Ochelarii de soare sunt un element foarte delicat, desi exista ochelari mai delicati decat altii in functie de material, in general toate ramele au un anumit grad de fragilitate. Chiar si asa, toti necesita ingrijire foarte specifica, in acest fel vom putea prelungi durata de viata utila articolului nostru preferat. Daca vrei cele mai interesante rame poti cumpara rame Silhouette.

Acum ca vremea buna s-a terminat si multi dintre noi schimbam ochelarii de soare pana vara viitoare, este important sa cunoastem detaliile pentru o buna intretinere a ochelarilor.

Care este partea cea mai importanta si cea mai fragila?

Partea care necesita cea mai mare intretinere la ochelarii de soare este lentila. Este partea cea mai fragila, deoarece este expusa la zgarieturi, iar vara, cand sunt cele mai utilizate, pot suferi unele deteriorari atunci cand le ducem, de exemplu, la piscina, plaja, munte etc.

Pentru a mentine lentila in stare buna, este important sa nu o zgariem niciodata, am putea fi tentati sa le curatam cu camasa in sine, dar aceasta nu este cea mai buna optiune, deoarece, desi pare curata, poate avea particule dure care zgarie ochelarii. Cel mai bun lucru este cu un spray special pe care il vand in optici, sau chiar cu apa sau sapun neutru, dar intotdeauna cu o laveta din microfibra.

In al doilea rand, in timp ce nu le utilizati, incercati sa le pastrati intotdeauna in tocul lor. Este cea mai buna forma de protectie pentru atunci cand suntem acasa, in loc sa le lasam in hol sau pe masa noastra de lucru.

De asemenea, este important sa nu lasati ochelarii expusi la soare, un bun exemplu sunt oamenii care isi lasa ochelarii pe bordul masinii. Desi ochelarii sunt pregatiti sa reziste unei expuneri mari la soare, adevarul este ca nu este atat de rar ca acestia sa fie deformati din cauza caldurii prea mari.

In cele din urma, este foarte important sa curatati ochelarii. Pentru a curata ambele lentile, cel mai bun mod este sa luam ochelarii de punte, deoarece in acest fel nu facem presiune pe niciuna dintre parti si evitam ruperea ochelarilor. Pentru a curata bratele, se recomanda sa tineti ochelarii de aceeasi parte a bratului, deoarece forta exercitata din partea opusa ar putea contribui la ruperea ramei.

Ce este mai bine decat posibilitatea de a avea  ochelarii de soare preferati si  vara viitoare si  de asemenea fara zgarieturi?

Sfaturi :

Incercati sa pastrati ochelarii de soare intr-un toc special pentru ei , pentru a evita zgarieturile acestora.

Sterge lentila cu o laveta specială din microfibra – la fel procedeaza si cu ramele ochelarilor.

Evita sa ii stergi in timpul exercitiilor sportive si evita sa intre in contact cu sudoarea ta.

Nu ii arunca in geanta , nu ii lasa pe masa sau prin masina, fara sa ii depozitezi in tocul lor.

Avand grija de ei zilnic sau de cate ori ii porti, le vei prelungi perioada de folosire in stare absolut perfecta.

By