redecorare mobila

Aranjarea mobilierului de living cu un televizor poate fi o sarcina descurajanta. Cand te confrunti cu o camera goala, umplerea acesteia intr-un mod care este atat practic, cat si placut din punct de vedere estetic in jurul electronicelor tale poate parea o sarcina coplesitoare. Dar de-a lungul anilor, designerii de interior au recunoscut o serie de principii simple, usor de aplicat, care functioneaza pentru a face televizorul sa arate bine in camera de zi. Doar urmati aceste reguli de bun-simt si veti descoperi ca aranjarea mobilierului – cu sau fara televizor in imagine – nu este atat de infricosatoare pana la urma.

Luati in considerare aranjamentele populare de mobilier

Simplificati-va optiunile luand in considerare amenajarile atemporale ale camerei de zi la care graviteaza designerii pentru cele mai frumoase camere. Iata cateva exemple de aranjare a mobilierului de living. Puteti cumpara decoruri infoliate.

Aspect simetric: Un aspect simetric functioneaza in orice camera de dimensiune sau forma, deoarece echilibreaza vizual spatiul. Doua canapele fata in fata, separate de o masa, este un aspect simetric. O canapea flancata cu scaune laterale asortate este considerata simetrica.

Dispozitie plutitoare: Daca aveti o camera de zi cu multe ferestre, dar nu suficient spatiu pe perete pentru a va ancora mobila, optati pentru o amenajare a mobilierului plutitor. Pluteste-ti mobila la cativa metri distanta de pereti pentru a crea o insula in centrul camerei cu un televizor montat pe un perete.

Aspect in forma de L: o combinatie de mobila de sufragerie in forma de L este considerata un spatiu incomod si prezinta propriul set de provocari, cum ar fi mai putin spatiu pe perete pentru mobila si amplasarea televizorului. De obicei, exista doi pereti pe care ii puteti folosi pentru mobila si pozitionarea televizorului; canapeaua se aseaza pe peretele lung iar televizorul poate fi pozitionat pe perete direct in fata canapelei. Puteti alege fronturi MDF pentru a fi mai usor.

Aspecte pentru camere neregulate: camere de zi inguste, spatii cu colturi sau seminee in unghi – toate sunt considerate camere incomode sau cu forma neregulata. Cheia pentru aranjarea mobilierului in camerele de zi incomode este de a crea zone folosind mobilier pe covoare. De asemenea, puteti decora o zona cu o piesa supradimensionata, cum ar fi o lampa de podea dramatica.

Aspecte pentru camere de zi dreptunghiulare lungi si inguste: veti avea doi pereti lungi cu care sa lucrati, asa ca este obisnuit sa plasati o canapea pe un perete si televizorul pe peretele opus, indiferent daca este montat sau asezat pe un suport.

Alegeti un punct focal

Nu subestima niciodata puterea unui punct focal dintr-o camera. Uneori, ele apar in mod natural, cum ar fi daca aveti o fereastra proeminenta sau un semineu incorporat, in timp ce alteori poate fi necesar sa le creati singur, ca in cazul suporturilor TV si televizoarelor. Oricare ar fi punctul focal ales, luati o decizie si ramaneti cu ea. Veti dori sa aranjati mobila in jurul ei cat mai mult posibil.

Dimensiunile camerei vor dicta cat de departe va puteti indeparta mobila de pereti, dar chiar si intr-un spatiu mic, veti dori sa oferiti pieselor un spatiu de respiratie, permitand cativa centimetri intre spatele pieselor de mobilier si ziduri. In ciuda credintei populare, acest mic spatiu poate face de fapt camerele sa se simta mai mari. Desigur, daca aveti un spatiu mai mare, simtiti-va liber sa aranjati mobilierul in asa fel incat sa se creeze zone de conversatie in mijlocul camerei, lasand o zona intre pereti si mobilier.

By