Factori ce influenteaza aspectul parului

Toata lumea viseaza la un par sanatos. Parul puternic si coafurile in trend sunt cele mai dorite lucruri de catre orice femeie- dar in realitate acestea fac adesea lucruri ce le afecteaza mai mult parul in forma sa naturala decat sa le ajute. Exista numerosi factori ce pot deteriora parul, dar de asemena exista si alternative pentru un par sanatos.

Nu este un secret ca prea multa caldura poate deteriora parul pe termen scurt si lung. Oricine foloseste placa de indreptat sau ondulatorul in fiecare zi probabil ca a facut deja cunostinta cu capetele despicate inestetice sau cu duo-ul de groaza al varfurilor uscate si al firului de par gras .

Caldura de la ustensilele de coafat deterioreaza permanent cuticula parului, care este bariera naturala care stocheaza umezeala in par. Odata ce acest strat este deteriorat, parul se usuca si nu mai poate absorbi umezeala din exterior, cum ar fi de la mastile sau balsamurile de par. De asemenea, scalpul sufera de o caldura de peste 185 de grade – placile de par obisnuite pot incalzi pana la peste 200 de grade Celsius – ceea ce poate provoca deshidratare si matreata.

Pentru a proteja parul de uscare datorita caldurii, ar trebui sa se utilizeze intotdeauna protectie termica fara silicon – indiferent daca parul se usuca sau se indreapta complet. Pe de alta parte, ar trebui utilizate instrumente de styling care permit reglarea caldurii si sa nu depaseasca 185 de grade.

O alta solutie (mai radicala), desigur, este evitarea completa a instrumentelor de coafare la cald si trecerea la metode mai blande.

Cu toate acestea, trebuie tinut cont de un lucru atunci cand se efectueaza uscarea parului de la sine. Parul este deosebit de delicat atunci cand este ud si se poate rupe usor. Din acest motiv, ar trebui evitat dormitul in pat cu parul ud (frictiunea de pe perna poate cauza ruperea parului) sau frecarea parului umed, uscat cu un prosop conventional.

Multi oameni ar trebui sa stie ca siliconii deterioreaza parul. Produsele pentru ingrijirea si coafarea parului contin siliconi, deoarece fac ca parul sa para deosebit de stralucitor – si la prima vedere, de asemenea, sanatos. Dar aspectele sunt inselatoare.

Siliconii pun un fel de strat in jurul parului, care creste in dimensiune cu fiecare aplicatie, facand parul sa para greu si plat dupa o vreme. In plus, stratul de silicon rezultat nu mai permite patrunderea produselor de ingrijire – motiv pentru care parul se poate usca in continuare. Scalpul este, de asemenea, tratat in mod similar cu siliconi, deoarece sigileaza porii, astfel incat transpiratia sa nu mai poata fi secretata – scalpul nu mai poate „respira”.

Consecintele acestui lucru vor fi matreata si mancarimea inconfortabila. Pentru parul si scalpul oricui- si pentru mediu – ar trebui iubite sampoanele, balsamele si spray-urile de protectie impotriva caldurii fara silicon. Cele mai bune produse de ingrijire a parului se pot gasi pe site-ul haircare.ro. Aceste produse pentru ingrijirea parului, articole pentru frumusete si produse de styling sunt facute pentru orice gust sau nevoie.

 

 

By