Se apropie iarna si gospodinele au inceput sa taie puii de carne, ratele, gastele inaintea porcilor, sa aiba timp de toate. De-acum orice intarziere inseamna pierderi mari, fiindca pasarile nu se mai ingrasa, porumbul si graul se scumpesc.
La tara, lumea gandeste sanatos: se creste in gospodarie hrana sanatoasa pentru familie. Un pui de casa difera de unul crescut la ferma cu concentrate, despre care se spune ca este injectat cu apa sau cu saramura, sa atarne mai greu.

Ieri m-a chemat o vecina sa imi ales puii pe care doresc sa ii cumpar de la ea, fiindca i-am spus ca doresc si eu cativa. Noua ne place carnea de pasare, mai putin cea de vita si nu mancam deloc carne de porc.
Taiase aproape 20 de pui grasi si daca nu ar fi avut containere termoizolante in care sa puna puii abia taiati si altele in care sa ii aseze pe cei spalati cu atentie, nu s-ar fi descurcat.

Parca era la ferma si o masa ar fi fost insuficienta, plus ca era foarte posibil sa de prabuseasca sub greutatea lor.
Am privit atent containerele din plastic si mi-am dat seama cat de utile sunt. Fara ele, curtea ar fi fost rosie de sange, asa era ca un sistem mecanizat.
In containerul asezat sub sursa de apa erau pusi puii taiati sa fie spalati atent. Cand apa devenea murdara, era varsata la gura canalizarii si in acest mod treburile se faceau repede si bine.
Eu m-am dus cu o punga din plastic mare, fiindca stateam la 20 de metri de vecina mea.
M-am bucurat ca am facut aceasta tranzactie si am asezat punga cu carne in bucatarie, pe masa. Intre timp, m-am dus dupa pungi mai mici si mai sigure, sa ambalez fiecare pui in parte si sa ii pun in congelator.
Nu am intarziat mai mult de 10 minute si mi-am dat seama cat de bune sunt containerele izoterme prevazute cu capac, cand sub plasa mea din plastic am gasit sange. Din puii proaspat taiati se scursesera picaturi de sange.
In mod cert ca puii de ferma sunt adusi in supermarketuri in camioane prevazute cu aparate frigorifice, dar ce ar insemna ca dupa fiecare transport, spatiul de depozitare sa ramana plin de sange?
Acolo se poate pune si carne de porc sau de vita si carnea de pui si pestele. Sunt oameni care nu suporta sa se atinga una de cealalta, de aceea si in frigiderele din magazinele mari aceste produse sunt separate.
Intr-o lada frigorifica se afla carnea de pui sub diferite forme (pulpe, aripi, inimi, pipote si ficati, puiul intreg, pregatit pentru rotisor), in alta pestele si carnea de vita este si ea depozitata separat.
Tocmai de aceea sunt sigura ca in camioanele acelea, carnea este asezata frumos in astfel de containere deoarece:
-aceste ambalaje inseamna ferirea produselor de bacterii, de virusi, de insecte si de tot ce ar putea contribui la deteriorarea lor.
Ce ar fi ca aceste cutii din plastic sa nu fie prevazute cu capac care se inchide perfect si sa fie manipulate de persoane infectate cu Covid 19, dar care nu prezinta semnele caracteristice?
Intreaga carne din acel transport ar fi contaminata fara sa stie cineva acest lucru.

Cu containerele respective riscul este zero si consumatorii sunt protejati.
-pentru asezarea marfurilor in aceste camioane, oamenii se urca incaltati. Nu ne-am dori sa stim ca pungile pline cu pui au fost puse pe unde au calcat ei, fiindca nu se stie cat de curata este talpa cizmelor pe care le poarta.
-dupa cum spuneam anterior, carnea ambalata precar ar lasa atat miros in masina, cat si urme de sange. Fiind ambalata in containerele descrise, masina va fi curata dupa ce marfa va fi descarcata din ea.
-containerele sunt stivuibile, iar in acest mod sunt mult mai usor de incarcat si de descarcat.
-au o greutate relativ usoara, care nu se adauga la greutatea produselor ambalate in ele, ci abia se simte.
-sunt usor de igienizat dupa fiecare transport.
Le-am vazut prima data la vecina mea, pline cu pui taiati gata de bagat in congelator si mi-am dat seama ca sunt la fel de bune pentru pregatirea muraturilor. Este suficient sa se bage un furtun in ele si se realizeaza usor si pritocirea. Tot cu ajutorul furtunului se poate scoate numai zeama pentru pregatirea unei ciorbe bune sau pentru tratament.
Starile de greata si de voma pot fi usor indepartate cu o cana de zeama de varza sau de muraturi.
Acelasi tratament ajuta si la arderea grasimilor si la pierderea kilogramelor in plus. Este mult mai sanatos ca in loc de bere sau de suc sa bei un pahar de zeama de muraturi. Te vei simti mult mai bine, stiut fiind ca produsul are un continut foarte bogat in vitamina C.
Atat fermierii, cat si gospodinele sau antreprenorii trebuie sa stie ca aceste ambalaje sunt livrate de urgenta la adresa indicata si le volumul lor poate fi ales in functie de volumul produselor ce urmeaza sa fie depozitate in ele.
Printre cele 1000 de ambalaje din plastic, containerele termoizolante sunt la loc de cinste si au capacitatea cuprinsa intre 18 litri si 68 de litri.
Comanda acum aceste ambalaje si clasicele ladite din plastic pentru legume-fructe si vei avea in ce sa iti pui carnea de porc, pana o pregatesti cum se cuvine, plus ca va fi ordine in pivnita si in camara!

Aceste ambalaje sunt ideale pentru pregatirea carnatilor, pentru asezarea bucatilor de sunca sau a bucatilor de carne ce au stat la afumat.

By