A învăța rădăcinile unui fel de mâncare este întotdeauna o modalitate interesantă de a învăța despre istorie. Prăjitura de amaretti nu este diferită. Ceea ce a început ca o prăjitură de bază făcută cu puține ingrediente cu sute de ani în urmă a evoluat pentru torturi și prăjituri într-un element de bază cultural în toată Italia – și în lume.

Ce sunt ei?

Biscuiții Amaretti își au numele de la cuvântul italian „amaro”, care înseamnă „amar”. Această se referă la aroma amară a migdalelor sau a miezilor de caise, care sunt de obicei folosite ca bază pentru prăjituri. Numele complet se traduce prin „lucruri mici amare”, ceea ce pare ciudat, având în vedere cât de delicios de dulci sunt biscuiții.

Biscuiții Amaretti vin într-o varietate de texturi, inclusiv moi, mestecați și crocanți. Cea mai populară formă de amaretti, pe de altă parte, este cunoscută pentru textura sa crocantă și ușoară. Această este cunoscută sub numele de „Amaretti di Saronno” și este de obicei considerată interpretarea originală. Este denumit în mod obișnuit echivalentul italian al unui macaron francez. Când faceți cumpărături pentru amaretti, căutați „secchi sau morbidi” – „secchi” se referă la tipul uscat și crocant, iar „morbidi” se referă la forma mai moale de fursecuri.

Originile lui Amaretti

Biscuiții Amaretti există de generații și se spune că au apărut între secolele al XVII-lea și al XVIII-lea. Istoria reală a amaretti, la fel ca multe feluri de mâncare italiene, este controversată și există câteva teorii comune în jurul genezei sale. Povestea este despre un cuplu care conducea o brutărie în Saronno. Un cardinal din Milano a vizitat orașul în 1719 și a cerut un desert special pentru a marca șederea sa. Cu toate acestea, cuplul avea la îndemână doar miez de caise, zahăr și albușuri, așa că au ales să se descurce.

Ca rezultat, amaretti a fost dezvoltat și, de-a lungul sutelor de ani de după aceea, a devenit un desert popular în fiecare brutărie din Italia. Comandă cozonac București pentru un gust la fel de deosebit, preparat doar din ingrediente naturale.

Nu poți discuta despre istoria biscuiților amaretti fără să-l menționezi pe Lazzaroni, care le-a popularizat. Ei au inventat „Amaretti di Saronno”, iar marca Lazzaroni este aproape asociată cu prăjiturile amaretti. Din 1719, ei fac aceste fursecuri după rețete străvechi. Lazzaroni sunt conservatorii arhivei amaretti, care este găzduită în mănăstirile unei biserici din secolul al XIV-lea din Saronno și are cutii de prăjituri care datează din anii 1870.

Cum să te distrezi cu ei

Amaretti sunt, de asemenea, cunoscuți că „biscotti de credenza” în Italia, care se traduce prin „biscuiți de dulap”. Această se referă la faptul că aceste fursecuri și dulce de acasă uscate și crocante pot fi ținute afară și consumate pentru o perioadă lungă de timp, fără a deveni învechite.

Aceste fursecuri, la fel ca multe alimente italiene, sunt preparate diferit în jurul națiunii. Biscuiții Amaretti vin într-o gamă largă de forme, texturi și gusturi, în funcție de cantitatea de componente fundamentale utilizate. Dar un lucru este cert: sunt atât de populare încât le poți obține oriunde.

By