Deratizarea este  un proces  complex de masuri aplicate de toti factorii interesati pentru reducerea substantiala a populatiei de soareci si sobolani si mentinerii acestora la un nivel numeric redus. Mai exact, deratizarea inseamna lichidarea soarecilor si a sobolanilor prin otavire cu substante chimice sau prin culturi microbiene

 

Acest process implica o cunoastere a habitatului si comportamentului lor pentru un control eficient al acestora. Legislatia in vigoare stipuleaza faptul ca toate cladirile pe care persoanele juridice le detin trebuie deratizate de societati specialializate in DDD.

 

PestControl – Divizia deratizare efectueaza tratamente atat in spatiile interioare (cladiri publice, blocuri de locuinte, hoteluri, unitati de alimentatie publica, locuinte, unitati de invatamant, depozite, subsoluri etc.), cat si in cele exterioare (curti, alei, gradini, parcuri, etc.) Pentru servicii de dezinsectie si deratizare alege firma din Bucuresti Pest Control pe care stii ca te poti baza in orice context!

 

Spre deosebire de agentii patogeni sau insecte, rozatoarele pot calatori pe distante mult mai mari, si au un grad mai dezvoltat de inteligenta (mai ales sobolanii) ceea ce face imposibila eliminarea lor definitiva prin actiuni discontinue. Din cauza faptului ca soarecii si sobolanii sunt cei mai mari purtatori de boli si de microbi, deratizarea trebuie sa fie o prioritate pentru orice cetatean, operator economic sau institutie publica.

 

In afara pagubelor economice, rozatoarele pot fi considerate ca purtatori de germeni si vectori principali, in transmiterea a numeroase boli infecto-contagioase deosebit de grave, dintre care unele transmisibile la oameni, cum sunt: tularemia, trichineloza, leptospiroza, bruceloza, icterul infectios, antraxul, rujetul, ricketsiozele, toxinfectiile alimentare, pseudopesta aviara, pesta porcina, turbarea, teniazele etc. Prin particularitatile, mobilitatea si frecventa lor excesiva, rozatoarele reprezinta vectori permanenti si contribuie in mare masura la diseminarea pe scara larga a infectiilor, la transportul si la largirea focarelor naturale de boala.

 

Deoarece sanatatea nu trebuie neglijata, cu totii trebuie să luam toate masurile necesare pentru a ne asigura ca reducem pe cat posibil riscurile de imbolnavire. Deratizarea este una din aceste masuri care trebuie sa fie luate in considerare cand vine vorba de conditiile si mediul in care ne desfasuram activitatea.

Exista doua tipuri de deratizare, profilactica, adica preventiva, si de combatere. Deratizarea preventiva consta in eliminarea surselor de hrana. Astfel, se astupa crapaturile pentru ca rozatoarele sa nu mai poata patrunde in diferite spatii, limitandu-se astfel locurile in care s-ar putea adaposti.

In cadrul actiunii profilactice intra si metoda non-chimica. Aceasta metoda de eliminare a razatoarelor se refera la amplasarea de capcane adeziv, capcane mecanice, aparate cu ultrasunete etc. Produsele folosite in acest caz nu contin substante toxice.

Spre deosebire de metodele de deratizare non-chimice, cele chimice sunt mult mai eficiente, deoarece raza lor de actiune este mai mare. In plus, actiunea lor este mai lenta si mai sigura, astfel incat afecteaza toti daunatorii dintr-un anumit spatiu.

In cazul deratizarii de combatere prin metode chimice se folosesc produse toxice, care sunt avizate de Ministerul Sanatatii si al caror grad de toxicitate este redus. Daca aceste produse sunt folosite in mod corespunzator, nu sunt periculoase pentru oameni sau pentru animalele domestice.

Din categoria produselor chimice folosite la deratizare fac parte momeala pasta, otrava spuma etc. Aceste produse se amplaseaza prin locurile pe unde trec rozataorele. Deratizarea se poate realiza atat prin metode mecanice, precum capcanele sau chimice, precum solutii si tratamente toxice. Metodele de deratizare chimice sunt mult mai eficiente decat metodele mecanice deoarece raza de actiune este mai mare, actioneaza lent dar sigur astfel încat sa afecteze toata populatia de daunatori din spatiul respectiv.

 

Firma de dezinsectie si deratizare din Bucuresti PestControl ofera servicii profesionale de inalta calitate in toate ariile de activitate, atat in sectorul rezidential cat si cel comercial. Aceasta este autorizata de Primaria Capitalei (PMB) pentru servicii de deratizare, dezinsectie si dezinfectie precum si de celelalte institutii de resort, Directia Sanitar Veterinara, Directia de Sanatate Publica (DSP). Politia Bucuresti Serviciul Toxice (PST).

 

Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie SRL ( Servicii de deratizare ) Adresă: Strada Vigoniei 6, București 040341 – Telefon: 0765 444 422 / Program: Deschis non-stop

By