca prin concentratia ridicata de taninuri si prin savoarea sa, astfel ca este important sa tinem cont de caracteristicile sale pentru a face cele mai bune asocieri culinare. Aceste vinuri sunt versatile si se pot consuma alaturi de diferite preparate, in special cele din carne de vanat, cum ar fi caprioara sau mistret. Merita servit langa carne de vita premium, indiferent de modul in care este preparata, la gratar, in cuptor sau tigaie.
Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic are toate sansele sa se numere printre preferatele tale. Acest soi de struguri se bucura de o atentie speciala la Crama Budureasca, fiind pozitionat intr-o zona care detine un microclimat potrivit pentru cresterea strugurilor negri. Anual sunt obtinute recolte de cea mai buna calitate, avand arome fructate, echilibrate si o structura complexa.
Astfel, acest vin incanta prin culoarea sa rosu rubiniu inchis si se remarca cu arome de fructe de padure completate cu note ierboase. Vinul este corpolent, rotund, cu o structura complexa, iar gustul sau de mure proaspete si note subtile de piper verde reprezinta o adevarata placere. Se poate consuma alaturi de diferite fripturi din carne de porc si de vita, indiferent de modul in care se gatesc acestea, la cuptor, pe gratar sau in tigaie. Totusi, pentru ca toate calitatile vinului sa fie evidentiate se recomanda servirea sa la o temperatura intre 16 si 18 grade.
Cabernet Sauvignon din gama Origini este un alt vin care are toate sansele sa se numere printre preferatele tale. A dobandit calitati exceptionale datorita atentiei de care se bucura strugurii in Crama Budureasca. Mustul se obtine din struguri culesi tarziu, fara presare si care se lasa la fermentat pentru aproximativ doua saptamani. Dupa procesul de vinificatie, are loc etapa innobilarii vinului in baricuri pentru un an, urmand ca mai apoi sa aiba loc invechirea la sticla pentru dobandirea aromelor specifice soiului. Astfel, se obtine un vin de inalta calitate, produs in cantitati limitate si recompensat cu cele mai inalte distinctii la competitii de profil organizate in strainatate.
Culoarea sa rosu rubiniu inchis poate sa cucereasca pe oricine, iar aromele de cirese sunt bine conturate si completate cu note elegante de tutun. Vinul este corpolent, avand un gust intens de fructe de padure negre si de vanilie si un echilibru foarte bun intre taninurile moi, cele obtinute pe cale naturala si cele imprumutate de la lemnul de stejar.