Exista cel putin o mie de motive pentru care sa nu mergi la un magazin fizic pentru a-ti achizitiona produsele dorite. Indiferent daca esti pe telefon sau te uiti de pe un laptop la ultimele oferte pentru colectia din urmatorul sezon sau pentru a achizitiona cele mai noi gadgeturi aparute, interactiunea cu magazinul respectiv se realizeaza online. Din punctul de vedere al unui consumator avantajele sunt clare in ceea ce priveste utilizarea serviciilor unui magazin online: timpul de achizitie este redus, nu trebuie sa se deplaseze, are posibilitatea sa plaseze comenzi oricand doreste, poate compara preturi si produse, poate vedea un sumar al comenzii, are posibilitatea de a crea liste cu dorinte si multe altele.

In ziua de astazi, afacerile online au reusit sa cunoasca o dezvoltare spectaculoasa datorita avantajelor pe care le ofera clientilor finali. Indiferent daca deja ai un magazin fizic sau nu, deschiderea unui magazin online vine la pachet cu numeroase avantaje pentru antreprenor.

Magazinele online ofera in primul rand sansa de a avea o vizibilitate mai mare si de a te adresa unui public mai larg decat ai putea sa o faci in comparatie cu un magazine fizic. Dar, pentru a-ti face o idee mai concreta legata de motivele pentru care merita sa iti deschizi un magazin online sau sa iti muti afacerea in acest mediu presarat cu oportunitati atunci trebuie sa stii concret care sunt principalele avantaje.

Costuri operationale reduse

Orice afacere are drept obiectiv principal cresterea vanzarilor si minimizarea costurilor operationale. In comparatie cu un magazin fizic, cel online este in mod semnificativ mai avantajos din punct de vedere al costurilor. In cazul magazinelor online, existenta unui spatiu fizic nu este necesara decat daca trebuie depozitate stocurile sau este vorba despre produse handmade si produsele se creeaza intr-un atelier propriu.

Chiar si la capitolul angajati vei avea numeroase beneficii intrucat majoritatea serviciilor necesare pot sa fie externalizate (contabilitate, marketing, vanzari, etc.). De asemenea, in cazul unui magazin online sarcinile nu sunt atat de numeroase, asadar, nu vei avea nevoie de foarte multi oameni pentru a putea opera in mediul online.

Cheltuielile de paza si cu sistemele de alarma sunt eliminate iar achizitia de module de securitate implica, de regula, costuri foarte mici. O afacere online poate sa fie implementata si din confortul propriei locuinte, motiv pentru care multe dintre costurile pe care le implica un magazin fizic sunt eliminate.

Potentialii clienti pot sa fie mult mai numerosi

Internetul nu are granite si, in ziua de astazi, sunt foarte putini oameni care sa nu aiba un dispozitiv mobil cu ajutorul caruia sa acceseze internetul. Comenzile intr-un magazin online pot sa fie realizate de oriunde din lume, la orice ora, fara nici o limitare, singura conditie fiind ca magazinul online sa ofere posibilitatea de a putea consulta si cunoste o limba de circulatie internationala. Astfel, publicul tinta nu va fi doar local ci si global.

Magazinele online trebuie sa aiba implementate cel putin 3 sisteme de plata populare, astfel incat clientul sa poata comanda in functie de dorintele sale. Alegand un magazin online nu te vei adresa numai oamenilor care trec pe langa magazinul tau de langa strada ci vei putea sa te adresezi unui public mult mai numeros.

Nu este neaparat necesar sa detii propriile stocuri de produse

Cheltuielile de depozitare a stocurilor pot sa fie evitate cu usurinta utilizand o metoda numita drophipping. Prin dropshipping clientul comanda un produs, comanda sa este directionata pe site-ul furnizorului iar acesta livreaza in numele tau conform contractului incheiat. Factura se emite in numele firmei tale iar ambalajul produselor poate sa fie personalizat in functie de dorintele tale. In cazul unei comenzi cu mai multe produse ale mai multor furnizori, fiecare furnizor va procesa si va livra comanda separat. Daca vei apela la serviciile de curierat rapid atunci comenzile care apartin de aceeasi persoana sunt centralizate si livrate in acelasi timp.

Daca tu esti producatorul acestor produse, aceasta modalitate nu este potrivita pentru tine. Dar pentru a putea depozita produsele finite, pentru a reduce costurile, poti sa inchiriezi un spatiu sau sa le dai in custodie unei firme de logistica.

Promovarea este cheia unui magazin online de succes

Colaborand cu o agentie specializata care poate sa iti ofere consultanta, realizare magazin online si promovare in acelasi pachet de servicii poate sa te fereasca de numeroase neplaceri. Promovarea online a magazinului este mult mai eficienta si ofera rezultate masurabile intr-un termen mai scurt in comparatie cu cele offline. De exemplu, distributia de flyere pe strada poate sa fie ineficienta deoarece majoritatea trecatorilor nici nu le vor baga in seama sau le vor arunca.

Promovarea online se realizeaza cu ajutorul unor instrumente precum Google Analytics sau Facebook Ads Manager care permit o analiza amanuntita a tuturor datelor care tin de audienta pentru care urmeaza sa te adresezi. Vei putea crea un profil al publicului tinta si astfel vei putea sa ajungi mai usor la persoanele care doresc achizitioneze produse si servicii cum comercializezi.

Costurile de deschidere a magazinului online sunt mai mici

Daca te gandesti serios ca urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este sa deschizi un magazin atunci orienteaza-te sa iti deschizi unul online. Avantajele sunt mult mai multe iar costurile sunt mai mici. Nu vei avea nevoie de un spatiu fizic, nu vei avea nevoie de personal, nu este necesar un depozit pentru detinerea stocurilor, majoritatea serviciilor de care ai nevoie pot sa fie externalizate si vei putea retine un profit mai mare.

Inainte de a demara procedurile pentru deschiderea unui magazin online informeaza-te cu privire la cadrul legal si sa incepi demersurile pentru a-ti inregistra firma. Aceasta procedura este necesara pentru a putea sa eliberezi facturi si pentru a putea sa beneficiezi de anumite servicii si promotii pentru companii.

De restul ne ocupam noi. Realizam si implementam strategiile necesare pentru ca sa ai un magazin online performant si care sa iti aduca rezultatele dorite. Contacteaza-ne chiar astazi pentru a obtine o oferta personalizata si pentru a incepe demersurile pentru afacerea ta de succes din mediul online.

 

By