Fațetele dentare sunt subțiri, realizate manual, în culoarea dinților. Aceste structuri refac în principal, părțile din față ale dinților, care sunt pregătiți în prealabil de către dentist. Aceste structuri pot schimba și restabili culoarea, forma, dimensiunea și lungimea dintelui. Dacă îți dorești o astfel de procedură, poți solicita la clinica dentară DentoCare un pret fatete dentare. Fațetele sunt realizate din înveliș ceramic subțire, dar sunt foarte rezistente.

În ce cazuri ai nevoie de fațete dentare?

Când dinții sunt decolorați – datorită administrării anumitor antibiotic, dinte mort, cantitate excesivă de fluor, prezența unui sigiliu, după tratamentul canalului radicular, dinți tociți, dinți rupți, dinții au ușoare probleme ortodontice (ușor strâmbați), când există distanțe între dinți (diastem și tremur), în cazurile în care dinții sunt mai îngustați și mai mici. Fațetele ceramice vor fi plasate în 3 vizite la cabinetul stomatologic. Unul pentru consultare și două pentru realizarea și amplasarea lor, indiferent de câți dinți vor fi restabiliți (unul sau mai mulți).

Diagnostic

Mai întâi vei discuta cu medicul stomatolog de la clinica stomatologică DentoCare Timpuri Noi, despre opțiunile și dorințele tale pentru rezultatul final. Dentistul va pili jumătate de milimetru din partea din față a dintelui, adică, cantitatea care va fi egală cu grosimea fațetei, fiind aplicată anestezie pentru a asigura o limare nedureroasă. Când preparatul este gata, se face o impresie și se trimite la laboratorul dentar. Fațetele dentare sunt realizate pe baza unei amprente și acest lucru poate dura 1-2 săptămâni.

Odată realizate, fațetele dentare trebuie așezate pe suprafața dinților. Înainte de aplicare (cimentare), medicul le va testa (măsura) și va evalua dacă culoarea este corectă. Dacă este necesar, vor fi ajustate. Se alege și o culoare pentru cimentul care va fixa fațetele. Medicul pregătește dintele curățându-l și lustruindu-l pentru a face conexiunea. Apoi se vor conecta fațetele la dinți foarte rapid, cu precizie și fermitate. În cele din urmă, dacă este necesar, va efectua o ajustare finală, evaluând mușcătura sau eliminând reziduurile de ciment. La terminarea procedurii, medicul te va sfătui să vii din nou la cabinet după câteva săptămâni, pentru a verifica cum reacționează gingiile la fațetele plasate.

Fațete dentare – Avantaje

Fațetele dentare sunt structuri care arată foarte natural în gură, iar gingiile tolerează foarte bine fațetele dentare. De asemenea, structurile sunt rezistente la pete. Dacă dinții naturali sunt mai întunecați, fațetele dentare le pot schimba culoarea în mai multe tonuri deschise. Mai mult decât atât, nu este necesară o pilire mare a dintelui pentru a schimba forma și culoarea în comparație cu pilirea pentru amplasarea unei coroane (care în acest caz, se face până la 70% din suprafața dintelui). Viața fațetelor dentare poate ajunge până la 20 de ani, dacă vei vizita periodic clinica dentară DentoCare Timpuri Noi, și de asemenea, tot de aici vei afla și care este costul tuturor procedurilor efectuate în cazul tău. Pentru menținerea fațetelor în stare bună, este necesară o igienă orală bună, deși fațetele dentare sunt rezistente la pete. Nu pot fi amplasate fațete dentare în următoarele cazuri: dinții grav deteriorați, pacienți cu bruxism, dacă lipsește mai mult de 1/3 din dinte, probleme cu mușcătura – cicatricială, încrucișată sau profundă, dacă dinții sunt foarte strâmbi. În aceste cazuri, este bine să faci mai întâi un tratament ortodontic.

By