Turnarea minerala se refera la materiale compozite pe baza de rasina acrilica sau sintetica amestecata cu minerale. Marele avantaj al unei cazi turnate cu minerale este durabilitatea sa extrem de lunga. Sunt foarte robuste si, prin urmare, nu sunt la fel de sensibile la zgarieturi. In plus, materialul este foarte potrivit pentru mentinerea caldurii apei pentru o perioada lunga de timp. Beneficiile acestui material sunt:

  • Perioada de valabilitate extrem de lunga
  • Suprafata insensibila
  • Pastreaza caldura apei pentru o lunga perioada de timp

Cazile autoportante din otel se caracterizeaza prin robustete si o durata lunga de viata. Suprafata otelului este rafinata cu email, care creeaza stralucirea tipica. Curatarea cazii este mult mai usoara prin aceasta acoperire. Beneficiile acestui material sunt:

  • Durata de viata lunga si robusta
  • Usor de curatat datorita stratului de email

Alte materiale mai putin comune pentru cazile de  baie freestanding la perete sunt cuprul, lemnul si piatra. Sunt foarte scumpe si necesita multa intretinere. In plus, datorita greutatii lor mari, nu sunt potrivite pentru multe bai de la etajele superioare. Spre deosebire de acrilicul neporos, aceste materiale nu sunt la fel de rezistente la apa, ceea ce inseamna ca necesita mai multa intretinere. Cu toate acestea, aceste materiale au proprietati ridicate de stocare a caldurii si emana o unicitate datorita stilului lor. Rasinile sintetice precum Cristalplant sau Corian sunt si ele la moda. Acestea sunt turnate, ceea ce inseamna ca sunt posibile si forme de cada foarte neobisnuite.

Cand vine vorba de dimensiunea cazii, ar trebui gandit de dinainte in prealabil daca ar trebui sa fie potrivita pentru 2 persoane sau chiar o versiune XXL. Cazile vin intr-o varietate de dimensiuni si marimi . Cu toate acestea, este important ca acestea sa se potriveasca corpului. Lungimea cazii este deosebit de importanta aici. In mod ideal, ar trebui ajuns pe partea opusa cu picioarele pentru a preveni alunecarea si pentru a creste confortul. Cele mai comune dimensiuni de pe piata sunt:

  • Cada 180 × 80: O cada cu lungimea de 180 cm este dimensiunea clasica si este suficienta pentru ca majoritatea oamenilor sa faca o baie confortabil.
  • Cada 150 × 70: Cazile de aceasta dimensiune necesita putin spatiu si, mai ales, putina apa si energie. Majoritatea nu se vor putea culca in cada cu aceasta dimensiune – in functie de gustul personal, totusi, aceasta dimensiune poate fi complet suficienta.
  • Cada 160 × 75: Aceasta cada este un mediu bun intre dimensiunile deja prezentate. Daca picioarele nu sunt complet extinse, este potrivit si pentru persoanele putin mai inalte.

Marimea baii este, de asemenea, un factor crucial in alegerea cazii autoportante potrivite. In mod ideal, cada ar trebui sa fie amplasata in asa fel incat sa poata fi accesata din toate partile. Exista, de asemenea, cazi optionale pentru baile mici. Un exemplu este baia japoneza de scaun, care este folosita pentru a face baie in timp ce se poate dormi in aceasta. Materialul folosit are o influenta directa asupra greutatii cazii autoportante si, prin urmare, trebuie luat in considerare la alegere.

By