Alegand un stil de amenajare dedicat pentru designul locuintei tale sau a unei incaperi, poti rezolva dintr-un singur gest toate aspectele privind amenajarea locuintei. Odata ce te-ai orientat catre stilul care reflecta cel mai bine personalitatea ta, nu ramane decat sa alegi si piesele de mobilier, respectiv finisajele si decoratiunile.

Stilul de amenajare iti poate reflecta din start paleta cromatica de baza, lucrurile fiind mai simple ulterior. Iata cateva sfaturi despre cum sa-ti alegi elementele decorative cu succes.

Decoratiuni pentru stilul minimalist

Stilul minimalist este perfect indiferent de varsta sau de tipul locuintei, chiar si pentru cele de dimensiuni reduse. Acesta se contureaza pe piese de mobilier utile si fiabile, dar si decoratiuni putine. Insusi piesele de mobilier se pot transforma in obiecte decorative. Te poti orienta catre plante, catre tesaturi din materiale naturale, piese cu forme geometrice etc.

Decoratiuni pentru stilul clasic

Definitia stilului clasic sunt formele geometrice. Iar decoratiunile care respecta acelasi tipar sunt excelente pentru a le introduce in designul incaperilor. Piesele de mobilier cu forme drepte si din lemn masiv sunt o alegere excelenta. Cat despre decoratiuni, poti miza pe piese bej, albe, negre, cu forme bine definite. Daca doresti sa-ti amenajezi biroul in stil clasic, nu uita sa alegi si unul dintre aceste scaune birou tinand cont de caracteristicile ansamblului. Pe cozzy.ro gasesti optiuni variate, pentru toate stilurile de amenajare existente pe piata in materie de home decor.

Decoratiuni pentru stilul retro

Stilul retro este o combinatie intre culori vesele, jucause si complimentare, dar si tesaturi. Cat despre piesele de mobilier, ele au in general forme inedite. Tablourile cu portrete sau diferite ipostaze artistice diferite, alaturi de piese decorative inspirate din trecut, forme geometrice etc. vor completa cu succes un astfel de stil impunator. Sigur, exista mai multe trenduri de inspiratie retro, precum cel francez sau cel englez, iar tipurile de decoratiuni pot diferi de la caz la caz. Iti sugeram sa afli mai multe informatii utile despre decoratiuni interioare, detalii care te pot ajuta sa alegi mai usor obiectele potrivite pentru stilul de amenajare ales.

Decoratiuni stil vintage

Stilul vintage este despre romantism, despre piese inspirate din trecut si cu un impact emotional ridicat. Iar acest stil de amenajare este cu si fara poate unul dintre cele mai elegante dintre toate, dar si unul dintre cele mai sofisticate. Poti alege tesaturi din materiale fine si pretioase precum catifeaua, obiectele din ceramica, pe care sa le imbini cu custile de pasarele, lumanari, tesaturi si decoratiuni inflorate etc. In mod cert, nimeni nu va putea trece cu vederea un decor in stil vintage care se caracterizeaza prin mult bun gust.

Decoratiuni stil traditional

Stilul traditional poate evidentia o parte din istoria fiecarui popor in parte, in functie de specificitatea tarii sau a zonei din care faceti parte. Iar daca e sa vorbim despre stilul romanesc, acesta este popular datorita culorilor de accent in nuante de rosu, albastru, broderii florale etc. alaturi de finisaje precum lemnul, ceramica, lutul etc. Pe piata sau la antreprenorii locali se regasesc foarte multe articole traditionale specifice fiecarei zone a tarii astfel incat sa-ti decorezi casa cu succes 100% dupa regulile de amenajare dezvaluite de catre designeri.

Sigur, acestea sunt doar o parte dintre stilurile de amenajare si decoratiunile la care puteti apela pentru a-ti transforma locuinta intr-un loc linistit, confortabil, un loc pe care sa-l numesti cu mandrie “acasa”. Cu cat vei aprofunda mai multe idei de amenajare, cu atat iti va fi mai usor sa descoperi ce se va potrivi mai bine spatiului tau de suflet, facand in acelasi timp investitiile necesare. In magazinul cozzy.ro vei gasi si numeroase optiuni de mobilier si decoratiuni, ca sa-ti eficientizezi procesul de amenajare.

By