In functie de tipul de masaj efectuat si de motivul pentru care decideti sa il utilizati, este posibil sa utilizati diferite tipuri de uleiuri si produse pentru masaj.

O gama larga de astfel de produse puteti gasi la magazinul beautyc.ro, unde veti mai gasi si alte produse pentru ingrijirea corpului. De asemenea, tot aici sunt disponibile si parfumuri, cosmetice sau produse pentru par. Insa, ce fel de produse pentru masaj ne trebuie si ce sunt, in primul rand, aceste produse?

Ce este un ulei de masaj si pentru ce se foloseste?

Uleiul de masaj este un produs folosit pentru executarea diferitelor tipuri de masaje, de la masaj pur estetic, pana la masajul terapeutic real.

Un ulei de masaj este in general compus dintr-o matrice uleioasa sau grasa in cadrul careia sunt dizolvate sau dispersate ingrediente suplimentare al caror scop este de a creste sau extinde proprietatile acestuia din urma .

Uleiul de masaj este util pentru a facilita alunecarea mainilor maseurului asupra persoanei masate, reducand in acelasi timp riscul iritarii pielii datorita frecarii. Daca uleiul de masaj include ingrediente active suplimentare in compozitia sa, este posibil sa obtineti beneficii suplimentare din utilizarea sa.

Sfaturi utile pentru alegerea uleiului de masaj

In general, atunci cand se apeleaza la centre specializate pentru executarea masajelor, fie ele estetice sau terapeutice, uleiul potrivit pentru masaj este ales de operator in functie de scopul care trebuie atins cu acest tip de tratament (de exemplu, masaj relaxant, energizant, etc.) sau in functie de tipul de afectiune care trebuie tratata.

Cu toate acestea, iata cateva aspecte importante care trebuie luate in considerare si cateva sfaturi utile despre cum sa alegeti uleiul de masaj daca faceti masajul acasa:

Scopul masajului: alegerea uleiului de masaj este in primul rand legata de motivul pentru care decideti sa recurgeti la un masaj. Pe piata, exista uleiuri de masaj gata preparate, realizate cu ingrediente variabile, in functie de scopul pe care doriti sa il atingeti cu acest tratament. De exemplu, exista uleiuri specifice pentru masaje relaxante, uleiuri de masaj energizante si revitalizante etc.

Prezenta alergiilor: un alt aspect fundamental de luat in considerare la alegerea uleiului de masaj se refera la prezenta oricaror alergii cunoscute. In acest sens, este esential sa cititi cu atentie lista ingredientelor de pe produsul ales.

Tipul de piele: tipul de piele este, de asemenea, un factor care poate afecta alegerea uleiului de masaj. De exemplu, in cazul in care pielea este uscata sau foarte uscata, este bine sa optati pentru uleiuri cu actiune hidratanta si hranitoare. In cazul pielii mixte sau grase, poate fi util sa recurgeti la utilizarea uleiurilor „usoare”, care nu sunt deosebit de bogate si usor de absorbit. Totusi, in cazul pielii sensibile, poate fi util sa folositi uleiuri de masaj cu proprietati calmante.

Preferintele personale: in mod clar, preferintele personale afecteaza si alegerea uleiului de masaj care, prin urmare, trebuie sa aiba anumite caracteristici (de exemplu, parfum, grad de absorbtie, usurinta in utilizare etc.), astfel incat sa gaseasca un raspuns pozitiv in gusturile personale.

In caz de indoieli cu privire la alegerea uleiului de masaj, poate fi util sa cereti ajutor persoanelor care sunt familiarizate cu acest tip de produs sau chiar reprezentantilor beautyc.ro.

By