Decizia de a cumpara o casa sau un apartament in acesta perioada tulbure este indicata atat pentru a evita riscul de a vedea cresterea preturilor, cat si pentru ca poate este timpul sa faci o schimbare in stilul tau de viata, pentru a-ti oferi mai mult confort sau mai multe facilitati. In prezent, preturile sunt inca acceptabile si poti cumpara chiar apartamente Iasi la preturi exceptionale.

De ce sa cumperi o casa in timpul pandemiei?

In timp ce munca si invatarea la distanta sunt consolidate si situatia de urgenta pandemica este departe de a se domoli, ne intrebam despre comoditatea de a cumpara un apartament sau o casa acum. Prin urmare, merita sa ramai in chirie sau in vechiul tau apartament si sa astepti ca situatia sa revina la normal pentru a lua decizii importante sau este cazul sa profiti de acest moment?

Piata pare departe de a fi stationara si este oportun sa se ia in considerare paptul ca au aparut pe piatra multe locuinte noi. De exemplu, apartamente noi Iasi pot fi gasite la preturi foarte bune, in ansambluri rezidentiale, cu multe facilitati. Aceste ansambluri Iasi au apartamente spatioase, sunt cu circuit inchis, astfel ca, chiar si in timpul pandemiei, poti fi in siguranta si nu te vei simti sufocat de peretii unui apartament vechi.

Potrivit celui mai recent raport de pe piata imobiliara, se pare ca vanzarile de locuinte anul trecut, in special in lunile de vara, a cunoscut o crestere substantiala. Si asta, nu numai in tara noastra, ci si in alte tari precum Germania sau Marea Britanie. Desi multe persoane au optata pentru case cu teren, tinand cont de lockdown, dezvoltatorii imobiliari au inteles acest lucru, construind apartamente foarte spatioase cu terase largi, astfel ca si cei care au optat pentru apartament sa poata profita de aer curat si soare.

Desi vanzarile vor suferi in mod inevitabil din cauza crizei si vor avea poate unele luni de declin, intentiile de cumparare raman foarte mari in ciuda situatiei pe care o traim, constand in principal dintr-o cerere a necesitatii schimbarii locuintelor mici si vechi cu cele noi si mult mai spatioase si, desigur, cu posibilitatea de a avea un loc in aer liber.

Centrele urbane par pentru multi mai putin atractive. Insa, dezvoltatorii imobiliari au imbinat necesitatea de a te afla apoape de un mare oras, precum Iasiul si dorinta de a avea o locuinta la bloc, cu toate facilitatile incluse. De aceea , multe ansambluri rezidentiale sunt construite la periferie, cu multiple cai de acces si diverse facilitati precum magazine, clinici medicale si asa mai departe. Acum, ca majoritatea birourilor si-au mutat activitatea la domiciliul angajatului, conceperea unei noi vieti in afara sau putin mai departe de centrul orasului este tendinta. Piata imobiliara a inregistrat o serie de cereri pentru apartamente mai mari situate la periferie, insa cu spatii deschise si verzi.

Este momentul sa cumperi?

Sa incepem prin a spune ca cei care cumpara economisesc la chirie si nu este doar o consideratie evidenta. Varianta este ca acum o chirie ar putea costa mai mult decat o ipoteca buna, daca stii cum sa o alegi. De exemplu, daca compari cele mai bune oferte de imprumut de pe piata si daca te lasi consiliat de un expert, poti economisi chiar mii de euro de-a lungul anilor.

Ce sa iei in considerare inainte de marele pas

Cumpararea unei case este supusa multor variabile. Ai bani pentru avans si pentru a sustine costurile initiale? Dupa aceea, crezi ca vei face fata cheltuielilor?

O alta problema este munca. Esti sigur ca macar inca cativa ani vei locui in acelasi oras? Apoi, exista probleme personale si cele referitoare la proiectele de viata, cum ar fi sa ai o familie sau sa incepi o viata cu cineva, evenimente care sunt adesea imprevizibile.

Cert este ca pandemia a afectat economia familiilor din Romania, dar pentru cei care au avut privilegiul de a-si pastra locurile de munca, banii din economii pentru a cumpara acum o locuinta este inca o afacere. Prin urmare, este momentul sa cumperi un apartament sau o casa noua.

By