O casa aranjata si cocheta va fi intotdeauna o carte de vizita pe care toti invitatii tai o vor aprecia. In Romania, foarte multe persoane pun pret pe acest detaliu si investesc anual in casele lor. Fie ca vorbim de un apartament, casa sau vila, podeaua este intotdeauna cea pe care invitatii o observa mai intai. Podeaua, preucum si tavanul, sunt elementele pe care o persoana le va observa intotdeuna mai intai cand intra in locuinta.

Folosind gresie imitatie piatra putem obtine rezultate foarte frumoase mai ales daca ne alegem un design mediteranean sau rustic.

Sunt o serie de caracteristici care trebuie urmarite atunci cand alegi gresia. Este foarte important sa faci aceasta selectie in functie de destinatia gresiei. Umezeala crescuta din bai poate constitui un criteriu, la fel cum sunt si traficul intens de pe holuri sau expunerea la temperaturi extreme a treptelor exterioare placate cu gresie.

Inainte de a te gandi la combinatii de culori, este important sa stii care este specificul locului unde urmeaza sa montezi gresia si, implicit, care sunt standardele recomandate in ceea ce priveste rezistenta la umezeala, trafic, temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate.

Avantajele gresiei care imita piatra:

Datorita tehnicilor avansate de fabricatie din zilele noastre, placile si ceramica imita perfect piatra si orice material. Mai mult decat atat, nivelul de detaliu este atat de bine redat, incat ar putea fi dificil sa discernem ce placi sunt reale si care nu.

Este adevarat ca piatra naturala, in general, este foarte rezistenta. Dar exista unele soiuri mai putin dure, precum ardezie si calcar. In aceste cazuri, placile care imita piatra sunt o alegere fantastica daca suntem in cautarea unui material de instalat in zone expuse uzurii continue.

In functie de finisajul pe care il alegem, ceramica de imitatie de piatra ofera o rezistenta exceptionala la pete atat in ​​pardoseli, cat si in bai si in acoperirea bucatariei, deoarece este un material cu porozitate redusa.

Este adevarat ca piatra nu este un material ieftin. Dar trebuie sa consideram ca vorbim despre un material greu, cu o duritate exceptionala si din acest motiv, greu de manevrat. Impreuna cu aceste caracteristici, ne place sa subliniem ca, in functie de varietatea, compozitia si culoarea dorita, este, de asemenea, un material rar, astfel incat acest lucru face ca pretul sa fie mai mult decat justificat.

Placile din imitatie de piatra sunt o alegere ideala pentru cei care nu doresc sa cheltuiasca multi bani, dar nu renunta la stilul pe care il aduce materialul natural prin excelenta.

Atat pe pardoseala cu imitatie de piatra, cat si pe acoperirea cu pereti, optiunile sunt practic infinite. In plus, nu conteaza stilul decorativ pe care il preferati, dalele imitatie de piatra pot fi perfect adaptate in toate tipurile de ambianta.

Desi aceasta gresie imitatie de piatra este foarte frumoasa in aproape orice incapere, trebuie sa folosim anumite cirterii pentru a face alegerea potrivita, astfel ca toata camera sa arate uniform.

Baia reprezinta un spatiu care va trebui sa permita o curatare frecventa. Asadar, placile ceramice montate aici ar fi bine sa fie unele cu forme destul de simple, care sa permita patrunderea printre imprimeuri a substantelor si a periilor de curatat. Totodata, materialul din care gresia si faianta vor fi fabricate este bine sa fie unul bun, rezistent, care sa nu se degradeze cand intra in contact cu substante ceva mai corozive, ce vor fi folosite in igienizarea camerei.

Un alt aspect de care ar fi bine sa tii cont este impermeabilitatea placilor montate in baie. Cu toate ca mare parte a lor au o rezistenta crescuta la apa, nu vor fi suta la suta impermeabile, asa ca trebuie sa ai grija in special ca cel putin placile care vor veni in jurul cabinei de dus sa fie izolate cu un kit rezistent la apa.

Pentru spatiile din afara casei, se folosesc placi ceramice antiderapante , deoarece pericolul accidentarilor este mai ridicat. Gresia exterioara trebuie sa aiba o rezistenta sporita, tocmai pentru ca aceasta sa poata face fata  temperaturilor foarte scazute in anotimpul rece, respectiv foarte ridicate in timp verii.

Gresiile texturate, mate si poroase sunt preferabile celor lucioase.

Traficul exterior este mai mare, asa ca si rezistenta la socuri a gresiei trebuie sa fie sporita. Cromatica va fi in ton cu celelalte elemente din exteriorul locuintei, cu usile, cu gardul, cu elementele de decor din gradina sau terasa.

Ce trebuie sa mai stiti despre cand cumparati gresie imitatie piatra?

Ardezia, marmura, calcarul, travertinul si granitul sunt pietrele naturale care sunt utilizate cel mai frecvent pentru pardoseli.

Ardezia este o roca metamorfica care a fost transformata dintr-o roca sedimentara prin ani de caldura naturala si compresie.

Marmura, calcarul si travertinul sunt sedimentare, ceea ce inseamna ca s-au format din compresia naturala, pe termen lung, a resturilor fosile.

Granitul, o roca magmatica care a rezultat din racirea si intarirea substantelor topite, este cea mai durabila si rezistenta la fisuri – de fapt, este unul dintre cele mai dure materiale cunoscute din lume.

Ardezia si granitul sunt cele mai bune pariuri pentru intrari, bucatarii si alte zone cu trafic intens. Desi s-ar putea sa nu credeti ca este necesar, continuati si folositi pardoseala din ardezie sau granit. Un strat de material de etansare va pastra piatra cu aspect nou mai mult timp si va impiedica orice linii de mortar sa absoarba murdaria.

Chiar daca nu este 100% naturala, gresia care imita piatra este la fel de durabila si in unele cazuri chiar mai placuta vizual.

 

 

 

By