Afacerile de succes din domeniul HoReCa se remarca prin cateva elemente comune, iar unul dintre acestea este reprezentat de dotarea bucatariei cu cele mai bune echipamente. Extrem de apreciate de maestrii bucatari sunt, de exemplu, noile modele de camera frigorifica, esentiale pentru pastrarea ingredientelor in cele mai bune conditii de temperatura si umiditate.
O camera frigorifica profesionala, spre exemplu din oferta Fresco Expert, asigura pastrarea cu succes a mai multor tipuri de alimente, pentru o perioada indelungata de timp. In acest fel, dispare riscul de alterare si se evita risipa, ceea ce are efecte pozitive asupra bugetului unei companii.
In plus, producatorii internationali de top investesc tot mai mult in tehnologie, astfel incat aceste echipamente ofera un randament maxim in conditiile unui consum redus de energie. Iata, deci, inca o modalitate de a economisi bani, fara a face rabat la calitate! Impactul asupra mediului inconjurator este de asemenea diminuat, astfel ca investitia va ajuta sa contribuiti la eforturile generale de protejare a mediului.
Dincolo de toate aceste beneficii de ordin financiar, este mult imbunatatit si procesul de preparare a diferitelor retete. Chefii sunt deplin satisfacuti de starea in care ingredientele sunt pastrate intr-o camera frigorifica, astfel incat nu e de mirare faptul ca un ajutor de bucatar este deseori trimis sa aduca toate cele necesare in bucatarie, care au fost pastrate in conditii optime.
Iata unele dintre modelele de ultima generatie, pe care le recomanda specialistii din bucatariile de top!
Camera frigorifica de refrigerare (temperaturi pozitive)
Refrigerarea este un proces care se desfasoara la temperaturi cuprinse, de regula, usor deasupra valorii de 0 grade Celsius. In aceste conditii, este mult incetinita dezvoltarea microorganismelor care altereaza alimentele, precum si evolutia unor procese chimice precum cele enzimatice.
Modelul realizat sub brand-ul Virtus Group GmbH are capacitatea de 8 metri cubi si functioneaza la o temperatura ambientala de pana la 43 de grade Celsius. La o greutate neta de 400 de kilograme, are latimea de 2 100 de milimetri, adancimea de 2 400 de milimetri si inaltimea de 2 010 milimetri. Izolatia poliuretanica are o densitate de 42 de kilograme pe metru cub. Colturile sunt rotunjite, iar materialul utilizat pentru podea este un otel inoxidabil realizat special in acest scop.
Camera frigorifica de congelare (temperaturi negative)
Congelarea alimentelor se produce la temperaturi mult inferioare celor necesare refrigerarii. Ele sunt cuprinse de regula intre minus 18 si minus 35 de grade Celsius. La astfel de valori, apa din alimente cristalizeaza si devine solida, ceea ce opreste in totalitate procesele chimice provocate de enzime si de microbi, deci si alterarea alimentelor.
Camera frigorifica de congelare realizata sub brand-ul Virtus Group GmbH are capacitatea de 9 metri cubi si o grosime a izolatiei de 120 de milimetri. Colturile sunt rotunjite, usa este prevazuta cu garnitura, iar pardoseala antiderapanta este realizata din inox. Cu o greutate neta de 550 de kilograme, aparatul are urmatoarele dimensiuni: latime de 2 700 de milimetri, adancime de 2 100 de milimetri si inaltime de 2 200 de milimetri.
Cu echipamentele potrivite, o bucatarie profesionala ii va permite oricarui chef sa dea masura propriei priceperi, spre deliciul clientilor si pentru a asigura un nivel consistent al profiturilor!