Lustrele sunt mai mult decât simple surse de lumină. Ele pot să adauge un plus de eleganță și stil în orice încăpere a casei tale. O luminație adecvată poate face ca fiecare cameră să pară mai spațioasă și mai primitoare. Prin urmare, este important să alegi lustrele potrivite pentru fiecare încăpere a casei tale.Lustrele cu telecomanda de la instalmen.ro sunt mai mult decât simple surse de lumină. Ele pot să adauge un plus de eleganță și stil în orice încăpere a casei tale

Cum să alegi lustrele potrivite pentru living

Livingul este camera în care petreci cea mai mare parte a timpului și este locul în care întâmpini oaspeții. În general, livingul ar trebui să aibă o lumină mai puternică decât celelalte camere. Așadar, este important să alegi o lumină puternică și clară pentru a crea o atmosferă primitoare.

Stilul

Pentru living, poți alege lustre cu un stil clasic sau modern. O lumină mare, cu brațe multiple și lumini multiple, poate adăuga o notă de eleganță și rafinament în living. Dacă îți place un stil mai modern, poți opta pentru o lumină simplă și minimalistă.

Dimensiunea

Dimensiunea lustrei trebuie să fie proporțională cu dimensiunea livingului. O lumină prea mică poate părea pierdută într-un living mare, în timp ce o lumină prea mare poate părea copleșitoare și poate acapara prea mult spațiu. În general, ar trebui să alegi o lumină cu un diametru de cel puțin jumătate din lățimea livingului.

Culoarea

Culoarea lustrei trebuie să se potrivească cu paleta de culori din living. Dacă livingul tău are pereți de o culoare neutră, poți alege o lumină cu o culoare mai îndrăzneață pentru a adăuga un plus de personalitate .

Cum să alegi lustrele potrivite pentru dormitor

În dormitor, lumina ar trebui să fie mai moale și mai intimă, pentru a crea o atmosferă relaxantă și confortabilă. Așadar, este important să alegi o lumină cu o intensitate mai scăzută și un stil mai intim.

Stilul

Pentru dormitor, poți alege o lumină cu un stil mai romantic sau vintage. O lumină cu un aspect floral sau cu o formă mai rotunjită poate adăuga o notă de feminitate și delicatete în dormitor. Dacă îți place un stil mai modern, poți opta pentru o lumină simplă și minimalistă, cu un aspect mai geometric.

Dimensiunea

Dimensiunea lustrei pentru dormitor ar trebui să fie mai mică decât cea pentru living, pentru a crea o atmosferă mai intimă și confortabilă. În general, o lumină cu un diametru de aproximativ jumătate din lățimea patului ar fi potrivită.

Culoarea

Culoarea lustrei ar trebui să se potrivească cu paleta de culori din dormitor. Poți alege o lumină cu aceeași culoare ca pereții dormitorului, sau poți alege o culoare complementară pentru a adăuga un contrast subtil.

Cum să alegi lustrele potrivite pentru bucătărie

În bucătărie, lumina ar trebui să fie mai puternică și mai clară, pentru a crea o atmosferă practică și funcțională. Așadar, este important să alegi o lumină puternică, dar în același timp să aibă și un aspect estetic plăcut.

Stilul

Pentru bucătărie, poți alege o lumină cu un stil mai simplu și modern. O lumină cu un aspect minimalist, cu un design elegant și curat, poate fi perfectă pentru o bucătărie modernă. Dacă îți place un stil mai tradițional, poți alege o lumină cu un aspect mai clasic și cu detalii decorative.

Dimensiunea

Dimensiunea lustrei ar trebui să fie proporțională cu dimensiunea bucătăriei. În general, o lumină cu un diametru de aproximativ jumătate din lățimea mesei ar fi potrivită.

Culoarea

Culoarea lustrei ar trebui să se potrivească cu paleta de culori din bucătărie. Poți alege o lumină cu aceeași culoare ca și mobilierul, sau poți alege o culoare contrastantă pentru a adăuga un accent interesant în bucătărie.

Cum să alegi lustrele potrivite pentru baie

În baie, lumina ar trebui să fie mai clară și mai puternică, pentru a crea o atmosferă practică și funcțională. Așadar, este important să alegi o lumină puternică, dar în același timp să aibă și un aspect estetic plăcut.

Stilul

Pentru baie, poți alege o lumină cu un stil mai modern și simplu. O lumină cu un design minimalist și curat, poate adăuga un plus de eleganță și funcționalitate în baie. Dacă îți place un stil mai tradițional, poți alege o lumină cu un aspect mai clasic și cu detalii decorative.

Dimensiunea

Dimensiunea lustrei ar trebui să fie proporțională cu dimensiunea băii. În general, o lumină cu un diametru de aproximativ jumătate din lățimea oglinzii ar fi potrivită.

Culoarea

Culoarea lustrei ar trebui să se potrivească cu paleta de culori din baie. Poți alege o lumină cu aceeași culoare ca și obiectele sanitare sau gresia, sau poți alege o culoare complementară pentru a adăuga un accent interesant în baie.

Cum să întreții lustrele

După ce ai ales lustrele potrivite pentru fiecare încăpere a casei tale, este important să le întreții pentru a le menține într-o stare bună și pentru a le prelungi durata de viață. Iată câteva sfaturi utile pentru a întreține lustrele:

Îndepărtează praful

Îndepărtează praful de pe lustre cu o perie moale sau cu un material textil delicat, pentru a evita zgârierea suprafeței. Este recomandat să îndepărtezi praful la fiecare câteva săptămâni.

Curăță lustrele cu soluție de curățare

Dacă lustrele sunt foarte murdare sau au pete, poți să le cureți cu o soluție de curățare delicată. Este important să alegi o soluție care nu conține substanțe chimice agresive, pentru a evita deteriorarea suprafeței lustrelor.

Înlocuiește becurile

Înlocuiește becurile arse sau care nu mai funcționează, pentru a menține lustrele într-o stare bună de funcționare. Este recomandat să înlocuiești becurile o dată la câteva luni, pentru a evita apariția unor probleme mai grave.

Verifică fixarea lustrelor

Verifică periodic fixarea lustrelor, pentru a evita căderea acestora și pentru a menține siguranța în casă. Verifică șuruburile și alte elemente de fixare, și asigură-te că acestea sunt bine strânse.

By