Indiferent daca iti renovezi casa sau doresti doar sa ii oferi un strop de originalitate si personalitate proprie, iluminatul este foarte important. Asadar, este bine sa nu pierzi din vedere acest aspect. Tendintele sunt in continua schimbare, apar mereu noi tehnologii si noi design-uri care sa iti ofere un stil de amenajari interioare cat mai apropiat de dorintele tale.

Alegerea unor corpuri de iluminat care sa puna in valoarea stilul de design interior ales este un aspect foarte important. Daca nu stii ce sa alegi, atunci te poti inspira de aici ,ultimele tendinte si sa iti creezi un spatiu deosebit in care sa iti petreci timpul.

Auriu deschis combinat cu negru – culorile anului

Modelele de corpuri de iluminat finisate cu o nuanta de auriu deschis si negru raman in continuare in tendinte. Aceasta combinatie te va ajuta sa asortezi corpurile de iluminat cu restul elementelor din casa si, in acelasi timp sa oferi un aspect modern si rafinat incaperilor in care montezi astfel de corpuri de iluminat. Auriul si negrul se asorteaza bine cu orice tip de decor ceea ce iti va permite o tranzitie nu foarte scumpa la aceasta noua tendinta.

Corpuri de iluminat in forme geometrice si din materiale naturale

Una dintre cele mai populare tendinte din ultima vreme este sa se utilizeze in completarea design-ului interior corpuri de iluminat in forme geometrice. Cercul si patratul, reprezinta principalele forme geometrice care se utilizeaza la corpuri de iluminat. De asemenea, la mare cautare sunt si corpurile de iluminat realizate din materiale naturale. Din cadrul design-ului corpurilor de iluminat ale acestui an dispar formele extravagante fiind preferate mai mult cele care au linii cat mai natural conturate.

Stilul industrial si retro revin in forta intr-un mod mai rafinat

Daca pana acum stilul industrial se concentra pe reproducerea formelor cat mai metalice, reci si ,,industriale”, noile tendinte le-au transformat in piese decorative mai atractive si mai rafinate. Cuprul si bronzul, raman in continuare principalele nuante ale acestor stiluri.

Corpuri de iluminat smart

Atunci cand te gandesti la corpuri de iluminat in mod automat iti vin in minte lustre, lampi sau plafoniere. Anul acesta atentia se muta pe corpuri de iluminat inteligente care pot sa fie controlate de pe tableta sau de pe smartphone, care ofera lumini specifice pentru anumite zone. Astfel, acest tip de corpuri de iluminat iti creeaza senzatia de intimitate si iti poti crea confortul dorit in functie de propriile dorinte.

Iluminatul inteligent pentru casa nu este un concept chiar nou, dar anul acesta a capatat mai multa popularitate si mai mult interes din partea celor care sunt in cautarea unor corpuri de iluminat perfecte pentru casa.

Sticla colorata mata cu textura si forme variate geometrice

Daca am vorbit despre nuantele aurii combinate cu negru, daca preferi abajururile de sticla trebuie sa stii ca una dintre tendintele actuale de iluminare este sa alegi sticla colorata sau mata cu textura si forme geometrice variate.

Astfel, lampile capata un impact mai mare si devin mai atractive deoarece finisajul acestora va completa armonios amenajarile interioare moderne de la instalmen.

 

By