Atunci cand o casatorie se incheie, sotii si copiii lor se confrunta adesea cu o furtuna perfecta de evenimente stresante: noi aranjamente de viata, programe de vizita parinti si, bineinteles, decizii privind proprietatea si banii. Emotiile cauzate de aceste schimbari pot face dificila intreaga situatie, atat pentru parinti cat si pentru copii. In acest articol vei gasi cateva informatii de baza care te vor ajuta sa treci mai usor prin acest proces.

Nu va asteptati sa „castigati” cazul de divort

O multime de oameni isi incep divortul in speranta de a „bate” sotul / sotia in instanta. De fapt, exista rareori un castigator adevarat in divort. Divortul tipic implica diverse probleme, cum ar fi custodia copilului, sprijinul si divizia de proprietate. Rareori, divortul sotilor se termina cu tot ce vor. Practic, nimeni nu iese castigator dintr-o astfel de situatie. Asadar, atunci cand va aflati in plin divort, nu porniti la drum cu aceasta mentalitate gresita. Un avocat de pe https://www.avocat365.ro/avocat/arges va poate ajuta sa treceti mai usor prin aceasta perioada.

Nu luati decizii importante fara sa le ganditi

Multe decizii in schimbarea de viata apar in timpul unui divort. De exemplu, este posibil sa trebuiasca sa determinati daca aveti nevoie sa vindeti casa familiei. Rezista impulsului de a face o decizie rapida doar pentru a obtine ceea ce vrei. Cand faceti alegeri importante, este esential sa luati in considerare consecintele potentiale.

Sunteti divortati: copiii dvs. nu sunt

Este usor sa va lasati dus de val. Studiile psihologice arata ca cu cat mai multi parinti se lupta in timpul unui divort, cu atat mai degraba, intregul proces afecteaza santatea emotionala si mentala a copiilor. Ori de cate ori esti pe cale sa spui ceva rau, da-ti ceva timp sa te gandesti inainte sa vorbesti. O regula simpla de urmat este sa numarati pana la zece inainte de a raspunde la o intrebare sau sa faceti o declaratie.

In plus, daca nu exista o istorie de abuz sau neglijenta, copiii dvs. vor continua sa aiba o relatie cu celalalt parinte. Indiferent cat de suparat sunteti cu sotul / sotia dvs., nu ar trebui sa incercati sa descurajati sau sa interferati cu o legatura sanatoasa a copilului. S-ar putea sa doriti sa luati in considerare solicitarea unui profesionist de sanatate mintala cu experienta pentru a va consilia copiii despre divort si cautati si consiliere pentru dvs. si pentru a afla cum sa va abordati nevoile copiilor in timpul acestui proces dificil. Pentru mai multe informatii, acceseaza https://newsiasi.ro.

Uitati de trecut. Pregatiti-va pentru viitor

Obsedarea despre toate lucrurile rele pe care le simtiti ca au fost facute de sotul dvs. in timpul casatoriei voastre va va impiedica sa va deplasati cu viata dvs. inainte si sa luati decizii care sunt in interesul superior al familiei dvs. Incercati sa uitati trecutul si sa va concentrati asupra viitorului. Abordati divortul cu dorinta de a lucra cu sotul dvs. pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil pentru familia dvs. S-ar putea sa va agitati pe aspecte relativ nesemnificative, cum ar fi modul de impartire a colectiei DVD. Din nou, acest lucru poate fi pentru ca tu sau sotul tau nu poti sa renunti la un trecut.

By