Centralele termice sunt cele mai populare tipuri de echipamente de incalzire si furnizare a apei calde menajere in blocurile de locuinte. Acestea pot sa ofere avantajul de a avea apa calda la discretie si caldura de fiecare data cand simti ca ai nevoie de un confort termic ridicat.

Pentru o functionare corespunzatoare si pentru a avea parte de siguranta atat tu cat si vecinii cu care imparti acelasi bloc de locuinte, centralele termice au nevoie de efectuarea unor revizii tehnice periodice. Acestea din urma garanteaza functionarea in parametrii normali a echipamentului de incalzire si asigurare a apei calde menajere.

           Ce inseamna sa se realizeze o revizie a unei centrale termice?

Pentru a intelege cel mai bine de ce este nevoie de o revizie periodica a unei centrale Motan sau a oricarui alt model ales pentru asigurarea confortului personal, trebuie sa stii ca reviziile sunt realizate in conformitate cu prevederile legale. Acestea trebuie sa fie realizate de instalatori profesionisti si autorizati care apartin de firme care ofera aceste servicii.

Revizia presupune analizarea starii centralei termice care poate duce la necesitatea de a efectua teste suplimentare sau chiar reparatii care sa asigure functionarea optima a echipamentului de incalzire. In momentul in care apare o problema, oricat de minora, este recomandat sa se actionize in consecinta. Chiar daca este vorba despre o problema minora, aceasta poate sa se agraveze si sa duca la costuri de reparatii mult mai mari sau chiar la necesitatea de a inlocui centrala termica.

De asemenea, este indicat sa tii cont de recomandarile specialistilor, astfel incat sa exploatezi in mod corect modelele de centrale Motan sau care apartin de alte brand-uri cunoscute.centrale motan

In timpul unei verificari periodice se poate constata faptul ca o anumita piesa nu functioneaza corespunzator, situatie in care va fi necesar sa se inlocuiasca cu o alta piesa originala. Indiferent daca este vorba despre revizii sau verificari, este important sa colaborezi cu firma care a instalat centrala termica pentru a te putea bucura in continuare de avantajele pe care ti le ofera si sa fii in siguranta deplina.

            Colaboreaza cu firme autorizate si specialisti in domeniu

In momentul in care se va efectua o revizie sau o verificare periodica sunt debransate si echipamentele necorespunzatoare care au fost instalate ulterior. Este recomandat ca orice alt echipament sa fie instalat numai daca un instalator autorizat a facut aceasta recomandare si iti asigura montajul pentru acesta. Se vor verifica racordurile, presiunea, se vor curata componentele si se vor oferi sfaturi utile despre cum trebuie sa se intretina in mod corect un echipament de incalzire.

Modelele de centrale Motan sau care apartin de brand-uri cunoscute, reprezinta o achizitie inteligenta deoarece acestea prezinta garantia calitatii superioare a produsului. In urma realizarii unei verificari sau revizii de catre o firma autorizata care este si representant autorizat pentru comercializarea marcilor de centrale termice.

Verificarile trebuie sa fie efectuate o data la doi ani sau la cerere atunci cand se constata ca echipamentul de incalzire nu functioneaza corespunzator.

By