lustre cu led

Imaginați-vă o lume în care puteți să gătiți o masă, să citiți cartea preferată (sau cartea de bucate) și să admirați priveliștea curții din spate, toate în același timp. Sună a paradis, nu-i așa? Este posibil să realizați acest vis cu corpurile de iluminat potrivite pentru bucătăria dvs.

Prin alegerea tipului potrivit de lumini, puteți crea un spațiu care se simte luminos și primitor, oferind în același timp suficientă lumină pentru gătit sau citit. Iar când vine vorba de alegerea luminilor, există multe opțiuni disponibile care vă pot ajuta să obțineți aspectul perfect pentru spațiul dvs.

Vestea bună este că există o mulțime de opțiuni care se vor potrivi oricărui buget și stil. Dacă sunteți gata să vă modernizați iluminatul bucătăriei, iată câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare atunci când faceți cumpărături:

  1. Temperatura de culoare: Temperatura de culoare a luminii se măsoară pe scara Kelvin – cu cât numărul este mai mic, cu atât este mai cald și mai galben; numerele mai mari înseamnă alb și albastru mai rece. Cei mai mulți oameni preferă luminile cu o temperatură în jur de 3000K, deoarece au impresia că emit o strălucire blândă, mai degrabă decât o strălucire aspră.
  2. Putere: Dacă doriți un corp de iluminat suspendat care să asigure o bună acoperire a luminii în tot spațiul (fără a fi nevoie să instalați mai multe corpuri mai mici), atunci este important ca acesta să aibă suficientă putere pentru a face acest lucru – cel puțin 60 de wați pe picior pătrat va fi ideal (acest lucru va ajuta, de asemenea, la economisirea banilor pentru costurile cu energia electrică).

Adăugați dramatism bucătăriei dvs. cu ajutorul lustrelor

Atunci când vă decorați bucătăria, este ușor să vă lăsați prins în detalii: culoarea dulapurilor, modelul de pe blaturi și dacă aveți sau nu suficient spațiu de depozitare pentru toate oalele și tigăile. Dar există unele elemente care pot face o mare diferență fără să ocupe mult spațiu – iar acele lustre cu LED moderne reprezintă unul dintre ele.

Lustrele sunt adesea trecute cu vederea de către proprietarii de locuințe, deoarece nu sunt întotdeauna funcționale. Dacă aveți de gând să puneți ceva deasupra chiuvetei sau aragazului, de ce să nu instalați doar un corp de iluminat? Chestia este că, dacă faci asta, vei sfârși cu un spațiu obișnuit – și ce este atât de special la spațiile obișnuite? Dar dacă adăugați o lustră în loc de un corp de iluminat obișnuit, veți avea un punct focal dramatic într-o zonă mică, care va atrage privirea în sus și va face să se simtă că există mai mult spațiu în cameră decât este în realitate.

Iluminarea insulei de bucătărie

Lucrul grozav la iluminatul insulei de bucătărie este că oferă o mulțime de flexibilitate. Puteți alege între întrerupătoare cu variator sau becuri cu halogen, în funcție de câtă lumină aveți nevoie și de cât de mult control asupra luminozității doriți. Iar dacă vă îngrijorează faptul că aveți prea multă lumină care se împrăștie prin cameră, vă recomandăm să alegeți o lampă suspendată cu un cablu reglabil, astfel încât să puteți ajusta cu ușurință unde cade lumina.

Lumini suspendate

Luminile suspendate sunt foarte populare, deoarece atârnă deasupra nivelului ochilor și oferă multă lumină, ajutând în același timp să lumineze spațiul bucătăriei în general – perfect pentru cei care iubesc să gătească, dar nu vor să sacrifice stilul! Luminile suspendate sunt un accesoriu excelent pentru orice insulă sau blat de bucătărie, deoarece vă permit să le ajustați cu ușurință poziția în funcție de necesități, fără a fi nevoie să mutați mobila sau să vă faceți griji că se vor încurca cablurile în alte aparate.

Lumini încastrate

Dacă aveți grinzi de tavan expuse, instalați niște corpuri de iluminat încastrate: Dacă în bucătăria dvs. există grinzi de tavan expuse – și multe bucătării au astfel de grinzi – puteți instala iluminat încastrat sub ele prin găurirea unor găuri prin grinzi și montarea de lămpi cu LED în interiorul găurilor cu mastic de silicon sau cu alte produse de etanșare făcute special în acest scop (asigurați-vă că materialul de etanșare nu va provoca daune).

By