In Romania furnziorul allindustrial.ro este cunoscut pentru gama sa de produse industriale precum motoare, reductoare, teflon, transmisii, cuplaje si site. Aceste produse nu sunt lucruri pe care orice persoane doreste sa el achizitioneze, deoarece magazinul este o specialitate strict pe domeniul industrial.
In subcategoria produselor motoare gasim modele precum :
-Motoare electrice trifazate;
-Motoare electrice monofazate;
-Motoare electrice cu 2 puteri;
-Motoare electrice cu frana;
-Motoare electrice in gabarit redus.
Exista multe aspecte de luat in considerare atunci cand selectati un motor industrial, cum ar fi problemele de aplicare, operationale, mecanice si de mediu. In general vorbind, alegerea este intre un motor alternativ, un motor de curent continuu sau un motor servo / pas cu pas. Stiind pe care sa il utilizati depinde de aplicatia industriala si daca sunt necesare nevoi speciale.
Un cuplu si o putere constanta sau variabila vor fi necesare pentru motorul industrial, in functie de tipul de sarcina pe care-l conduce motorul. Marimea sarcinii, viteza necesara si acceleratia / decelerarea – in special daca este rapida si / sau frecventa – vor defini cuplul si puterea necesara. Cerintele pentru controlul turatiei si pozitiei motorului trebuie, de asemenea, luate in considerare.
Exista patru tipuri de sarcini cu motor de automatizare industriala:
-Putere variabila si cuplu constant;
-Cuplu variabil si putere constanta;
-Putere variabila si cuplu variabil;
-Controlul pozitional sau controlul cuplului.
Aplicatiile de putere variabila si cuplul constant includ transportoare, macarale si pompe de tip angrenaj. In aceste aplicatii, cuplul este constant, deoarece sarcina nu se schimba. Puterea necesara poate varia in functie de aplicatie, ceea ce face ca motoarele de curent alternativ si de curent continuu sa fie o alegere buna.
Un exemplu de aplicatie cuplu variabil si putere constanta este o hartie de derulare a masinii. Viteza materialului ramane constanta, ceea ce inseamna ca puterea nu se schimba. Sarcina se schimba, totusi, pe masura ce diametrul rolei creste. In sistemele mici, aceasta este o aplicatie buna pentru motoare de curent continuu sau servomotor. Puterea regenerativa este, de asemenea, o preocupare si trebuie luata in considerare la dimensionarea motorului industrial sau la alegerea metodei de control al energiei. Motoarele de curent alternativ cu codificatoare, control cu bucla inchisa si actionari cu cadran complet pot fi benefice pentru sistemele mai mari.
Ventilatoarele, pompele centrifuge si agitatorii necesita o putere si un cuplu variabil. Pe masura ce viteza motorului industrial creste, puterea de sarcina creste, de asemenea, impreuna cu puterea necesara si cuplul. Aceste tipuri de sarcini reprezinta o mare parte a discutiei privind eficienta motorului. Aceasta incepe cu motoarele de curent alternativ cu invertor care utilizeaza variatoare de viteza (VSD).
Aplicatiile precum actuatoarele liniare, care trebuie sa se deplaseze cu precizie in mai multe pozitii, necesita un control strans al pozitiei sau al cuplului si deseori necesita feedback pentru a verifica pozitia corecta a motorului. Motoarele servo sau pas cu pas sunt cea mai buna optiune pentru aceste aplicatii, dar un motor de curent continuu cu feedback sau un motor de curent alternativ cu invertor cu un codificator este adesea utilizat pentru controlul strans al cuplului in liniile de otel sau hartie, precum si in aplicatii similare.
De exemplu, un motor monofazat este o masina rotativa alimentata electric care poate transforma energia electrica in energie mecanica.
Functioneaza utilizand o sursa de alimentare monofazata. Acestea contin doua tipuri de cabluri: fierbinte si neutru. Puterea lor poate ajunge la 3Kw si tensiunile de alimentare variaza la unison.
Au doar o singura tensiune alternativa. Circuitul functioneaza cu doua fire si curentul care le traverseaza este intotdeauna acelasi.
In majoritatea cazurilor, acestea sunt motoare mici cu un cuplu limitat. Cu toate acestea, exista motoare monofazate cu o putere de pana la 10 CP care pot functiona cu conexiuni de pana la 440V. Ele nu genereaza un camp magnetic rotativ; pot genera doar un camp alternativ, ceea ce inseamna ca au nevoie de un condensator pentru pornire. Sunt usor de reparat si intretinut, precum si accesibile.
Acest tip de motor este utilizat in principal in case, birouri, magazine si mici companii neindustriale. Cele mai frecvente utilizari ale acestora includ electrocasnice, HVAC de uz casnic si de afaceri si alte aparate precum burghie, aparate de aer conditionat si sisteme de deschidere si inchidere a usilor de garaj.
Aceste motoare pot fi folosite pentru a fi incorporate in dispozitive utile pentru asa si masina. De exemplu, un astfel de motor este util mai ales daca dorim sa automatizam un sistem de deschidere al portilor. De asemenea, motoarele electrice sunt folosite de peste 50 de ani in industria mecanica.
Un motor bifazat este un sistem care are doua tensiuni la 90 de grade distanta, care nu mai este utilizat in zilele noastre. Alternatorul este compus din doua infasurari plasate la 90 de grade unul fata de celalalt.
Acestea necesita 2 fire sub tensiune si unul de masa care functioneaza in doua faze. Una creste curentul pana la 240v pentru miscare, iar cealalta mentine fluiditatea curentului pentru utilizarea motorului. Un motor trifazat este o masina electrica care transforma energia electrica in energie mecanica prin intermediul interactiunilor electromagnetice. Unele motoare electrice sunt reversibile – pot transforma energia mecanica in energie electrica actionand ca generatoare.
Acestea functioneaza folosind o sursa de alimentare trifazata.
Pentru transmisie sunt utilizate trei linii conductoare, dar utilizarea finala necesita cabluri cu 4 fire, care corespund celor 3 faze plus neutru.
Site-ul magazinului allindustrial.ro ofera cele mai bune solutii pentru produse de uz industrial!