Bucurestiul este un loc minunat daca doriti sa va diversificati plimbarile si sa va oferiti o experienta diferita. Acest ghid de calatorie in Bucuresti este pentru un weekend, pentru ca, in opinia mea, 2-3 zile sunt suficiente pentru a vedea tot ceea ce doriti fara sa va grabiti.

Cele mai bune optiuni de cazare sunt in regim hotelier

Pentru o optiune de cazare premium, recomandam cazare in regim hotelier de la mrg.apartments. In felul acesta va fi mult mai usor sa obtineti rezultatele cele mai bune atunci cand vine vorba despre cazarea la costuri reduse in spatii care sa va ofere intimitatea de care aveti nevoie si sa fie amplasate in apropiere de obiectivele turistice. In aceste spatii de cazare beneficiati de toate utilitatile si va fi mult mai simplu sa obtineti apartamente cu numarul de camere necesar pentru tot grupul.

Taxiurile din Romania nu sunt cea mai buna optiune pentru turisti.

Va recomand sa alegeti un hotel intr-o locatie centrala si sa va deplasati pe jos sau cu mijloacele de transport in comun, daca nu calatoriti cu masina. Uber este, de asemenea, o optiune destul de populara si convenabila. Mai exact, in Bucuresti, exista troleibuze amplasate in tot orasul. Dupa parerea mea, sunt extrem de convenabile pentru deplasare, deoarece distanta dintre majoritatea obiectivelor turistice este cuprinsa intre 3-5 kilometri.

Mancatul in restaurante

Bacsisul este ceva asteptat, pentru romani este un semn de respect. In majoritatea restaurantelor, nota de plata este insotita de un adaos de cat ar costa un bacsis de 10% si 15%.

Parlamentul Romaniei

Parlamentul Romaniei este simbolul orasului si una dintre cele mai cunoscute si vizitate cladiri din tara. Este al doilea cel mai mare parlament din lume, dupa Pentagonul din Washington DC. Exista, de asemenea, posibilitatea de a vedea interiorul, iar in timpul turului puteti vizita si Muzeul Palatului, Muzeul Totalitarismului Comunist si Muzeul National de Arta Contemporana. Exista o parcare imensa cu plata chiar vizavi de parlament, unde puteti merge si cu masina. Este destul de linistit in timpul zilei, iar seara poti da peste o multime de oameni.

Fantanile din Bucuresti

Destul de aproape de Parlament se afla Fantanile Bucurestiului, cel mai lung sistem de fantani coregrafiat, conform Academiei Recordurilor Mondiale, format din 44 de fantani dispuse pe o lungime totala de aproape 1,4 kilometri. Personal, acesta este unul dintre acele obiective turistice pe care treci sa le vezi in drum spre altceva si care necesita destul de mult timp, asa ca va recomand sa il combinati cu plimbarea spre Parlament.

Ateneul Roman

Ateneul Roman se remarca prin cladirea sa ovala, ornamentata, cu cupola, si este principala sala de concerte din Bucuresti. A fost construita in urma cu peste 120 de ani si ramane pana in prezent un punct de reper spiritual si arhitectural al intregii natiuni.

Strada cu umbrele in dungi (Pasajul Victoriei)

Pasajul Victoriei este situat destul de aproape de Ateneu, asa ca va recomand sa le vizitati impreuna. Strada este acoperita cu umbrele in dungi, un mod destul de popular de a atrage turistii.

By