Contabilitatea este un domeniu vast, adesea greu de înțeles pentru cei ce nu au o pregătire în acest sens. Cu toate acestea, este important ca anumite concepte de bază, proceduri și obligațiuni să îți fie familiare, mai ales dacă deții sau vrei să pui bazele unei firme. Postura de antreprenor vine la pachet cu multiple responsabilități, printre care și aceea de a menține o activitate fiscală legală. Află de la Profa de Conta ce sunt documentele justificative și ce rol au acestea în desfășurarea corectă a activității firmei tale și de ce colaborarea cu un contabil este o necesitate!

Ce înseamnă document justificativ?

Aceste documente sunt reglementate de multiple legi și trebuie să îndeplinească o serie de criterii prevăzute în Legea 82/1991 pentru a putea obține eticheta de justificativ. Facturile emise; facturile de cumpărare; deconturile de cheltuieli; chitanțele sau statele de plata sunt doar câteva exemple în acest sens și acestea trebuie înregistrate în Contabilitate pentru a putea avea o evidență clară a situației fiscale a firmei.

De este ai nevoie de contabil dacă deții o societate comercială?

Principala responsabilitate a sa este de a contoriza toate aceste documente astfel încât să poată realiza rapoarte detaliate prin care situația fiscală să fie sub control lună de lună. Cifra de afaceri obținută, veniturile totale, cheltuielile înregistrate, furnizorii neplătiți, clienții neîncasați, taxele de plată pentru o anumită perioadă, toate acestea intră pe lista de atribuțiuni ale contabilului. Cu toate acestea, niciuna dintre aceste prevederi nu poate fi obținută dacă tu, în calitate de antreprenor, nu înțelegi importanța unei evidențe contabile consecvente și declari fiecare activitate fiscală efectuată, dublată de o dovadă reprezentată de documentele justificative aferente.

Alege cursul de contabilitate oferit de Profa de Conta

Pentru că o activitate comercială corespunzătoare pornește de la cunoașterea tuturor obligațiilor pe care le ai în calitate de antreprenor, este important să fii foarte bine informat înainte de a orice mutare pentru a nu risca sancțiuni dure. Profa de Conta îți propune un curs adaptat la care să te poți înscrie oricând pentru a afla tot ce trebuie să știi despre importanța documentelor justificative, să înțelegi de ce este nevoie să plătești anumite taxe, dar și cum să îți gestionezi eficient bugetul pentru a putea obține o optimizare fiscală ideală.

Odată ce ai parcurs cel puțin unul dintre cele 5 module disponibile, vei putea dezvolta conversații benefice cu contabilul din care să rezulte o situație optimă pentru dezvoltarea firmei. Toate procedurile au o explicație pe înțelesul tău, trebuie doar să găsești specialistul care este dispus să ți-o ofere.

Alege Profa de Conta pentru a învăța să privești contabilitatea ca pe o necesitate și nu o provocare!

By