Fiecare persoana isi doreste independenta financiara si bineinteles ca isi doreste deschiderea unei afaceri proprii astfel incat sa scape de acea idee de a avea un sef si de conditionarea unui salariu fix care in foarte multe situatii nu poate creste mai mult de un anumit prag.

Cumpararea unei afaceri deja existente, mai degraba decat infiintarea unei noi afaceri, are multe avantaje, dar nu este lipsita de risc. Va trebui sa cunoasteti foarte bine situatia firmei respective inainte de a va avanta in achizitionarea acesteia si mai ales, sa fiti foarte constienti cu privire la capacitatea dumneavoastra de a conduce o afacere.

Online, exista o multime de site-uri prin care puteti achizitiona o afacere existenta, iar la o simpla cautare pe Google utilizand cuvintele „vand afacere profitabila”, puteti gasi exact raspunsul pe care il cautati.

InAfaceri.ro este un astfel de site, o platforma de unde puteti cumpara o astfel de afacere, precum si vinde daca este cazul, o platforma perfecta atat pentru cei care doresc sa porneasca pe acest drum simplu, rapid si eficient, precum si pentru cei care doresc sa lase mai departe o mostenire am putea spune.

In randurile ce urmeaza, o sa puteti regasi informatii foarte utile cu privire la cele mai importante aspecte si avantaje ale achizitionarii unei afaceri deja existente.

Cumpararea unei companii este considerata, in general, mai putin riscanta decat inceperea propriei afaceri, mai ales daca puteti cumpara o afacere bine gestionata si profitabila la pretul corect. Pe scurt, puteti lua in considerare aceste avantaje:

  • Munca dificila de pornire a fost deja realizata. Compania ar trebui sa aiba planuri si proceduri in vigoare.
  • Cumpararea unei afaceri stabilite inseamna flux de numerar imediat.
  • Compania va avea o istorie financiara, care va ofera o idee despre ce sa va asteptati si obtinerea banilor si atragerea unor noi colaboratori si clienti se poate face mai usor.
  • Veti dobandi clienti, contacte, fond comercial, furnizori, personal, instalatii, echipamente si stocuri existente.
  • Este deja stabilita o piata pentru produsul sau serviciul dumneavoastra.
  • Angajatii si managerii existenti vor avea experienta pe care o pot impartasi.

Unul dintre cele mai importante avantaje pe care il aveti atunci cand cumparati o afacere existenta este timpul. Deoarece multe lucruri sunt deja puse la punct, va puteti ocupa din start de aspecte mult mai importante pentru dezvoltare. De asemenea, aveti acces la o echipa de oameni care sunt gata sa avanseze direct de la inceput. Cumpararea unei afaceri existente va ofera un inceput foarte bun daca ati facut o alegere bine gandita inainte. Cand doriti sa realizati o investitie pentru un nou business, trebuie sa aflati totul singur. Acest chiar lucru poate consuma foarte mult timp dar si nervi deoarece si birocratia de la noi este foarte dificila si poate crea adevarate batai de cap. Exista intr-adevar si posibilitatea sa angajati o firma care sa se ocupe de infiintarea afacerii dumneavaostra, insa, acest lucru implica bineinteles si cheltuieli suplimentare si avand in vedere diverse alte avantaje pe care le ofera ideea de a achizitiona o afacere deja existenta si care deja are un nume, lucrurile pot fi mult mai sigure.

De asemenea, faptul ca aveti acces direct la personal si cunostinte, reprezinta clar o bulina alba, inca de la bun inceput. Este foarte important sa gasiti modalitati de a verifica calitatea angajatilor si de a va face o idee daca acestia au cunostintele si abilitatile de care aveti nevoie.

Clientii sunt, desigur, foarte importanti. Castigarea de noi clienti este o sarcina provocatoare pentru un antreprenor aflat la inceput de drum cu afacerea sa si daca puteti obtine acces la clienti noi printr-o achizitie, aceasta este de departe o oportunitate ideala. Cu toate acestea, trebuie sa fiti si critici cu privire la calitatea clientilor afacerii pe care urmeaza sa o achizitionati, astfel incat sa puteti avea asteptari realiste.

O afacere existenta va reduce riscurile in comparatie cu inceperea unei afaceri de la zero. Puteti vedea deja ce este acolo si astfel rectifica mai simplu si mai rapid lucrurile care nu merg tocmai bine. Odata ce ati facut acest lucru, aveti mai multa certitudine ca afacerea este bine pusa la punct si ca riscurile existente sunt minime. Dimpotriva, daca incepeti o afacere de la zero, aveti intotdeauna riscul ca lucrurile sa mearga diferit de ceea ce va asteptati si compania nou-infiintata poate sa nu fie un succes.

Exista o multime de avantaje in ceea ce priveste achizitionarea unei firme sau companii existente, cu atat mai mult daca ne gandim la fapotul ca deja veti avea o pozitie directa pe noua piata locala de care sunteti interesat. Aceasta prezenta directa va ofera un avantaj imens, deoarece puteti continua sa va construiti compania mai departe imediat.

Nu uitati ca, InAfaceri.ro va asteapta cu o foarte mare varietate de firme si companii care sunt de vanzare, acestea fiind disponibile pe intreg teritoriul tarii.

InAfaceri.ro este o platforma care a luat nastere tocmai pentru ca acea comunitate de antreprenori, sa poata beneficia de un ajutor astfel incat sa poata dezvolta o afacere profitabila si trainica. Multe dintre firme reprezinta munca de o viata a partenerilor nostri, dorinta noastra fiind sa facilitam tranzitia companiei lor catre cel mai potrivit nou camin.

Acestea fiind spuse, recomandarea noastra este sa accesati platforma online InAfaceri.ro deoarece acolo puteti gasi toate detaliile de care aveti nevoie. Va puteti schimba viitorul prin numai un simplu click, datorita faptului ca pe InAfaceri.ro sunt disponibile spre vanzare afaceri de toate tipurile, din diverse domenii, atat in ceea ce priveste domeniul agriculturii, auto, vanzarei diverse si asa mai departe.

 

By