Foarte multi bucatari inca nu s-au decis daca e ok sa renunte la clasicele plite cu gaz. Sunt numeroase dezavantaje pentru care as renunta oricand la acest tip de plita in favoarea plitelor cu inductie. Acestea au un mod de functionare foarte interesant care le face sa fie practice oricand si fara sa iti pierzi timpul asteptand sa incalzeasca vasul de gatit.

Inca de la aparitia acestora pe piata, clientii le-au privit ca pe un produs revolutionar care duce gatitul la un alt nivel. Principiul de incalzire al vasului de gatit il putem asemana cu incarcarea prin wireless a dispozitivelor mobile. Aceste noi modele de plite incorporabile cu inductie folosesc principiul utilizarii campului electromagnetic de inalta frecventa.

Plita este echipata cu o bobina care produce energie electromagnetica pe care o transfera direct in fundul vasului de gatit pe care il incalzeste in doar cateva secunde. Principalul avantaj al acestui tip de plita este faptul ca incalzeste instantaneu si doar pe zona in care se afla oala.

Este un avantaj care reduce foarte mult din accidentele soldate cu arsuri care pot aparea in timpul gatitului. Probabil ai inteles si tu cat de usor e modul de functionare, mai ales ca ai la dispozitie un panou touch screen de pe care reglezi foarte usor modul de functionare al plitei incorporabile si temperatura.

Foarte multi oameni prefera acest tip de plita in detrimentul aragazului clasic. Este o alegere inteleapta si de viitor chiar daca initial pretul de achizitie poate fi mai mare decat pentru un produs clasic. Investitia se amortizeaza prin consumul redus de energie. Nu se risipeste energie deloc in timpul utilizarii fiindca se incalzeste doar zona pe care gatesti. In momentul in care inchizi plita, poti mentii in continuarea mancarea calda pe arzator deoarece acesta mai ramane cald cateva minute, pana la 50 de grade.

Ca si avantaje putem spune ca sunt mult prea multe ca sa nu iei in considerare trecerea de la alimentarea pe gaz la cea pe energie electrica. Designul insa face toti banii. Plita se instaleaza super usor pe blat si are un design modern care iti transforma bucataria intr-una profesionala.

Ai parte de siguranta in utilizarea acestui electrocasnic modern si eficienta energetica de top. Deci am putea enumera multe avantaje in continuare dar important e rezultatul final care trebuie sa fie unul gustos si savuros.

Pe site-ul Techstore.ro Electrocasnice Excelente gasesti plite incorporabile cu inductie la preturi avantajoase si de la cei mai mari producatori.

By