Pasarea de otel se invarteste ametitor pe pista. Straluceste in  soare si este pregatita sa cucereasca inaltimile, sa zboare dincolo de nori.

Ce elegant este zborul omului in inaltimi cu ajutorul pasarii de otel! Pe aripile ei, el va ajunge cu capul in nori. Ce spectacol de vis, sa strapungi norii pufosi de parca ar fi vata de zahar, sa ai soarele aproape si primii fulgi sa vina la fereastra ta!

De acolo, orasele se vad mici de tot de parca ar fi niste piese de lego, totul pare de jucarie: oameni, ambarcatiuni, masini, animale care zburda pe pajisti verzi.

Pentru multi, zborul cu avionul este o adevarata sarbatoare, de aceea este posibil ca ultima dorinta inainte ca moartea inoportuna sa isi ia tributul poate fi intoarcerea acasa la inaltime, adica pe cale aeriana.

O repatriere pe cale aeriana este mai anevoioasa, din punct de vedere al birocratiei, mai costisitoare, dar este ca un dar de ramas-bun oferit celui drag.

Tu, in calitate de apartinator, doresti sa ii mai daruiesti un zbor deasupra apelor si deasupra muntilor si colinelor, inainte de a zbura lin catre stele.

Ceea ce ramane intre noi, traitorii pe acest pamant, sunt faptele acestea pline de duiosie, este purtarea de grija si acel:„Te iubesc!”rostit cu sinceritate.

Atat in cazul repatrierii terestre, cat si in cazul repatrierii aeriene cheia perfecta a rezolvarii problemei sta in colaborarea cu o firma serioasa de pompe funebre, fiindca sunt multe de facut si numai o echipa de profesionisti poate fi gata intr-un timp record.

Ce presupune o repatriere pe cale aeriana?

  1. In primul rand, rezervarea biletului de avion si indeplinirea tututor formalitatilor. Nu toate avioanele accepta sicrie la bord, iar personalul firmei trebuie sa se intereseze in privinta acestui aspect si in plus, sa aiba grija ca sicriul sa fie adus in aeroport, in zona de imbarcare cu 24 de ore inaintea zborului. De toate acestea se ocupa salariatii firmei de servicii funerare, fiindca unui apartinator i-ar fi imposibil. Este bine de stiut ca pe langa biletul de avion se achita si anumite taxe in aeroport, iar firma se ocupa de achitarea lor si acestea sunt cuprinse in costul total al repatrierii. Firma de pompe funebre cauta cea mai avantajoasa oferta, de aceea se adreseaza mai multor companii si procedeaza ca si cum ar s-ar ocupa de repatrierea unui membru al familiei sale. Toate documentele, rezervarile fac ca o repatriere cu avionul sa dureze mai mult cu 2-3 zile decat una pe cale rutiera, dar alegerea este a familiei. Apartinatorii trebuie sa tina cont de dorinta defunctului.
  2. Pregatirea decedatului se face la fel ca in cazul unei repatrieri terestre. Responsabilitatea este maxima. Mai intai trupul neinsufletit este preluat de la morga, de la spital, de la azil sau de la domiciliu, dus in sala autorizata, spalat, imbalsamat cu grija si imbracat. Pentru repatrierea aeriana sunt necesare doua sicrie: unul din zinc si altul din lemn de esenta tare, capacul este sigilat ca totul sa fie tinut sub control.
  3. De la aeroport la domiciliul decedatului, acolo unde este asteptat de apartinatori, transportul rutier este asigurat cu masina firmei de pompe funebre care s-a ocupat si de repatriere.

Sigur ca este greu sa imbarbatezi apartinatorii, sa le intelegi durerea si sa acorzi trupului neinsufletit toata ingrijirea necesara si mai ales respectul cuvenit, dar personalul de la cele mai bune firme de pompe funebre reuseste fiindca:

-a organizat mii de inmormantari si repatrieri si a colaborat cu multi apartinatori, iar toti s-au declarat multumiti.

-dispune de mijloace de transport pentru preluarea decedatului si pentru pregatirea acestuia de repatriere.

-are experienta colaborarii cu autoritatile din tara in care a avut loc decesul.

-dispune de baza necesara pregatirii repatrierii. Sicriele sunt in depozit, substanta de imbalsamare de asemenea, sala de pregatire a defunctului este utilata complet.

Zborul final va fi perfect, fiindca este organizat de una dintre cele mai bune firme de profil, specializate in repatriere, iar personalul are si pregatirea profesionala necesara si experienta.

Oricine doreste sa se intoarca acasa printre ai sai, mai ales cand urmeaza o calatorie in necunoscut si trebuie sa aiba loc ceremonia de ramas-bun.

Sfatul meu este sa alegi repatrierea rutiera, dar daca el iubea zborul, ofera-i cudragoste o repatriere aeriana, oricat de mult ar costa!

Peste ape, peste sate avionul va aduce acasa sicriul cu cel drag, care si-a gasit sfarsitul printre straini. Dupa ce te vei vindeca, de cate ori vei vedea un avion stralucind in soare, vei fi impacat sufleteste ca i-ai rezervat o intoarcere triumfala.

Vindecarea trebuie sa se produca, fiindca el nu ar fi vrut sub nicio forma sa iti sangereze sufletul la ceas de despartire.

Toti vom calatori acolo, de aceea in calitate de apartinatori sa ne indeplinim datoria.

Esti trist si lacrimi fierbinti iti inunda obrajii si iti tulbura privirea?

Lasa firma de pompe funebre sa te ajute si alege ce tip de repatriere crezi ca i-ar fi placut mai mult!

Gandeste-te ca el este langa tine si se intristeaza, vazand tot zbuciumul tau sufletesc!

Suna acum la firma de pompe funebre prezentata si roaga-i sa urgenteze formalitatile ca el sa revina acasa, sa isi primeasca florile, lauda, iubirea si recunostinta!

Despartirea nu poate fi altfel decat dureroasa, dar tot ce se intampla in lume are un rost.

Poate ca este intelept sa ascultam sfatul lui Cosbuc si sa nu cercetam ceea ce nu putem intelege.

Fruntea sus si pregateste-te sa il primesti cum se cuvine!

By