Slow cooking (gătitul lent), un trend care vă va încânta papilele gustative!

În zilele noastre, totul este accelerat, trebuie să facem totul rapid. Chiar și pregătirea unei mese devine un eveniment făcut în grabă! În mod constant ne lipsește timpul. Dar oare pentru sănătatea noastră nu merită să facem un efort și să acordăm mai multă atenție modului de gătire a alimentelor?

Slow cooker, așa cum sugerează și numele, sunt aparate de gătit care necesită mai mult timp pentru a găți mâncarea. Sunt opuse oalelor de gătit sub presiune, care sunt cunoscute pentru gătirea rapidă a alimentelor. În funcție de tipul de mâncare, un slow cooker poate fi utilizat timp de o oră sau chiar până la 10 ore. Diverse modele pentru bugete diferite gășiți din plin cu un cod reducere elefant cărți.

Avantajele și sfaturi pentru gătitul lent

În primul rând, vă economisește timp, deoarece pregățiți totul dinainte (de obicei cu o zi înainte) și gătiți totul într-un recipient special (slow cooker)!

În al doilea rând, a-ți fierbe mâncarea lent înseamnă a-i maximiza gusturile! De fapt, mâncarea gătită astfel îi permite să-și păstreze toate aromele. Acest lucru vă ajută să redescoperiți aromă legumelor, precum și să cunoașteți altele noi! Ideal pentru tot ce este carne roșie și carne de pasăre, singură grijă va fi doar să alegeți timpul de gătit. Puteți face cu ușurință feluri de mâncare pe bază de carne care conțîn pui, miel, porc, somon și multe altele. Când vine vorba de mâncăruri vegetale, puteți găți fasole, leguminoase, curry, legume și chiar supe.

Asigurați-vă că lăsăți legumele netaiate, astfel încât acestea să-și păstreze formă. Folosiți întotdeauna 1/3 apă mai puțin decât de obicei în timp ce preparați orice fel de mâncare într-un slow cooker. Asigurați-vă că nu puneți orezul, paștele, produsele lactate și alte legume delicate în slow cooker, deoarece acestea se gătesc rapid și s-ar putea să se înmoaie prea repede. Adăugarea de produse lactate poate duce la coagulare. Dacă este un preparat pe bază de produse lactate, asigurați-vă că îl adăugați numai în ultimele 30-40 de minute.

În al treilea rând, prin gătitul lent se păstrează aproape toți micronutriențîi, deoarece doar o mică parte va fi eliminată. Gătitul lent vă permite, de asemenea, să evitați formarea de substanțe cancerigene, cum ar fi acrilamidă care se formează atunci când temperatura depășește 100 ° C (fierberea lentă se face sub 100 ° C), precum și cu prezența asparaginei găsite în alimente precum cartofii, migdale, grâu sau secară.

Fierbând carnea, veți obține o friptură fragedă care se va topi în gură. Deși este foarte suculent și se amestecă cu celelalte ingrediente, gustul său va fi acolo! Pentru cele mai bune rezultate, este recomandabil să folosiți un slow cooker, este cel mai eficient atunci când gățiți carne. Nu ezitați să alegeți unul cu ajutorul unui cod reducere elefant.

Acest mod de gătit este potrivit pentru vegetarieni. Faceți o tocană că un curry bun de cartofi dulci. Marele lucru legat de această practică este că este potrivit pentru toată lumea fără excepție!

Acum, că știi mai multe despre gătitul lent, pune mâna pe mouse, alege un slow cooker cu un cod reducere elefant și rasfată-te!

By