Atunci cand inchiriezi o masina, indiferent ca o inchiriezi pentru o zi sau pe o perioada mai indelungata beneficiezi de flexibilitate si o libertate deplina de miscare. Adica nu depinzi de prieteni, de mijloacele de transport in comun sau de aplicatii si soferi disponibili. Astfel iti poti face propriul program sau iti poti schimba planurile in orice clipa, fara sa iti faci griji ca nu vei mai avea cu ce sa te deplasezi sau de unde sa cumperi un bilet.
Astfel, daca apelezi la un serviciu de rent a car Bucuresti sau in orice alt oras din lumea aceasta te vei putea bucura de libertate, comoditate si vei putea sa acorzi atentie fiecarui detaliu pe care il intalnesti in calatoria ta, fara sa iti faci griji in privinta timpului.
Bineinteles ca atunci cand inchiriezi un bun, in cazul de fata o masina, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, drept urmare iata care sunt toate aspectele la care sa fii atent atunci inchiriezi un automobile:

1.Pret
Ca in cazul oricarui alt tip de serviciu, pretul este foarte important, iar acest lucru nu se schimba nici in alegerea unei companii de inchirieri auto sau in selectarea unui anumit model de masina. Iti recomandam sa fii foarte atent la pretul pe care urmeaza sa il platesti, atat pe o singura zi, cat si pe intreaga perioada – sa vezi daca pretul include sau nu TVA, daca se impun plati ulterioare sau daca se aplica penalizari si in ce conditii se aplica acestea. Bineinteles, sa fii atent la contract si vezi care sunt toate platile pe care le vei plati pe intreaga perioada in care inchiriezi un automobil si ce extra optiuni sunt incluse in pretul care ti se cere.
2.Asigurarea masinii, Asigurarea pentru Furt, asigurarea civila, Garantie fara fransiza pentru daune in caz de accident

Toate aceste aspecte sunt incredibil de importante, deoarece te pot scuti de vina sau de alte plati viitoare. Inainte de a inchiria o masina pe termen scurt sau lung, este necesar sa intelegi foarte bine toate aceste aspecte. Astfel verifica cu compania de asigurari, ce fel de asigurare iti ofera si ce trebuie si mai ales cat trebuie sa platesti in cazul in care se intampla ceva. De asemenea, vezi in ce conditii poti lasa pe altcineva sa conduca masina inchiriere. Spre exemplu, in cele mai multe cazuri vehiculul de inchiriat este asigurat doar pentru persoana care il inchiriaza, iar daca intentionezi ca alte persoane sa conduca masina, ele trebuie sa fie prezente in momentul inchirierii, pentru a fi adaugate pe Contractul de inchiriere, cu obligatia de a respecta toate cerintele impuse de compania de inchirieri auto, cum ar fi – obligatia de a prezenta un permis de conducere detinut de cel putin un an si sa respecte limita de varsta.
3.Garantie
Ca si atunci cand inchiriezi un apartament, si atunci cand inchiriezi o masina va trebui sa depui o garantie. O garantie care iti poate fi inapoiata sau retine in anumite cazuri. Este important sa te documentezi si sa citesti toate clauzele care iti pot impune oprirea acesteia.

4.Verifica limita de kilometri
Unele companii de inchirieri auto iti vor impune sa nu parcurgi un anumit numar de kilometri pe zi, dar sunt si companii care nu au limita de kilometric zilnici, spre exemplu Premier Rent a Car. Nu uita sa specifici la inchiriere si daca ai de gand sa te deplasezi pe teritoriul altor tari, caci unele companii va permit sa treceti frontiera doar daca ati solicitat o autorizatie.
5.Cerinte pentru conducatorul auto
Fiecare companie are cerintele ei obligatorii pentru conducatorul sau conducatorii care vor conduce masina inchiriata. Spre exemplu: www.premierrentacar.ro, iti ca cere sa detii un permis de conducere valid si corespunzator categoriei de vehicul inchiriat, mai mult decat permisul trebuie detinut de cel putin 12 luni.
Conducatorul auto trebuie sa aiba peste 21 de ani – pentru anumite categorii de vehicule, varsta necesara poate fi mai mare.
Soferul sau soferul principal, daca masina este inchiriata de mai multe persoane, trebuie sa detina un card de credit valid.

6.Predare si preluarea masinii
Verifica foarte bine starea in care masina se afla atunci cand se realizeaza preluarea, nu ar fi rau sa faci si cateva poze pe care sa le ai si sa le poti prezenta in cazul in care ti se impun plati suplimentare sau oprirea garantiei. Nu uita sa returnezi masina inchiriata la timp pentru a evita adaugarea unei noi zile de inchiriere.

Actiunea de inchiriere a unui automobil poate fi o bataie de cap atunci cand se efectueaza pentru prima data. Dar daca esti atenti la toate informatiile care ti se prezinta, te documentezi in ceea ce priveste toate aspectele pe care contractul de inchiriere le cuprinde, actiunea nu poate fi decat o placere.
PS: Iti recomandam sa incerci sa beneficiezi de toate ofertele si reducerile pe care le poti avea. Spre exemplu: poti beneficia de o reducere doar ca inchiriezi cu o zi in plus si astfel nu va trebui sa iti mai faci griji ca intarzii cateva ore cu inapoierea masinii. Nu te grabi sa inapoiezi masina inainte de termenul stabil sau in alt loc, caci anumite companii iti vor aplica o taxa suplimentara pentru acest lucru. Asa ca nu ar fi rau sa adaugi si acest aspect in lista ta de intrebari pe care sa le adreseze personalului inainte de a semna contractul de inchiriere.

By