O boala care afecteaza pacienti de toate varstele si pentru care se doreste un tip de tratament care sa ajute la vindecare este scleroza multipla. Aceasta este o boala a sistemului neros central ce afecteaza creierul si maduva spinarii. Odata cu aparitia bolii, creierul incepe sa intampine dificultati in receptionarea mesajelor transmise de restul corpului.
Scleroza in placi sau altfel spus, scleroza multipla este foarte imprevizibila si inca nu se cunosc cu exactitate cauzele care declanseaza boala. De regula, boala apare la pacienti cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani, insa, poate sa apara si la copii sau la varstnici.
La momentul actual se considera ca sistemul imunitar are un rol foarte important in scleroza multipla prin atacarea mielinei. Odata pierdut, stratul de mielina poate provoca aparitia unor tulburari fiziologice la nivelul sistemului nervos central care poate duce la aparitia sclerozei multiple.
De pe doctormit.ro aflam ca pot fi si alte cauze ale declansarii sclerozei in placi precum mediul inconjurator si nutritia, genetica sau infectiile.
Conform doctormit.ro, principalele simptome ale bolii sunt pierderea vederii sau o vedere incetosata, pierderea echilibrului, probleme motorii si scaderea capacitatilor musculare, rigiditate si spasme musculare, senzatie de furnicaturi sau intepaturi de ac, amorteli, senzatii de electrizare, oboseala si ameteli, incontinenta urinara.
Simptomele prin care se manifesta boala difera un functie de severitate, de la un usor disconfort pana la handicap complet.
Tot de pe doctormit.ro aflam ca formele de scleroza multipla sunt recurent-remisiva, primar-progresiva, secundar-progresiva si progresiva cu recurente.
In ceea ce priveste vindecarea sclerozei multiple exista mai multe cure de tratament. In primul rand o rata mare de succes il are tratamentul imunomodulator sau imunosupresor. E foarte important daca ne dorim sa obtinem cele mai bune rezultate ca tratamentul sa inceapa cat mai repede de la debutul bolii astfel incat sa se limiteze progresia leziunilor la nivelul sistemului nervos central. Pe de alta parte, alte metode de tratament sunt cele medicamentoase pentru dureri sau pentru probleme gastrointestinale sau pe baza de imunosupresoare sau antidepresive. De altfel, se pot face sedinte de fizioterapie sau kinetoterapie, yoga si meditatie.
Scleroza in placi este o boala cronica, ale carei cauze nu se cunosc cu exactitate. Cert este faptul ca pacientii care au aceasta afectiune nu au viata pusa in pericol. Pacientii trebuie sa se readapteze si sa accepte schimbarile prin care trece organismul.
Un rol important in viata pacientilor diagnosticati cu scleroza multipla il au si persoanele apropiate acestora, care trebuie sa inteleaga ce presupune aceasta afectiune si care le sunt nevoile astfel incat sa le poata oferi ajutorul de care au nevoie, sa nu devina un factor negativ langa ei.
Alte informatii despre subiect pot fi descoperite in urmatorul videoclip DoctorMIT: