Fumatul a reprezentat intotdeauna o problema reala a populatiei, de aceea s-au cautat intotdeauna alternative mai sanatoase care sa imite acest viciu. Cunoastem cu totii cat de nepotrivite sunt tigarile pentru organismul nostru si acest aspect ar trebui sa reprezinte primul motiv pentru care sa renuntam complet la fumat. Pentru multi insa, dependenta este mai puternica decat preocuparea pentru starea de sanatate proprie, deci o alternativa precum tigara electronica este mai potrivita pentru ca alimenteaza viciul, dar nu afecteaza sanatatea.

Industria vapingului a fost aspru criticata inca din momentul in care a aparut, dar multe dintre acuzele aduse acestor vaporizatoare nu au un fundament real. Pentru reprezinta o adevarata amenintare pentru industria tigarilor clasice, s-au scris o multime de lucruri lipsite de adevar despre tigarile electronice. Adevarul este ca orice alternativa a fumatului clasic este cu pana la 95% mai potrivita din punct de vedere al sanatatii decat tigarile obisnuite.

Bineinteles ca pentru a te bucura din plin de experienta vapingului ai nevoie de o tigara electronica de calitate si accesoriile potrivite. Sunt o multime de branduri care comercializeaza aceste produse, pe toate le poti gasi pe Vaperia.ro.

Diferente intre tigara electronica si tigara clasica

  • Aburi vs. fum

In momentul in care folosesti o tigara electronica vei inhala aburi produsi prin incalzirea lichidului cu ajutorul unei sigurante alimentate de baterie. In functie de lichidul pe care ti l-ai ales poti inhala cu acesti aburi anumite substante. Despre inhalarea aburilor nu exista niciun studiu care sa demonstreze ca produc afectiuni la nivelul plamanilor, ba dimpotriva, in anumite situatii chiar pot avea efecte pozitive.

Fumul contine o multime de substante care afecteaza plamanii si caile respiratorii. In ceea ce priveste nicotina, atunci cand vapezi poti sa-ti alegi un lichid care sa contina mai putina nicotina sau chiar deloc.

  • Accesorii

Toti fumatorii trebuie sa poarte dupa ei pachetul de tigari, o bricheta sau un chibrit, iar oriunde s-ar afla trebuie sa gaseasca o scrumiera. In cazul celor care folosesc o tigara electronica toate aceste griji dispar. Ai nevoie doar de e-tigara pentru a-ti alimenta viciul.

  • Costuri

Singura investitie consistenta pe care o faci atunci cand treci pe tigari electronice este pretul efectiv al acesteia. Lichidele, sigurantele, diferitele accesorii, toate au un pret redus si iti ajung pentru o perioada lunga. Trecand de la tigari clasice la tigara electronica vei realiza cat de multi bani iti raman in buzunar la finalul lunii.

By