Cum să știți dacă un vehicul merge prost la ralanti

În cazul în care vehiculul dvs. se află la ralanti, probabil îl veți ști imediat. În timp ce unele cazuri sunt mai puțin severe decât altele, o mers în gol aspru este de obicei identificabil printr-o senzație de tremurător și săritură în vehicul.

Puteți observa, de asemenea, sunete ciudate, precum și număr de RPM inconsistente. În mod normal, un vehicul ar trebui să aibă o rată de rotație uniformă și constantă de aproximativ 1.000. Dacă vehiculul dvs. cade sub sau se ridică deasupra acestuia, este posibil să aveți de-a face cu o problemă la ralanti.

Citiți mai departe pentru a afla câteva dintre motivele pentru care motorul dvs. poate avea un ralanti dur, cum să le identificați și câteva remedieri simple de încercat.

Motive obișnuite pentru care motorul dvs. poate rula la ralanti

  • Scurgere prin vid – Majoritatea vehiculelor au un labirint de furtunuri care creează un vid atât pentru combustibil, cât și pentru aer. La motoarele mai vechi cu carburator, acest vid trage combustibilul în motor. Majoritatea vehiculelor mai noi, cu toate acestea, au o clapetă de accelerație pentru a regla turația motorului și fluxul de aer prin sistem. Acest lucru creează, de asemenea, un vid în colectorul de admisie. Aceste furtunuri se pot uza în timp și se poate produce o scurgere. Dacă vedeți o uzură la furtunele mașini, opriți motorul și chemați servicii de tractare iasi pentru a va transporta mașina la cel mai apropiat service auto pentru o constatare în detaliu. Dacă prea mult aer se amestecă cu combustibilul, acesta va provoca pierderea motorului. Acest lucru va duce la o inactivitate brută, de obicei la un RPM mai mare.
  • Bujii – Un motor dur la ralanti poate fi cauzat de bujii sau fire de bujie. Bujiile utilizează curentul electric primit de la bobinele de aprindere pentru a aprinde amestecul de aer / combustibil din camera de ardere. O priză deteriorată sau instalată incorect poate duce la arderea combustibilului la o rată inconsistentă. Dacă daunele sunt suficient de grave, este posibil să observați motorul care funcționează dur în timp ce conduceți. Acordați atenție oricăror sacadări sau bâlbâi, în special în timp ce accelerați sub sarcină, ca simptom.
  • Injector de combustibil murdar – Uneori piesele murdare pot fi, de asemenea, cauza principală a unui motor de ralanti dur. Injectorele de combustibil dispersează combustibilul în motorul vehiculului dvs. la un unghi și cantitate precise, pentru a asigura performanțe optime. Acestea fiind spuse, injectoarele murdare de combustibil sunt, de asemenea, un factor major la un kilometraj redus de gaz. Folosirea unui aditiv de curățare a injectorului, cum ar fi Berryman B12 Chemtool, este o modalitate simplă de a preveni această problemă și de a menține motorul funcționând fără probleme și eficient.
  • Probleme cu carburatorul – Vehiculele mai vechi utilizează mai degrabă un carburator decât un injector de combustibil. Fumul negru de evacuare este un indicator obișnuit al unei probleme cu carburatorul. Un sistem carburat care funcționează bine nu ar trebui să producă cantități excesive de fum negru, așa că ai grijă la asta ca la un semn că ceva nu este în regulă. Folosirea unui curățator de carburator este un pas simplu pentru a ajuta la dizolvarea acestor depozite de carbon și menținerea acestora curate pentru a preveni sau a reduce un ralanti curent.
  • Un motor care funcționează corect ar trebui să funcționeze lin, fără zgomot excesiv. Dacă începe să rămână inactiv, există o serie de cauze posibile. Trebuie luat în considerare și defecțiunea total a motorului pentru care ar trebui chemată o firmă de servicii de tractare pentru a vă putea desplasa până la un mecanic de încredere. Modul în care motorul dvs. este la ralanti este un bun indicator al stării sale generale; abordarea problemei mai devreme decât mai târziu și verificarea tuturor cauzelor potențiale este importantă. Dacă nu sunteți sigur care este problema, este întotdeauna o idee bună să apelați profesioniștii pentru un diagnostic. Problema de bază poate afecta, de asemenea, performanța generală a vehiculului dvs. pe termen lung, ceea ce înseamnă că este o idee bună să îl rezolvați cât mai repede posibil.