În funcție de zona în care locuiești, anvelopele all season sunt o necesitate în fiecare anotimp rece. Cu toate acestea, în unele regiuni, în special în cele care nu au multă zăpadă în fiecare an, anvelopele de iarnă pot fi adesea trecute cu vederea, având în vedere asocierea lor cu vremea evidentă de iarnă. Cu toate acestea, nu te lăsă păcălit, anvelopele de iarnă pot fi utile cu sau fără zăpadă și iți explicăm aici de ce:

Diferența dintre anvelopele de iarnă și cele 4-seasons

Cauciucul devine greu atunci când temperatura scade (sub 7 grade Celsius) și asta înseamnă o aderență redusă pe drum. Așadar, dacă utilizezi anvelope pentru toate anotimpurile această poate fi un neajuns care vă face mașina mai puțin stabilă pe drum în timpul iernii. Anvelopele de iarnă sunt confecționate dintr-un cauciuc care nu doar că rămâne puțin mai moale la temperaturi mai reci dar are mai multă flexibilitate și caneluri care elimina mai bine gheața și zăpada în general.

În timp ce anvelopele de iarnă sunt cele mai performanțe în lunile cele mai reci, acestea nu sunt proiectate pentru a fi utilizate primăvara, vara și toamna – de fapt, utilizarea lor pe drumurile calde le poate uza mai repede decât dacă le folosești doar iarna, așa că este întotdeauna bine să schimbi anvelopele odată cu schimbarea anotimpului.

Mai sigur pe drumurile de iarnă

Indiferent dacă conduci o mașină, un camion sau un SUV, anvelopele de iarnă au mai multe avantaje în general : de la o tracțiune crescută în timpul accelerației și distanțe mai mici de frânare,  până la o mai bună stabilitate atunci când conduci cu viteză. Anvelopele de iarnă sunt proiectate special pentru a fi mai performanțe în timpul iernii.

Dacă conduci un vehicul cu tracțiune integrală, anvelopele de iarnă pot maximiza performanțele, oferindu-ți un control mai bun al vehiculului și o stabilitate suplimentară. Dacă ai frâne anti-blocare, asistență la tracțiune sau orice alt sistem de siguranță, tracțiunea suplimentară a anvelopelor poate îmbunătăți aceste caracteristici pentru a preveni alunecările sau accidentele care s-ar putea întâmpla din cauza aderenței slabe pe suprafața drumului.

Umed sau uscat, gheață sau zăpadă

Indiferent dacă trăiești într-o zona unde există precipitații semnificative pe parcursul lunilor de iarnă, sau o zona montană unde zăpada și gheața apar de îndată ce vine luna octombrie, anvelopele de iarnă vor asigura o aderență suplimentară pe drumuri, indiferent de situație.

Putere de frânare

Distanțele de frânare sunt adesea bazate pe condiții meteorologice și rutiere și se referă la viteză – dacă drumurile sunt uscate, ai mai mult timp și spațiu de frânat înainte de a opri, dar timpul și distanța de frânare se reduc drastic cu cât vremea este mai rea sau cu cât rulezi mai rapid. Anvelopele de iarnă te ajută la o frânare rapidă și eficientă din cauza construcției anvelopei care oferă aderentă bună, ceea ce înseamnă că ai șanse mai mari de a evita un accident în multe circumstanțe.

Durata de viață prelungită a anvelopelor

Dacă schimbi  două seturi de anvelope pe parcursul anului, vei prelungi durata de viață în mod semnificativ. În timp ce anvelopele, în medie, ar trebui schimbate între cinci și zece ani, totul depinde de cât de mult și de cât de departe conduci.

Odată trecute de cinci ani, ar trebui să îți verifici anvelopele cel puțin o dată pe an la un specialist, iar la zece ani, chiar dacă nu există un semn evident de uzură, este bine să înlocuiești anvelopele în întregime ( inclusiv piese de schimb). Dacă ai nevoie să îți înlocuiești anvelopele poți apela la Pneuhub.ro, unde te așteaptă cea mai diversificată gama de anvelope de iarnă și de vara.

 

By