De câte ori te-ai trezit cu dureri de spate după zile întregi de sedentarism? Ai o viață destul de organizată, dar care nu îți permite să faci tot ceea ce iți propui? Profită de funcțiile noilor gadgeturi care iti amintesc lista de obiective zilnice și realizează tot ce ți-ai propus. Noile smartwatchuri îți vor aminti ceea ce este cu adevărat important și te vor ajuta să îți menții sănătatea și prioritățile sub control. Mai jos îți propunem o serie de efecte negative ale unei vieți pe repede-înainte care pot fi diminuate odată cu folosirea unui ceas inteligent :

1.Sedentarismul

Afecțiunile provocate sau intensificate de sedentarism nu sunt de neglijat, astfel încât se poate ajunge la obezitate, tulburări metabolice, probleme ale coloanei vertebrale și un risc cardiovascular crescut.

Ceasurile inteligente îți măsoara ritmul cardiac, pulsul și te pot ajuta să ții aceste aspecte sub control prin notificări constante atunci când este cazul să faci puțină mișcare în ziua respectivă. Fiind echipate cu pedomatru, ele te pot încuraja să renunți la mijloacele de transport în favoarea mersului pe jos pentru a-ți depăși recordul privind numărul de pași pe care îi faci.

2.Lipsa somnului

Dacă ești printre cei care amână mereu momentul somnului cu diferite distrageri, vei fi uimit de momentul în care vei putea vizualiza calitatea somnului tău. Un ceas inteligent îți va calcula procentele de somn și durata ciclurilor din timpul acestuia. Astfel, vei avea numerele în față care să îți spună motivul pentru care începi să te simți tot mai lipsit de energie, morocănos sau când durerile de cap vor apărea inexplicabil.

Alege să îți contorizezi orele de somn pentru a putea avea o evidență care să te motiveze să fii mai atent la acest aspect, care nu este deloc de neglijat. Este bine-cunoscut faptul că în timpul orelor de somn, corpul nostru se reface și pregătește sursele de energie necesare pentru următoarea zi.

3.Hipertensiunea arterială

Sunt foarte mulți factori de risc care pot duce la hipertensiune pe care am tinde să nu îi luăm în serios precum stresul, obezitatea, fumatul și consumul mare de sare. Aceștia sunt mai puțin ținuți sub observare atunci când suntem mereu prinși de sarcinile de zi cu zi, dar cu ajutorul unui smartwatch, îți poți măsura tensiunea ori de câte ori simți nevoia, pentru a putea avea o evidență asupra sănătății tale arteriale.

În ziua de astăzi vrem să ținem pasul cu tehnologia, cu necesitățile și totodata să ne menținem sănătatea la un nivel optim. Toate acestea pot fi realizate prin intermediul unui ceas inteligent echipat cu o multitudine de aplicații pe care să le folosim atunci când ne confruntăm cu un ritm alert și o listă plină de activități. Vezi mai multe aici despre ofertele și cadourile pe care le poți primi la achiziționarea unui smartwatch din cadrul magazinului online iUni.ro.

 

By