Am vazut de multe ori oameni care sunt nevoiti sa duca dintr-un loc in altul curcani, rate sau gaini, pisici sau caini si cum nu au mijloace de transport in comun, le ascund in saci sau in sacose cu fermoar, dar la jumatatea drumului, fiintele incep „sa se planga” de conditiile precare.

Aceasta calatorie improvizata a animalelor reprezinta o forma de maltratare a acestora. In sacosele inschise sau in saci nu au suficient aer si pot muri sufocate pana la sfarsitul calatoriei. In plus, aud zgomote in jurul lor, dar nu vad nimic si infernul se prelungeste.

Pe de alta parte si calatorii se sperie, cand aud din sacose sau din saci glasurile animalelor, fiindca sunt luati prin surprindere.

Este socant sa citesti linistit o carte sau sa privesti pe fereastra trenului satele acoperite de nea, in timp ce iti bei cafeaua din termos si sa auzi de sub canapele:„Miau!”sau „Cucuriguuu!”

Si prin satul meu trec masini neautorizate cu vaci pe care le duc la abator sau la ferme, cu cai, vitei sau oi. Uneori masinile se balanseza din cauza miscarilor bruste ale animalelor sau a supraincarcarii.

Au fost cazuri in care animalele au sarit din masina si au fost grav ranite sau omorate de catre cei care veneau cu viteza in urma si nu au luat in calcul aceasta eventualitate sau au provocat daune masinilor din spate.

Un cal mare intr-o masina care nu este prevazuta cu despartitori si cu sistem de inchidere securizat este la fel de periculos ca unul lasat noaptea pe o sosea circulata.

Se stie foarte bine ca un caine poate strica serios caroseria masinii care il loveste cu viteza. Cei care transporta ilegal si in conditii improprii animale vii pot genera urmatoarele situatii neplacute:

-decesul animalelor. Am vazut animale legate strans acolo sus si zbatandu-se pana s-au strangulat. Soferul era atent la trafic si nu a observat ce se petrecea in caroserie.

-accidente grave in cazul in care un animal sare din masina, masina intra in balans sau derapeaza.

-stresul celor care vad cum sunt duse acele animale. Nu poti ramane indiferent la asemenea imagini, ci suferi pentru animale si te temi pentru participantii la trafic sa nu aiba loc un accident cauzat de transportul iresposabil.

Uneori o masina face 3-4 curse ilegale sa transporte toate animalele acolo unde trebuie sa ajunga.

Oare nu ar fi mult mai avantajos sa se apeleze la furnizorii de servicii de transport intern si international animale?

Oamenii ar trebui sa inceteze sa mai trateze animalele cu atata egoism. Ele depind de vointa noastra, iar noi ar trebui sa alegem ceea ce este mai bun pentru ele. Transportul pe distante mai mari sau mai mici se impune sa fie facut cu masini special autorizate, dotate cu separatoare menite sa le fereasca de loviturile celorlalte exemplare.

Din fericire pentru crescatorii de animale exista o firma care asigura transportul comercial al animalelor vii in tara si peste hotare.

Soferul este insotit in cursa de catre un specialist care supravegheaza starea animalelor, plus ca inca de la imbarcare acestea sunt verificate atent. Nu se permite mobilitatea animalelor bolnave, iar transportul animalelor este insotit de avizul sanitar-veterinar atat de necesar in aceste operatiuni.

Firma care asigura transportul are personal de specialitatea care consulta atent lotul care urmeaza sa fie transportat si dispune in acelasi timp hranirea animalelor si adaparea lor ca acestea sa nu fie chinuite pe drum.

Hrana si apa dinaintea plecarii sunt suficiente pana la destinatie.

Toate aceste masuri de precautie ar trebui sa fie luate de toti cei care sunt nevoiti sa duca animale vii sau pasari dintr-un loc in altul.

As adauga de asemenea faptul ca soferii celor 13 autotractoare conduc atent, preventiv si ca animalele nu se simt agresate in timpul calatoriei.

Datele de contact ale firmei sunt disponibile pe internet, persoana care doreste transportarea animalelor trebuie insa sa planifice din timp calatoria, fiindca in aceasta perioada sunt multe cereri.

Este ideal sa se transporte animale vii iarna, fiindca vara pe canicula, inconfortul este mai mare.

Daca doresti sa vinzi oi in statele arabe sau iti muti bovinele de la o ferma la alta, nu le duce pe jos, fiindca si noaptea se circula cu viteza pe sosele si le pui in pericol.

Nu incerca sa le urci in dubite din care animalele pot sa sara sau pe care le pot rasturna cu greutatea lor si cu miscarile bruste.

Fa totul cu maxima responsabilitate, gandindu-te la confortul si la securitatea animalelor, dar si la partenerii de trafic si la oamenii care trec pe drum!

Nu poti duce vitele mari pe jos, kilometri intregi, de la o ferma la alta, fiindca acestea pot impunge trecatorii de pe drum si pot provoca numeroase stricaciuni!

Prin toate folosele pe care le aduc omului si prin iubirea lor neconditionata, animalele merita un tratament corect din partea omului.

La firma Livestocktransport.ro totul se face ca la carte, astfel incat animalele sa nu fie stresate. Incepand cu pregatirea lotului inainte de calatorie si continuand cu urcarea animalelor in masinile autorizate, specialistii sunt cei care organizeaza atent toate aceste etape.

Ai depun mari efoturi sa cresti animalele si ai investit enorm in ele, prin urmare ai grija sa soliciti transport comercial unei firme renumite prin calitatea serviciilor. Te intereseaza ca toate animalele crescute cu multa munca sa ajunga vii la destinatie, iar tu sa incasezi banii.

Toti clientii care colaboreaza cu Livestocktransport.ro sunt foarte multumiti si recomanda aceasta firma tuturor fermierilor din lume.

By