Traim o epoca in care evenimentele de tot felul sunt din ce in ce mai bine organizate. In ziua de azi, evenimentele primesc adesea sprijinul tehnologiei si echipamentelor de top, pentru un rezultat cat mai bun. Dar pana in momentul in care vom vedea care ar fi ultima “moda” in organizarea evenimentelor, sa trecem in revista o scurta istorie a acestei activitati. Contrar a ceea ce crezi, organizarea de evenimente nu este ceva nou, modern.

Stiai ca regina Cleopatra detine titlul de primul planificator de evenimente din lume? Industria planificarii evenimentelor dateaza de mii de ani si s-a schimbat odata cu vremurile.

Cleopatra era binecunoscuta la vremea respectiva pentru orchestrarea unor intalniri elaborate si fastuoase, in incercarea de a-l atrage pe iubitul sau Marc Antoniu.

Istoria ne spune ca Marc Antoniu a fost fermecat de Cleopatra si de intalnirile ei elaborate, care au inclus o calatorie pe Nil, cu o mica corabie, la bord fiind insotita de servitoare costumate, lumanari si o masa fastuoasa.

Trecem rapid la regulile organizatorice ale regelui Ludovic al XV-lea si regelui Ludovic al XVI-lea al Frantei. Madame Pompadour, favorita lui Ludovic al XV-lea, organiza fastuoase petreceri cu muzica, mancare, costume, totul pe anumite teme, cu scopul de a-l distra pe rege. Marie Antoinette a avut, de asemenea, un talent considerabil ca organizator de evenimente, organizandu-si propriile petreceri fastuoase la Versailles.

Planificarea evenimentelor a continuat de-a lungul istoriei ca privilegiu exclusiv al  regalitatii si nobilimii, manifestandu-se in concursuri, festivaluri si adunari care necesitau o organizare minutioasa realizata de catre un planificator priceput.

Nevoia de intalniri si evenimente a crescut ca urmare a cresterii industrializarii, in special in timpul Revolutiei Industriale. Avand in vedere cresterea economica si a industriei prelucratoare, companiile au avut mai multa nevoie de a organiza evenimente precum expozitiile comerciale si intalnirile cu cei din domeniu. De asemenea, dezvoltarea optiunilor de transport, inclusiv liniile ferate si navele cu aburi, a facut calatoria catre si de la evenimente mai fezabila. Partidele si miscarile politice au avut si ele un cuvant de spus, facilitand nevoia evenimentelor de a reuni liderii de partid si cei care impartaseau credinte asemanatoare.

In secolul al XX-lea, recunoasterea planificatorului de evenimente ca o profesie legitima a luat avant odata cu investitiile familiilor binevoitoare care au cerut serviciile planificatorilor pentru a se ocupa de pregatirile pentru nunta, petreceri si receptii. Complexitatea evenimentelor – atat personale, cat si corporative – a inceput sa necesite o mana profesionala pentru a ajuta la organizarea diferitelor componente.

Globalizarea a jucat un rol enorm in succesul industriei de planificare a evenimentelor si a instrumentelor corelate, pe masura ce evenimentele au loc pe tot globul. Acum, orice om poate organiza un eveniment, fie de unul singur, fie cu ajutorul profesionistilor, si asta datorita multitudinii de servicii si facilitati disponibile. In acest moment, in planificarea unui eveniment, nu trebuie sa lipseasca fotografia si filmarea. Mai nou, multe persoane aleg filmari inedite cu ajutorul dronelor. Fie ca vorbim de o nunta sau un eveniment mult mai complex, dronele sunt cel mai cool mod de a pastra o amintire sau de a oferi un testimonial.

Ce sunt dronele?

Dronele sunt aeronave care capteaza imagini din perspective unice, care nu sunt disponibile in mod normal prin alte mijloace. Aeronava este mica si usoara, fiind controlata de un pilot de la sol folosind o telecomanda de mana. Drona poate fi ghidata prin modele complexe de zbor, urmarind in timp real perspectivele de inregistrare si filmare.

Tehnologia si accesibilitatea usoara a dronelor a incurajat aparitia serviciilor de filmare si fotografiere cu ajutorul acestor mici aparate. Totusi, si asta este o arta. Pur si simplu, sa stii cum sa zbori si sa folosesti o drona pentru a obtine imagini, nu este suficient. La fel ca orice device, abilitatea este sa stii cand si cum sa il folosesti, fara exces si in detrimentul experientei invitatilor la nunta sau evenimentul respectiv. O drona este, pur si simplu, un instrument pe care trebuie sa-l folosesti cand si daca situatia dicteaza.

Dronele trebuie alese in functie de calitate, usurinta in utilizare, capacitate de reactie si cel mai important – subtilitate.

Daca alegi o locatie deosebita pentru evenimentul tau, apreciata pentru grandoarea si modul extraordinar de decorare, fotografierea si filmarea aeriana vor captura cu siguranta acest lucru la maxim. Imaginile vor fi epic cinematografice. Scenariile video aeriene stabilesc contextul pentru fotografia, videografia si povestirea care urmeaza.

Serviciul de fotografie si filmare cu drone nu este disponibil ca articol de sine statator. Fiecare pilot de drona trebuie sa fie autorizat, dupa ce a trecut un test si un examen de competenta. Astfel, cei care manuiesc o drona trebuie sa prezinte o autorizatie AACR. Expertii de la flyartproduction.ro au o astfel de autorizatie si sunt pregatiri special in obtinerea celor mai frumoase filmari si imagini de la evenimentele deosebite din viata ta sau din compania ta.

Lucruri de luat in considerare cand alegi un serviciu de fimare cu drona

Pentru a obtine acea imagine epica, este nevoie de timp si de planificare. Asigura-te ca a ramas suficient timp in agenda ta pentru ca pilotul dronei sa exploreze locatia si sa obtina cele mai bune imagini.

Dronele nu pot zbura pe vreme rea. Daca ploua sau vantul bate prea tare, drona nu va putea zbura. Siguranta este primordiala si decizia pilotilor de drone va fi definitiva. Dronele trebuie utilizate numai in zilele senine si fara evenimente meteo extreme.

Unele locuri nu sunt compatibile cu dronele. Fie ca este vorba de tipul mediului inconjurator, cu prea multe cabluri aeriene, copaci sau unele facilitati unde este interzis filmatul sau fotografiatul.

Asadar, daca organizezi un eveniment, gandeste-te la toate aspectele, inclusiv la utilizarea serviciului de filmare cu ajutorul unei drone. Posibilitatile de a crea imagini cinematografice uimitoare sunt nelimitate. Acceseaza site-ul flyartproduction.ro pentru mai multe informatii.

By