unghii cu gel iarna

Unghiile cu gel sunt o optiune populara pentru cei care doresc un aspect frumos si ingrijit pentru unghii. Cu toate acestea, multe persoane se intreaba cum se comporta unghiile cu gel in temperaturi scazute. Frigul poate avea un impact asupra acestora, iar in continuare iti explicam cum poti sa-ti mentii unghiile cu gel in cea mai buna forma in timpul iernii si in temperaturi scazute.

Temperaturile scazute pot afecta unghiile cu gel

Unghiile cu gel sunt de obicei mai sensibile la temperaturi scazute decat unghiile naturale. Gelul poate deveni mai fragil si mai susceptibil la fisuri sau crapaturi in conditii de frig extrem. Acest lucru se datoreaza faptului ca gelul devine mai rigid la temperaturi joase, ceea ce il face mai putin flexibil si mai predispus la deteriorare. Prin urmare, unghiile cu gel in temperaturi scazute devin mai casante si se pot rupe mai usor.

Cum sa protejezi unghiile cu gel in timpul iernii?

Pentru a proteja unghiile cu gel in timpul iernii si in temperaturi scazute, iata cateva sfaturi utile:

  • Foloseste manusi: Atunci cand iesi in frig, este recomandat sa porti manusi pentru a proteja unghiile cu gel de temperaturile reci si de umiditatea redusa. Manusile pot ajuta la mentinerea unei temperaturi mai constante si la evitarea expunerii directe la frig.
  • Evita contactul cu apa rece: Apa rece poate cauza ingalbenirea unghiilor cu gel si poate afecta adezivitatea acestora. Evita expunerea prelungita a unghiilor cu gel la apa rece si foloseste apa calduta atunci cand speli vasele sau mainile.
  • Aplica ulei pentru cuticule: In timpul sezonului rece, cuticulele pot deveni uscate si crapate. Aplica regulat ulei pentru cuticule pentru a mentine hidratarea si sanatatea acestora.
  • Mergi la un tehnician de infrumusetare profesionist: Un tehnician de infrumusetare cu experienta poate aplica gelul corect si poate oferi sfaturi personalizate despre cum sa ingrijesti unghiile cu gel in timpul iernii. De obicei, se poate folosi acrygel pentru iarna, fiind mai rezistent.
  • Evita obiceiurile proaste: Unghiile cu gel pot fi afectate negativ de obiceiurile proaste, cum ar fi mestecatul unghiilor sau utilizarea acestora pentru a deschide ambalaje. Evita aceste obiceiuri pentru a preveni deteriorarea unghiilor cu gel.

Hidratare si ingrijire regulata

Ingrijirea regulata a unghiilor cu gel este esentiala pentru mentinerea lor in cea mai buna forma in timpul iernii. Asigura-te ca hidratezi unghiile si cuticulele cu uleiuri speciale sau lotiuni hidratante. De asemenea, programeaza-te pentru intretinerea la salon, unde un tehnician de infrumusetare profesionist va indeparta cu grija cresterea unghiilor si va reface gelul pentru un aspect impecabil.

Atentie la schimbarile bruste de temperatura

Schimbarile bruste de temperatura pot avea un impact negativ asupra unghiilor cu gel. De exemplu, daca iesi dintr-un mediu cald intr-unul foarte rece sau invers, unghiile tale pot suferi. Incearca sa eviti expunerea la schimbarile bruste de temperatura, si daca acestea sunt inevitabile, foloseste manusi pentru a proteja unghiile cu gel.

Unghiile cu gel pot fi sensibile la temperaturile scazute, dar cu ingrijire corespunzatoare si atentie la detalii, le poti mentine in cea mai buna forma chiar si in timpul iernii. Urmeaza sfaturile de mai sus si consulta un tehnician de infrumusetare profesionist pentru ingrijire si intretinere regulata. Astfel, vei putea sa te bucuri de unghiile cu gel frumoase si sanatoase in orice sezon.

By