Află acum în funcție de ce alegi jante aliaj pentru mașina ta! Sunt câteva dintre cele mai importante criterii, unele dintre ele fiind valabile chiar și atunci când vorbim despre anvelope off road. Astăzi, însă, prioritatea are la bază jantele din aliaj! 

Diametrul jantei

Este diametrul jantei atât de important? Cu siguranță! Fără să te ghidezi după acesta, s-ar putea nu doar să fii puțin pe lângă jantele aliaj de care ai nevoie, ci chiar să faci o greșeală mare. Astfel, trebuie să știi că toate acele jante aliaj perfecte pe care le vezi la alte mașini pot avea diametru diferit. Disponibile pe piață sunt jantele cu diametru R14, R15, R16, R17, R18, R19, R20, R21 și nu în ultimul rând, R22. Daca ai nevoie si de anvelope off road, pana te decizi ce jenti ti se potrivesc, poti vedea modelele aici.

PCD-ul  

PCD-ul face referire la cât de mari sunt acele jante aliaj pe care dorești să le achiziționezi. Poți miza pe o mulțime de astfel de variante, strict în funcție de ceea ce ai nevoie. Un real ajutor în alegerea PCD-ului ți-l oferă echipa Auto Lucas – una dintre cele mai bune echipă de pe piața auto din România!

Lățimea jantei din aliaj

Cam care ar fi lățimea care s-ar potrivi mașinii tale? Ce jante aliaj poți alege? Lățimea acestora este de cele mai multe ori discutabilă. Tocmai din acest motiv, nu ai doar o variantă la dispoziție, ci mai multe. Există jante aliaj lățime 10, 10.5, 11, 11.5, 5.5, 6, 6.5, 7, 7.5, 8. Alege exact ceea ce se potrivește mașinii tale. Nu uita, aceste criterii sunt extrem de important și în cazul în care vorbim despre anvelope off road, de exemplu. 

Etalonul jantei

Etalonul jantei este un alt aspect demn de luat în considerare, cu atât mai mult cu cât poate defini jantele aliaj pe care urmează să le achiziționezi. Ai variante din care poți alege, variante care înglobează etaloane precum 0, 15, 16, 18, 20, 21, 22, 23, 25, respectiv 26. Poți selecta ceea ce este de interes pentru tine, prin metoda filtrării. 

Gaura centrală a jantei 

Cât de mare, de largă, să fie gaura centrală a jantei? Experții Auto Lucas îți recomandă să acorzi atenție și acestui detaliu, întrucât poate face de foarte multe ori diferența. Vezi pe site-ul acestora ce variante ai la dispoziție și ce se potrivește criteriilor tale. 

Brandul jantelor de aliaj

Atât în cazul jante aliaj, cât și în cazul anvelope off road, Auto Lucas îți pune la dispoziție câteva variante din care poți alege. Cât despre jante aliaj și brandul acestora, poți opta pentru Alutec, Mak sau Rc Design.

By