Atunci când lucrezi în industria Horeca, și ai propriul restaurant, înțelegi destul de rapid că nu este nevoie doar de buni profesioniști, care să îți ofere mâncăruri delicioase și servire sau alte servicii ireproșabile. O bucătărie profesionistă are nevoie de cele mai bune echipamente Horeca, pentru că în acest fel reușești să ai parte de un randament ridicat, preparare rapidă a mâncărurilor delicioase, ceea ce înseamnă clienți mulțumiți, dar și angajați care au satisfacția că lucrează în cele mai bune condiții. De aceea, am decis să îți prezentăm o listă cu cele mai bune echipamente Horeca, de care chiar ai nevoie într-o bucătărie profesionistă.

Plită cu inducție

Nu te poți lăuda tuturor că ai cele mai bune echipamente Horeca dacă în bucătăria restaurantului tău nu se regăseșc plite cu inducție. Ușor de instalat și întreținut, aceste echipamente sunt necesare și pentru că sunt foarte sigure, nu se pierde căldură, preparatele se gătesc mult mai ușor și economisesc multă energie. La acestea se mai adaugă și

Cuptor cu convecție

Din nou, un echipament care nu trebuie să îți lpsească. Ai nevoie de mâncăruri gustoase, preparate rapid, iar pentru aceasta este nevoie nu doar de buni profesioniști, ci și de un cuptor cu convecție. Acestea sunt de patiserie sau gastronomie, sunt ușor de folosit, iar clienții tăi vor aprecia la superlative preparatele pregătite în bucătăria restaurantului tău.

Friteuză

Aproape că nu mai este nevoie să detaliem de ce friteuza se află și ea pe lista cu cele mai bune echipamente Horeca. Există numerose modele din care poți alege, așa că eventual te poți consulta cu bucătarul șef care ar fi cea mai bună pentru bucătăria voastră.

Aparat de gătit sous-vide

Din ce în ce mai multă lume a înțeles cât de mult contează să mănânci sănătos, pentru ca starea de sănătate a organismului să fie la cote înalte. Prin urmare, un astfel de aparat nu este rezervat doar bucătăriilor profesioniste, ci a început să fie folosit și în propria locuință. Cu ajutorul lui gustul preparatelor este chiar intensificat, iar vitaminele și mineralele conținute de alimente nu se pierd, așa cum se întâmplă de obicei atunci când gătești prea mult mâncarea.

Mașină de gheață și înghețată

Bucătăria profesionistă a restaurantului tău are nevoie obligatoriu de mașini de gheață. Se întrețin ușor, iar prepararea diverselor băuturi devine mult mai ușoară cu ajutorul ei. Clienții vor aprecia cu siguranță profesionalismul tău și vor reveni cu plăcere și altă dată. Cât despre mașina de înghețată, chiar ai nevoie de ea pentru prepararea unor deserturi delicioase, cu o înghețată perfectă, fără acele neplăcute ace de gheață.

Aparat de vidat

Cu ajutorul acestuia ingredientele sunt păstrate mult mai bine, iar gustul, textura, vitaminele, mineralele și nutrienții conținuți se mențin în cele mai bune condiții. Ai posibilitatea să te bucuri de fructe și legume de sezon chiar și atunci când afară e frig, iar până la apariția căpșunilor proaspete mai ai de așteptat, de exemplu.

Deshidrator

Din nou, unul dintre cele mai bune echipamente Horeca. Nu doar că poți depozita și folosi mai ușor legumele și fructele, dar prin deshidratare acestea nu îți pierd deloc substanțele nutritive de care organismul are nevoie. În plus, un bucătar profesionist va ști cum să se ”joace” cu acestea, rezultând niște preparate cu adevărat speciale.

Rafturi de depozitare

Ieșim puțin din zona de preparare a alimentelor, pentru a vorbi puțin despre depozitarea acestora. Prin urmare, ai grijjă să ai suficiente rafturi de depozitare, pentru că în acest fel ai parte de o bună organizare a spațiului, ceea ce înseamnă randament ridicat, o eficiență ridicată și multe alte avantaje. Cum ar fi ca personalul din bucătărie să fie nevoit să caute minute în șir un anumit produs, pe care știe bine că îl are, dar nu este chiar la îndemână. Clientul și-ar aștepta mult și bine comanda, ca să nu mai amintim și de haosul care s-ar produce în bucătărie. Este nevoie ca totul să funcționeze cu precizia unui ceas elvețian, fiecare să știe exact ce are de făcut, iar totul să fie la îndemână, fără însă a aglomera inutil un spațiu și așa destul de mic.

Produse de igienă

Dar, degeaba ai cele mai noi și mai bune echipamente Horeca în bucătăria restaurantului tău dacă nu ții cont și de un aspect foarte important: condițiile de igienă. Este un subiect destul de delicat, deoarece nu trebuie să ai grijă la starea de sănătate a clienților tăi, care vor gusta din acele preparate, dar este nevoie să oferi și angajaților tăi condiții dintre cele mai bune de lucru. Prin urmare, nu face economii inutile și investește în produse de igienă, mai ales în condițiile actuale, când pandemia de coronavirus nu dă semne de regres. Așadar, ai grijă să ai multe produse de curățenie, geluri igienizante, șervețele dezinfectante, măști/vizier de protecție, precum și sterilizatoare.

Nu este ușor să te impui în acest domeniu, deoarece avem de a face cu o concurență acerbă. De aceea trebuie permanent să fii la curent cu noutățile în domeniu, să fii, cum se spune ” cu un pas înaintea tuturor”. Nu doar preparatele delicioase contează, ci absolut totul trebuie să fie perfect, începând de la personal profesionist, servicii oferite, dotarea bucătăriei cu cele mai bune echipamente Horeca, respectarea normelor igienico-sanitare și nu numai. Doar așa vei reuși să ai parte de o afacere profitabilă, ceea ce este și scopul tău.

By