pulverizator agricol

Un pulverizator agricol este de fapt o masina agricola folosita pentru a face corect tratamentele cu pesticide, cu ingrasaminte foliare si cu multe altele. Dispozitivul este utilizat in culturi in general si in livezile cu baldachin, asa cum se intampla cu vita de vie, cu marul si cu ciresul, cu perele, cu prunul si cu maslinul. In cazul in care este echipat cu o bara speciala de pulverizare la sol, poate fi folosita pentru a debarasa culturile erabcee. Poate fi transportat, remorcat sau poate fi autopropulsat. Pentru culturile de vita de vie Guyot, exista pulverizatoare care acopera mai mult de doua randuri pe amandoua partile.

Cum functioneaza de fapt un pulverizator?

Pulverizatorul nebulizeaza amestecul de pesticide in apa si il directioneaza catre culturile care trebuie sa fie tratate. In cazul pulverizatoarelor de aeroconvectie, pcaturile care se afla in compus, pulverizate prin duze, sunt directionate catre culturile care rumeaza sa fie tratate cu ajutorul unui flux de aer ce a fost generat de unitatea de aspiratie si de ventilator.

In nebulizatoarele agricole, un sistem pneumatic va garanta nebulizarea fara sa fie nevoie de duze in mod obligatoriu. Pulverizatoarele au de cele mai multe ori si piese care au nevoie de ungere, iar noi recomandam in acest sens vaselina TOTAL.

Pulverizatorul montat va fi conectat la un tractor agricol cu ajutorul unui carlig cu trei puncte. Poate fi semirotat, cu roti sau fara si este compus din rezevorul cu o  capacitate variata, unitatea de pompare si un sistem de admisie a aerului care este foart din ventilator si conducte. Dimensiunea ventilatorului poate varia in functie de tipul de utilaj si de dimensiunile sale.

Pulverizatorul tractate este conectat de obicei la tractorul agricol cu ajutroul unui carlig special pentru remorcare si este compus din structuri de carucior fixate pe un rezervor care variaza de obicei, intre 800 si 3000 de litri, printr-o unitate de pompare, care poate sa fie de alama si care poate sa garanteze de la 70 la 160 l / min si un sistem de admisie a aerului format din ventilatorul cu un diametru intre 400 si 800 mm.

Aceste pulverizatoare sunt transportate, reomorcate si pot fi conectate la tractoare de la 15 la peste 100 CP echipate cu o putere de 540 rpm. Acestea sunt proportionale cu greutatea si cu dimensiunile utilajului. De asemenea, vor absorbi putere de la utilajul pe care sunt montate.

Exista si pulverizatoare autopropulsate care sunt formate din rezervor, unitate de aspiratie si pompa, care sunt montate de cele mai multe ori pe o masina, care are de obicei 4 roti si care este echipata cu motoare care, in afara de asigurarea unei functionari optime a pulverizatorului garanteaza si modul in care masina se misca.

Atomizorele consta de obicei din cadrul autoportant din otel zincat sau vopsit la cald. Un rezervor care este destinat pentru produsul distribuit. O pompa si circuite relative de transport a lichidului cu sarcina de a extrage lichidul din rezervor sau de a oferi energie pentru pulverizare. De asemene, exista si organie speciale petnru distributie care asigura imaprtirea in picaturi mici a amestecului si care contribuie la distributia lui pe culturi cu ajutorul fluxului de aer. Rezervoarele suplimentare pentru a spala si curata sistemul de distributie sunt si ele importante.

By