Doriti sa cumparati sau sa vindeti proprietati imobiliare si ati decis sa apelati la agentii imobiliare Iasi pentru acest lucru? Oricum ar fi, aveti toate motivele sa va alocati timp pentru a alege agentia imobiliara potrivita, deoarece veti face o afacere cu multe zerouri.

Ce este agentul imobiliar? Un adevarat profesionist din sectorul imobiliar, agentul imobiliar cunoaste bine trucurile comertului si, datorita retelei sale, stie cum sa va faca sa evitati pericolele unei achizitii sau ale unei vanzari, sau chiar ale unei inchirieri, care v-ar putea face sa pierdeti timp sau bani. Folosirea unei agentii imobiliare inseamna, de asemenea, sa va bazati pe sfatul juridic, experienta si disponibilitatea acestora. Ati fi putut sa va gestionati vanzarea sau cumpararea de bunuri imobiliare personal, de la persoana la persoana. Ati apelat insa la o agentie imobiliara profesionista, deoarece va este teama sa nu faceti anumite greseli, sa nu vedeti anumite defecte sau sa fiti neajutorati in cazul unei probleme. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti agentia imobiliara din Iasi care va avea grija sa aveti parte de o tranzactie imobiliara rapida, la un pret bun si cu o liniste sufleteasca deplina. Fie ca doriti sa cumparati apartamente noi Iasi sau vechi, vile impresionante sau o garsoniera, iata ce trebuie sa luati in considerare:

Concentrati-va pe expertiza locala!

Pentru o vreme, locatia geografica a agentiei imobiliare a fost cu siguranta unul dintre cele mai importante puncte in alegerea acesteia. Alegeam inainte agentia imobiliara de langa casa. De ce ? Pentru ca inainte de era internetului, agentul imobiliar local era constient de toate vanzarile din sectorul sau, stia ce cumparatori cauta ce tipuri de proprietati, ce case au fost inchiriate, dorinta unora de a se muta, proiecte imobiliare etc … Internetul a zguduit codurile intre timp, mai ales odata cu venirea agentiilor imobiliare online. Astazi, cand un cumparator sau un vanzator apeleaza la o agentie imobiliara, el a facut deja toate lucrarile pregatitoare de cercetare pe web: a intrebat despre preturile pietei, a comparat proprietati intre ele. De ce sa solicitati sfatul unui agent imobiliar in acest caz? Pentru ca expertiza imobiliara locala este inca un factor cheie in cumpararea sau vanzarea unei proprietati! Daca vindeti sau doriti sa cumparati proprietati imobiliare, in special in Iasi sau in suburbiile sale, alegeti o agentie imobiliara locala si verificati daca este un specialist in vanzarea sau cumpararea tipului de proprietate pe care il cautati, indiferent ca vorbim despre apartamente 2 camere Iasi, duplex, casa, vila, penthouse etc. Este o calitate deloc neglijabila atunci cand vine vorba de a face o estimare imobiliara in special.

Prin urmare, prima regula este alegerea unei agentii imobiliare cu o buna cunoastere a pietei imobiliare locale. Deoarece preturile variaza uneori de la o strada la alta in orasele mari, in special in Iasi, este imperativ ca agentia sa cunoasca toate detaliile din zona in care se afla proprietatea pe care doriti sa o vindeti sau sa o cumparati.

Munca agentiei imobiliare: o chestiune de vizibilitate!

Puteti solicita agentiei imobiliare sa va descrie diferitele canale de comunicare pe care le are la dispozitie, in special pentru distribuirea anunturilor sale imobiliare, pe ce site-uri web si pe ce retele sociale este activa, daca propriul sau site web este consultat in mod regulat. Prin urmare, atunci cand alegeti o agentie imobiliara, alegeti o agentie imobiliara care are o distributie foarte activa a anunturilor sale imobiliare pe web. Astazi, fereastra agentiei imobiliare este in principal pe internet.

Studii recente au aratat ca fotografia imobiliara profesionala nu numai ca va permite sa vindeti mai scump, ci si mai rapid. Mai mult de 95% dintre utilizatorii site-urilor de anunturi imobiliare privesc prima fotografie a unui anunt mai mult de 20 de secunde. Prin urmare, in cazul unei vanzari imobiliare, asigurati-va ca alegeti o agentie imobiliara care stie sa imbunatateasca proprietatea pentru care este responsabila si sa o faca atractiva.

By