implanturi dentare

Daca vrei ca pierderea unui dinte sa nu atraga dupa sine si alte probleme de sanatate, este esential sa apelezi, la cat mai scurt timp dupa ce survine, la tratamentul cu implanturi dentare. Aceste mici suruburi inlocuiesc cu succes radacina dintelui pierdut si sunt capabile sa sustina o lucrare fixa care arata si se comporta, in toate privintele, la fel ca dintii naturali.

Insa, pentru unii pacienti, lucrurile nu se dovedesc atat de simple. Exista o serie de contraindicatii, unele absolute si altele relative, atunci cand vine vorba despre inserarea unor implanturi dentare, disponibile si in oferta Dental Premier.

Este diabetul o contraindicatie absoluta?

Vestea buna pentru pacientii suferinzi de diabet consta in faptul ca aceasta boala nu reprezinta o contraindicatie absoluta. Acestea din urma sunt legate de afectiuni mai severe, in cazul carora nu se recomanda nici anestezia si nici interventiile chirurgicale, indiferent de natura lor.

Asadar, o inserare este categoric exclusa in urmatoarele cazuri:

• tulburari psihiatrice avansate;

• tumori maligne active sau afectiuni osoase severe;

• pentru pacientii care urmeaza tratament cu bifosfonati pentru cancer sau osteoporoza;

• tulburarile de coagulare a sangelui;

• radioterapia la oasele maxilare;

• cardiopatiile valvulare;

• un infarct suferit recent;

• insuficienta cardiaca severa.

O contraindicatie absoluta o reprezinta si varsta sub 18 ani, deoarece in cazul copiilor si al adolescentilor nu s-a finalizat inca procesul de crestere si formare a oaselor maxilare, care nu trebuie tulburat.

Exista, pe de alta parte, o categorie de contraindicatii relative pentru implanturi dentare. Pacientii suferinzi de afectiuni incadrate in aceasta categorie trebuie sa efectueze o evaluare amanuntita inainte de a beneficia de tratament. Cazurile cel mai frecvent intalnite vizeaza anumite boli psihiatrice, o serie de boli autoimune, precum si angina pectorala. De asemenea, trebuie procedat cu prudenta si in cazul sarcinii. Din aceasta categorie de afectiuni face parte si diabetul.

implanturi dentare

Relatia dintre diabet si implanturi dentare

Atunci cand afectiunea este tinuta sub control, persoanele suferinde de diabet pot sa beneficieze, la randul lor, de cel mai performant tratament care exista in domeniul medicinei dentare.

Fluctuatiile mari ale glicemiei specifice acestei afectiuni influenteaza negativ capacitatea de vindecare normala a organismului. Daca procesul de vindecare decurge mai lent, creste riscul de dezvoltare al unor infectii sau al unei inflamatii cronice, care poate sa afecteze tesuturile si sa genereze probleme suplimentare.

Cu toate acestea, pacientii care sufera de diabet pot beneficia, in anumite conditii stabilite de medici, de un tratament cu implanturi dentare. Pentru ca specialistii sa poata lua o decizie in deplina cunostinta de cauza, este nevoie de efectuarea mai multor analize, care sa ofere informatii despre urmatorii indici: timp de sangerare, timp de coagulare, hemoleucograma, glicemie, colesterol, uree, calcemie si transaminaze. In functie de rezultat, se ia o decizie finala, in deplina cunostinta de cauza.

In plus, exista o tehnologie moderna, cu ajutorul careia poate fi grabit procesul de vindecare. Este vorba despre PRGF Endoret, care utilizeaza o cantitate mica din sangele pacientului pentru a reduce inflamatia, a elimina durerea si a scurta la jumatate timpul de vindecare. Procedeul consta in recoltarea sangelui, urmata de centrifugarea acestuia pentru a extrage plasma bogata in factori de crestere. Ulterior, proteinele extrase sunt aplicate pe zona in care s-a intervenit chirurgical.

Astfel, si suferinzii de diabet pot sa se bucure de toate avantajele unui tratament cu implanturi dentare si sa aiba parte de o calitate a vietii imbunatatita!

 

By