Cum îmi afectează zilele fierbinți unitatea AC?

Te-ai simțit vreodată puțin cam lent când lucrezi în curte într-o zi de 32 de grade? A fost nevoie de mai multă muncă pentru a face treaba din cauza căldurii și umidității? Cel mai probabil a făcut-o. Și același lucru este valabil și pentru aparatul de service aer condiționat. De fapt, căldura, umiditatea și fluxul de aer au mult de-a face cu cât de greu funcționează unitatea AC.

Căldura

Un aparat de aer condiționat este în esență un sistem de transfer de căldură cu două schimbătoare de căldură, care funcționează cu căldură în două medii. În primul rând, captează energia termică din aerul cald din interiorul casei și o trimite la unitatea de condensare exterioară, iar în al doilea rând trebuie să respingă energia termică către aerul cald din exterior. În zilele fierbinți, asta înseamnă că unitatea dvs. de curent alternativ trebuie să lucreze dublu. Nu numai că vine mai multă căldură în casă (adică soare prin ferestre, aer prin cusături în ferestre și uși), pe care trebuie să o îndepărteze, dar și aerul în aer liber este mai fierbinte, ceea ce face ca unitatea dvs. de curent alternativ să fie respinsă mai greu căldura.

Umiditatea

Căldura nu numai că afectează performanța AC-ului într-o zi fierbinte de vară, dar și umiditatea joacă un rol major. Un nivel excesiv de umiditate înseamnă că sistemul dvs. de curent alternativ va lucra mai mult pentru a scăpa de acel aer umed și molid. Și dacă unitatea dvs. de curent alternativ nu are capacitatea de răcire pentru a o manipula, veți simți și veți vedea rezultatele (păr încrețit, transpirație, piele strălucitoare).

Fluxul de aer

Un alt factor care determină cât de eficient funcționează service aer conditionat sector 1. Performanța aparatului de aer condiționat depinde de circulația corectă a aerului în întregul sistem. Atunci când circulația respectivă este întreruptă sau blocată, aceasta poate face ca unitatea de curent alternativ să lucreze mai mult pentru a vă oferi confortul de răcire pe care îl căutați. Aveți grijă la câteva moduri tipice în care fluxul de aer al unității dvs. poate fi compromis.

Plantele și arbuștii din apropierea condensatorului exterior pot fi o cauză a fluxului de aer blocat. Verificați pe tot parcursul sezonului dacă amenajarea teritoriului dvs. nu intră în condensator și luați timp pentru a tăia copaci, arbuști și flori care ar putea crește prea aproape de unitate. O regulă bună este să păstrați un spațiu liber de cel puțin un picior în jurul unității.